X

Video: CONFERINȚA DE PRESĂ Donald Trump – Klaus Iohannis / O FI DE BINE?

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Dupa ce-a primit o distinctie de la cine trebuie:

Distinctii acordate MARIONETELOR de catre PAPUSARI: Klaus Iohannis a primit din partea Forumului Global al Comitetului EVREESC American (AJC), distincţia ‘Light Unto the Nations’

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis s-a intalnit cu presedintele SUA Donald Trump:

UPDATE. Donald Trump, declarație comună cu Klaus Iohannis. Trump: Mulțumesc poporului român! Iohannis: Problema ridicării vizelor este foarte importantă!

Iata conferința de presă comuna:

Donald Trump, presedintele Statelor Unite: E o mare onoare sa va am oaspete. (n.r. Romania) este un aliat adevarat, o tara minunata, cu care avem o relatie foarte bun si care, dupa cum bine stiti, in ultimele momente a devenit chiar mai buna. Va multumesc foarte mult ca sunteti aici, este o onoare.
Klaus Iohannis, presedintele Romaniei: Va multumesc foarte mult, domnule presedinte. E o placere si o onoare pentru mine sa fiu aici si abia astept sa discutam despre parteneriatul nostru. Da, avem un parteneriat minunat.

Cei doi sefi de stat au aparut apoi in fata jurnalistilor care s-au adunat in gradina rozelor, de la Casa Alba.

Donald Trump, presedintele Statelor Unite: “E o onoare sa primesc la Casa Alba vizita unui prieten atat de bun al Statelor Unite. Viitorul Romaniei si cel al relatiilor romano-americane e foarte, foarte stralucit. Relatia dintre statele noastre a fost buna, insa acum e mai puternica decat oricand.”

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei: “Parteneriatul cu Statele Unite au facut Romania tara de astazi, o democratie solida, cu o crestere economica solida si sustenabila. Eu si presedintele Trump am hotarat ca tarile noastre sa aiba un parteneriat mai puternic, mai bun si mai rezistent. Si asta va duce foarte curand la o intensificare a schimburilor economice.”

Donald Trump a adus in discutie si contributia Romaniei la apararea comuna in cadrul NATO.

Donald Trump, presedintele Statelor Unite: “Vreau sa recunosc rolul jucat de presedintele Iohannis in angajamentul luat de Romania de a-si mari cheltuielile in aparare de la 1,4 la suta din PIB, la peste 2 procente. Speram ca si ceilalti aliati ii vor urma exemplul.”

Si a oferit o asigurare pe care multi o asteptau la reuniunea NATO de la Bruxelles.

Donald Trump, presedintele Statelor Unite: “Statele Unite s-au angajat si angajez Statele Unite fata de Articolul 5. Cu siguranta suntem aici pentru a proteja”.

Presedintele american a facut referire si la lupta anticoruptie din Romania

Donald Trump, presedintele Statelor Unite: “Domnule presedinte, aplaud curajul si eforturile dumneavoastra in lupta impotriva coruptiei din Romania si pentru apararea statului de drept.”

In ceea ce priveste regimul de vize pentru romani si daca exista o data la care Romania ar putea fi inclusa in programul visa waiver, a parut ca Iohannis si Trump se contrazic.

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei: “Da, am vorbit despre acest aspect”

Donald Trump, presedintele Statelor Unite: “Nu am discutat, dar e un subiect care va fi abordat, in mod cert.”

Inevitabil, in timpul conferintei de presa, a fost atins si subiectul audierii in Congres a fostului sef al FBI, James Comey.

Donald Trump, presedintele Statelor Unite: “Ce de maini ridicate. Dle presedinte, aveti asa ceva in Romania?”

Donald Trump a negat inca o data ca i-a cerut loialitate lui Comey sau ca i-ar fi solicitat acestuia sa puna punct anchetei care-l viza pe fostul sau consilier.

Reporter:Ati fi dispus sa spuneti asta sub juramant?
Donald Trump, presedintele Statelor Unite: Suta la suta.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button