X

PESTE 50 DE CHILII din Muntele Athos AU REFUZAT SA-L POMENEASCA pe Patriarhul Bartolomeu, deoarece pe 25 aprilie acesta se va ruga cu ereticii in cadrul comunitatii Taizé din Franta

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Discutii legate de documentele Soborului de la Creta, precum si declaratia ecumenista a Patriarhului Constantinopolului Bartolomeu, care a declarat ca  in 25 aprilie 2017 planuieste sa viziteze pentru prima data celebra comunitate ecumenica din  Taizé  in Franta si sa ia parte la o rugaciune ecumenista, a dus la faptul ca mai mult de 50 de chilii de pe muntele Athos au incetat pomenirea sa la slujbe, declara site-ul rus Русская народная линия, cu referire la Interfax.

Despre faptul ca Patriarhul Bartolomeu se va ruga cu ereticii, a raportat agentia de stiri greceasca ,,Romfea”.

 ,,In data de 25 aprilie, ora 12:00, Patriarhul va participa la rugaciunea ecumenista a comunitatii din Taizé in Biserica Reconcilierii, care va avea loc in prezenta fratilor comunitatii si reprezentanti ai diferitelor confesiuni crestine si organizatii de tineret. La sfarsitul rugaciunii, Patriarhul Bartolomeu va tine un discurs.” – a declarat agentia.

Astfel, calugarii din Athos au decis sa protesteze impotriva discursului ecumenic al Patriarhului. Mai mult 50 de chilii de pe muntele Athos au oprit pomenirea sa, iar doua dintre manastiri sunt foarte aproape de a o face. Nu este exclus faptul ca manastirile vor refuza sa sa-l pomenesca pe Patriarhul Bartolomeu, daca acesta nu va renunta la rugaciunea ecumenica din Taizé, potrivit site-ului grecesc ,, vimaorthodoxias.gr”.

Comunitatea de pe Muntele Athos este o unitatte administrativa special autonoma in cadrul statului grec cu centrul in orasul Carey. Acum pe Athos exista 20 de manastiri, inclusiv una rusa – Sfantul Pantelimon, precum si multe chilii si schituri.

In termeni religiosi Athos se afla sub jurisdictia Patriarhului Constantinopolului.Cu toate acestea, in prezent exista deja o manastire care a incetat sa-l pomeneasca pe Patriarhul Bartolomeu – manstirea Esfigmenu.

Acum acestei manastiri i se pot adauga inca doua manastiri…

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Nu va suparăți dar ”soborul” din Creta a avut loc acum 9 (nouă) luni”!! Nu au fost suficiente cele deja hotărâte acolo, pentru ca abia acum 50 de chilii din Muntele Athos să se decidă a nu-l mai pomeni pe ereticul Bartolomeu, pentru că mai vrea să bifeze încă o activitate eretică dintr-un șir deja foarte lung de manifestări ecumenice? Știu că e mai bine mai târziu decât niciodată, dar de ce atât de târziu totuși, pentru farul ortodoxiei care este Muntele Athos?

  2. Și când te gândești că Bartolomeu are locotenent locotenenți de nădejde în incinta b.o.r, care de la incap la celălalt unul mai eretic decât celălalt, cel puțin dacă te uiți pe publicațiile lor asta găsești, un exemplu recent București și Cluj unde danutz cu andrecutz conferențiază la un loc cu frățiorii din lojă, a era să uit diaspora unde joanta bântuie lăcașurile catolice și protestante

  3. Daca patriarhul Bartolomeu si patriarhul Daniel sustin unirea cu papistasii asa cum au facut-o greco-catolicii acceptandu-l pe papa ca intai-stator al bisericii unificate atunci au devenit ERETICI (impreuna cu toti episcopii care sustin o astfel de uniune satanico-ecumenica) precum ARIE.
    Unirea tb facuta doar in sensul in care papistasii si toti nou-venitii abdica total la dogmele lor si imbratiseaza dogmele BISERICII CRESTIN-ORTODOXE BIZANTINE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button