X

Distinctii acordate MARIONETELOR de catre PAPUSARI: Klaus Iohannis a primit din partea Forumului Global al Comitetului EVREESC American (AJC), distincţia ‘Light Unto the Nations’

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Preşedintele Klaus Iohannis a primit, marţi, din partea Forumului Global American Jewish Committee (AJC), distincţia ‘Light Unto the Nations’, cea mai înaltă distincţie a organizaţiei, care se decernează unor şefi de stat sau de guvern în semn de recunoaştere pentru impactul internaţional important în domeniul păcii, securităţii, democraţiei, promovării valorilor umane. 

Allan Reich, membru al Consiliului Executiv al AJC, a subliniat, în prezentarea făcută preşedintelui Iohannis, că distincţia îi este acordată pentru sprijinul statului de drept.

“La începutul anului, în timp ce sute de mii de oameni mărşăluiau prin Bucureşti pentru a protesta faţă de eforturile discutabile ale Guvernului de a împiedica lupta împotriva corupţiei, preşedintele României Klaus Iohannis a stat de partea corectă a istoriei, sprijinind transparenţa, statul de drept şi libertatea”, a precizat Allan Reich.

În alocuţiunea susţinută în faţa participanţilor la Forum, şeful statului a anunţat că acceptă distincţia pentru poporul român ca o recunoaştere a credinţei în democraţie.

”Accept prestigioasa distincţie ‘Light Unto the Nations’ nu pentru mine, ci pentru ţara mea şi pentru poporul român. Credinţa lor în democraţie şi în statul de drept este recunoscută prin această distincţie şi care ne-a adus, ca popor, acolo unde suntem astăzi. Ca o ţară ce a fost odată prinsă în întunericul dictaturii comuniste, am parcurs o cale lungă. Am înfruntat şi am trecut peste multe obstacole în procesul construirii unei democraţii solide, bazată pe stat de drept, economie de piaţă şi societate deschisă”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la Forumul Global al American Jewish Committee.

Şeful statului a subliniat faptul că, în unele momente, prin sacrificiile poporului român, ţara noastră şi-a câştigat locul de drept între naţiunile ce preţuiesc, protejează şi promovează principiile democraţiei.

”Această distincţie specială mă face să îmi asum un angajament adiţional, de a-mi pune toată forţa, ca preşedinte al României, în spatele apărării democraţiei şi statului de drept pentru ţara mea, pentru regiune şi la nivel global”, a mai spus Iohannis.

Acesta a mai vorbit şi despre viziunea sa a unei Românii puternice, moderne şi stabile, dezvoltată prin proiecte semnificative şi despre necesitate întemeierii unei mentalităţi bazate pe normalitate, consens democratic şi responsabilitate.

“Trebuie să construim împreună un proiect sustenabil al unei naţiuni determinate să îşi atingă întregul potenţial. În acest scop, întărirea statului de drept şi salvgardarea independenţei justiţiei sunt, pentru mine, priorităţi de top. Lupta împotriva corupţiei notează un progres bun, dar trebuie să continuăm. Este promisiunea mea personală să o sprijin în continuare cu şi mai mare intensitate şi hotărâre. Nu există nicio altă cale înainte”, a adăugat el, conform Agerpres.

La eveniment au mai fost prezenţi soţia preşedintelui, Carmen Iohannis, ambasadorul României în SUA, George Maior, directorul Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, şi consilierul prezidenţial Bogdan Aurescu.

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează, în perioada 4 – 9 iunie, o vizită în Statele Unite ale Americii, elementul central fiind întrevederea oficială cu liderul de la Casa Albă, Donald Trump.

Şeful statului român participă, marţi, în calitate de invitat de onoare, la Forumul Global al prestigioasei organizaţii American Jewish Committee (AJC), care are peste 110 ani de existenţă.

“Light Unto the Nations” a mai fost acordată unor lideri marcanţi, cum ar fi cancelarul german Angela Merkel, fostul preşedintele Franţei Nicolas Sarkozy, preşedintele SUA Bill Clinton, precum şi altor şefi de stat din Europa şi America Latină.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Si-a luat “lumina” si zice ca e pentru noi, Romanii… Evident, NU avem nevoie de lumina dracilor. Noi avem LUMINA Lui Hristos, prin Biserica Ortodoxa.
    Lumina democratiei, o alta zeitate satanica la care se inchina lumea iudaizata, orbeste pe toti cei ce asteapta salvarea de la lutul cazut din Rai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button