X

Vremea se încălzește semnificativ în următoarea săptămână

de null

Vremea se încălzește simțitor. Vezi prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni, pe regiuni 418

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Temperatura aerului va fi in crestere in urmatoarele doua saptamani, valorile medii diurne urmand sa atinga 12 grade in Muntenia si 13 grade in Oltenia, in timp ce precipitatiile, mai ales sub forma de ploaie, vor fi prezente in majoritatea zonelor incepand din 20 februarie. 

In Banat, in prima saptamana, regimul termic va fi in crestere usoara si treptata. Astfel, de la temperaturi maxime diurne de aproximativ 3 grade la inceput, se vor atinge, in medie, 8 — 10 grade in ultimele doua zile. Temperaturile medii nocturne vor creste, de asemenea, de la—6 la 0 grade in primele 7 zile. In cea de-a doua saptamana, valorile de temperatura nu vor avea variatii importante si se vor mentine in jurul unei medii regionale de 11 grade, ziua, si doua grade, noaptea, caracterizand o vreme calda pentru a doua jumatate a lunii februarie. In intervalul 13 — 18 februarie nu vor fi precipitatii, dar in intervalul 19 — 26 februarie acestea, mai ales ploi, se pot semnala zilnic, cu o probabilitate mai ridicata de a fi mai insemnate cantitativ in jurul datei de 20 februarie.
Pentru zona Crisanei, vremea va intra intr-un proces de incalzire, ce se va concretiza prin temperaturi maxime in crestere, de la o medie de 4 grade la inceputul intervalului, pana la 10 grade, pe 17 februarie. Regimul termic nocturn va avea o evolutie similara, astfel incat temperaturile minime vor creste, in medie, de la—7 la—6 grade, pana la doua grade, la mijlocul intervalului de prognoza. In cea de-a doua saptamana, vremea va fi calda, iar valorile termice se vor mentine relativ constante, in jurul unei medii regionale de 9 grade, ziua si de aproximativ un grad, noaptea. In prima saptamana a intervalului de prognoza, probabilitatea pentru precipitatii va fi redusa. Ulterior, pana pe 26 februarie, vor fi mai ales ploi, iar in jurul datei de 20 februarie acestea pot fi moderate cantitativ.
In Transilvania, in prima saptamana a intervalului de prognoza, valorile termice vor fi in crestere de la o zi la alta, iar maximele diurne vor atinge 7 — 8 grade in jurul datei de 18 februarie. Temperaturile nocturne vor caracteriza o vreme geroasa la inceputul intervalului, cand se vor inregistra, in medie, intre—14 si—12 grade Celsius, apoi vor fi in crestere, spre o valoare medie regionala cuprinsa intre—2 si zero grade, pe 20 — 21 februarie. Pe parcursul celei de-a doua saptamani, regimul termic va fi apropiat de norme, cu medii ale temperaturii maxime de 7 — 8 grade si minime intre—2 si zero grade. La inceputul intervalului, probabilitatea pentru precipitatii va fi redusa, dar dupa data de 18 februarie acestea se vor semnala aproape zilnic, la nivel local. In jurul datei de 20 februarie se pot cumula cantitati de apa mai importante.
Prognoza de specialitate releva ca, in Maramures, va avea loc un proces de incalzire a vremii in intervalul 13 — 20 februarie, valorile termice urmand sa ajunga la 3 grade la inceputul perioadei, si pana la 7 — 8 grade in cea de-a doua saptamana a intervalului de prognoza, cand vremea va fi calda pentru aceasta perioada a anului. Temperaturile minime vor avea o evolutie similara, fiind in crestere de la—10 la—8 grade la inceput, pana in jurul a zero grade in cea de-a doua saptamana de prognoza. In primele zile nu vor fi precipitatii, dar dupa data de 17 februarie acestea se vor semnala pe arii relativ extinse, iar pe 20 — 21 februarie se pot cumula cantitati de apa mai insemnate.
In Moldova, in prima jumatate a primei saptamani, vremea va fi deosebit de rece, cu medii ale maximelor termice cuprinse intre—4 si zero grade si ale temperaturilor nocturne situate intre—12 si—4 grade. Dupa data de 16 februarie, cand valorile termice se vor apropia de cele climatologic specifice perioadei, respectiv maxime in jurul unei medii de zero grade si minime medii intre—9 si—8 grade, vremea va deveni calda pentru aceasta perioada, astfel incat temperaturile maxime vor creste de la 3 grade in data de 17 februarie pana la o medie in jurul a 8 grade, in intervalul 24 — 26 februarie. Mediile temperaturilor minime vor evolua similar in cea de-a doua saptamana, fiind in crestere treptata, de la—4 grade pana la—1 grad. In primele zile ale intervalului, trecator vor fi posibile fulguieli, iar pe parcursul celei de-a doua saptamani, probabilitatea de aparitie a precipitatiilor in general slabe, predominant sub forma de ploaie, va fi relativ ridicata in toate zilele.
In Dobrogea, vremea va intra intr-un proces de incalzire incepand cu data de 15 februarie, urmand ca valorile medii ale temperaturilor maxime sa creasca de la 0 — 3 grade pana la 8 — 10 grade spre sfarsitul primei saptamani. Minimele nocturne vor creste, in medie, de la—10 la—8 grade la inceput, spre—5 si—2 grade in intervalul 15 — 17 februarie, iar ulterior procesul de incalzire va continua, astfel ca vor fi valori medii termice nocturne intre—2 si zero grade, in zilele de 17 si 18 februarie, respectiv intre doua si patru grade Celsius, la sfarsitul celei de-a doua saptamani. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor slabe cantitativ, mai ales ploi, va fi relativ ridicata in cea de-a doua saptamana, in special in intervalul 20 — 22 februarie.
In Muntenia, in primele zile ale intervalului, vremea va fi deosebit de rece, geroasa noaptea. Vor fi valori medii ale temperaturilor maxime intre—3 si zero grade si ale celor minime intre—14 si—11 grade. Incepand din 15 februarie, vremea va intra intr-un proces de incalzire si, treptat, va deveni calda pentru aceasta perioada. Temperatura medie diurna va fi intre 2 si 4 grade, la inceput, atingand 10 — 12 grade, in jurul datei de 23 februarie. Temperaturile nocturne, vor creste de la—8 la—6 grade, pe 16 si 17 februarie, spre 0 grade, in cea mai mare parte a celei de-a doua saptamani. Precipitatii in general slabe, mai ales sub forma de ploaie, vor fi prezente in cea de-a doua saptamana, cu deosebire in intervalul 20 — 22 februarie.
In regiunea Olteniei, vremea va fi geroasa la inceputul intervalului, dupa care va intra intr-un proces de incalzire. Astfel, valorile medii ale temperaturilor maxime vor creste de la 4 — 8 grade, spre 11 — 13 grade, in a doua jumatate a a celei de-a doua saptamani. Valorile medii ale temperaturilor minime vor urma aceeasi evolutie, crescand de la—12 grade la inceputul primei saptamani, spre—6 grade, in intervalul 15-19 februarie si ulterior intre zero si doua grade Celsius. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor slabe, predominant sub forma de ploaie, va fi relativ ridicata in unele zile ale celei de-a doua saptamani, in special in jurul datei de 20 februarie.
La munte, vremea va fi deosebit de rece, geroasa noaptea si dimineata in majoritatea masivelor montane la inceputul intervalului, apoi va intra intr-un proces de incalzire incepand cu 15 februarie. Valorile medii ale temperaturilor maxime vor creste de la un grad Celsius, de la mijlocul primei saptamani, pana la 2 — 3 grade, spre sfarsitul intervalului, iar cele minime de la—8 grade, pana la valori medii in jur de—4 grade, spre sfarsitul celei de-a doua saptamani. In intervalul 18 — 26 februarie, probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai ridicata.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button