X

IPS Amfilohie de Muntenegru: „Biserica Serbiei trebuie să se retragă din CMB”

Biserica Serbiei trebuie să se retragă din Consiliul Mondial al Bisericilor”, se pare că a afirmat în urmă cu câteva zile IPS Mitropolit Amfilohie de Muntenegru, exarh în S.U.A.

Mitropolitul Amfilohie, în timpul întâlnirii pe care a avut-o în cadrul Episcopiei Americii de Nord şi de Sud, la Mănăstirea sârbă Sfântul Sava, şi-a exprimat convingerea că nu trebuie ca Biserica Serbiei să fie membru CMB și să se retragă din această „formă de organizare”, lucru care fusese decis încă din 1997.

Încheind IPS a vorbit despre „delăsarea dogmatică şi morală” din cadrul unor denominaţiuni creştine (hirotonii ale femeilor, căsătorii între homosexuali ş.a.), subliniind că lucrul acesta trebuie analizat cu multă seriozitate de către Sinodul Bisericii Serbiei.

sursa:  Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος: ”Η Σερβική Εκκλησία πρέπει να αποχωρήσει από το ΠΣΕ”

Categorii
Ecumenism
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!