X

Proiectul european inteGRIDy: CONTOARE INTELIGENTE si INTERNETUL OBIECTELOR

de null
Foto: http://ddees.com/index.php/2015/09/11/david-dees-art-gallery/

Atos, unul dintre principalii furnizori internaționali de servicii IT, va coordona proiectul european inteGRIDy, care își propune să conecteze servicii, tehnologii și mecanisme inteligente de furnizare a energiei electrice, prin dezvoltarea unei platforme scalabile și care poate fi replicată. Platforma va permite conectarea rețelei prezente de energie electrică cu diferiți jucători de pe piață, oferind totodată capabilități avansate de monitorizare a consumului.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Proiectul a obținut fonduri de peste 12 milioane de euro în cadrul programului H2020, devenind, astfel, cel mai mare din categoria sa. inteGRIDy include 10 proiecte pilot, care vor avea loc în 8 țări din Uniunea Europeană (România, Spania, Portugalia, Franța, Italia, Marea Britanie, Grecia și Cipru). Aceste țări vor beneficia, astfel, de pe urma dezvoltării unor aplicații pentru analiză vizuală și a unor simulări dinamice, care le vor permite să previzioneze mai bine viitorul și să ia cele mai bune decizii privind utilizarea resurselor.

Obiectivul final al proiectului este să faciliteze operarea optimă și dinamică a rețelei de distribuție a energiei electrice, îmbunătățind stabilitatea acesteia. În același timp, se are în vedere coordonarea includerii surselor de generare distribuită, a centrelor virtuale, precum și a unor scheme inovatoare de stocare, crescând procentul energiei regenerabile.

Cele mai importante inovații includ integrarea sistemelor existente de automatizare și citire a contoarelor inteligente cu infrastructura inteligentă dezvoltată pe baza tehnologiilor Internet of Things. Alte inovații sunt dezvoltarea unor modele de modelare orientate spre managementul tipologiei rețelei, introducerea unor modele de răspuns în timp real și a unor îmbunătățiri legate de profilele de reîncărcare. inteGRIDy încorporează și algoritmi predictivi pentru managementul în timp real al generării și cererii de energie.

„Toate aceste inovații vor fi puse în aplicare în zece medii cu condiții diferite. Proiectele pilot vor avea loc în mai multe țări europene, fiind, deci, influențate de piețe și de un context socio-economic diferite”, a afirmat Andrea Rossi, coordonator al sectorului dedicat energiei în cadrul departamentului Atos Research&Innovation și director al proiectului inteGRIDy.

Pe baza rezultatelor proiectelor pilot, inteGRIDy va propune noi modele de business, care vor acoperi managementul în timp real al cererii de energie electrică și vor permite noilor jucători de pe piață să se implice în operațiile de rețea.

Pe lângă coordonarea proiectului, în cadrul unui consorțiu ce include 30 de parteneri, Atos contribuie și la designul și dezvoltarea diferitelor elemente ale ecosistemului, pentru a asigura sustenabilitatea utilizării tehnologiilor din cadrul proiectului.

inteGRIDy a demarat pe 1 ianuarie 2017 și consorțiul implicat include următoarele entități: Atos, Gas Natural Fenosa și Aiguasol (Spania), SIEMENS, Teesside University, Isle of Wight, University of Newcastle upon Tyne, Synergy Systems, EMSc și AT Kearney (Marea Britanie), Engineering, ASM Terni, University of Rome “Sapienza”, Polytechnic of Milan, Azienda San Severino Marche, Energy@Work și UNE (Italia), INNED (Franța), University of Cyprus and Electricity Authority of Cyprus (Cipru), PH Energy, LISBOA E-NOVA, Portuguese Catholic University și Virtual Power Solutions (Portugalia), SIVECO România și Societatea De Distribuție și Furnizare a Energiei Electrice (România), Centre for Research and Technology Hellas (CERTH),  Sunlight, WATT+VOLT și TREK (Grecia).

Despre Atos SE

Atos SE (Societate Europeană) este lider în domeniul serviciilor digitale, cu venituri anuale de circa 12 miliarde de euro și aproximativ 100.000 de angajați în 72 de țări. Având clienți în toată lumea, Grupul oferă servicii de consultanță și integrare a sistemelor, servicii de administrare și BPO, operațiuni cloud, soluții Big Data și de securitate cibernetică, dar și servicii de tranzacționare prin Worldline, liderul european în industria plăților și serviciilor de tranzacționare.

Cu o vastă expertiză în tehnologie, Atos colaborează cu clienți din sectoare de business diferite: Industria Apărării, Servicii Financiare, Sănătate, Industria Prelucrătoare, Media, Utilități, Sectorul Public, Retail, Telecomunicații și Transport. Compania se concentrează pe tehnologia de business care stimulează dezvoltarea, ajutând organizațiile să anticipeze viitorul. Grupul este Partenerul Global pentru Tehnologia Informației al Jocurilor Olimpice & Parlimpice și este listat la bursa pan-europeană Euronext din Paris. Atos operează sub brandurile Atos, Atos Consulting, Atos Worldgrid, Bull, Canopy, Unify și Worldline.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Miezul stirii e asta:

“cele mai importante inovații includ integrarea sistemelor existente de automatizare și citire a contoarelor inteligente cu infrastructura inteligentă dezvoltată pe baza tehnologiilor Internet of Things.”

Adica repede repede au inceput sa tot lege componentele intre ele. In cazul de fata internetul obiectelor cu cititoarele inteligente.

Pe cei ce inca nu stiu ce-i cu acest internet al obiectelor, ii rugam sa citeasca:

Video: IBM despre INTERNETUL LUCRURILOR. Fiecare om sau obiect va fi conectat prin tehnologia RFID la internet si astfel va fi o societate minunata pe acest pamant …

Directorul CIA despre INTERNETUL OBIECTELOR: oamenii pot fi supravegheati chiar si prin intermediul televizorului, al frigiderului si al cuptorului

Cat despre contoarele inteligente, cititi va rog:

CONTOARELE INTELIGENTE – riscuri

Comentariul zilei (25.11.2014): MONITORIZARE prin … CONTOARE

Observam de asemenea ca se face din nou referire la deja celebrul an 2020:

Astia VOR SA INSTAUREZE GUVERNUL MONDIAL IN 2020? Sau ce tot au cu anul asta?

SUPER MEMORANDUMUL / NOUA SUPER-RELIGIE MASONICĂ MONDIALĂ şi BISERICA în perioada 2016-2020
   Unde se va ajunge cu toti acesti pasi? La intregul: documente cu cip – eGuvernare – internetul obiectelor – disparitia banilor cash. Adica vom ajunge acolo unde fara documentul cu cip (eventual implantat) nu vom mai putea cumpara sau vinde …

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button