X

Cerceii si piercing-ul, o moda inselatoare

septum-nose-and-facial-piercings

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Foto: http://www.piercingtime.com/piercing/facial/page/6/

   Iata ce putem citi la Cerceii si piercing-ul, o moda inselatoare:

Cerceii sunt acele podoabe trupesti, din ce in ce mai folosite in randul tinerilor, care, in mare parte, cauta sa fie “la moda”. Cerceii si belciugele, care, pana odinioara, erau rusinoase, au ajuns sa fie vazute astazi ca o noua metoda de “infrumusetare”. Aceasta noua “moda” a luat amploare odata cu popularizarea ei in randul vedetelor de cinema si a canteretilor de muzica usoara.

Elaine Davidson, din Brazilia, a intrat in Cartea Recordurilor ca fiind “femeia cu cei mai multi cercei”. La sfarsitul anului 2004, corpul ei era strapuns de 2.500 de cercei, iar pana in luna februarie 2011, numarul total al cerceilor s-a ridicat la un total de 6.952. Numai in zona capului, femeia are peste doua sute de cercei. Motivul declarat de posesoare este acela ca iubeste durerea.

O mare parte dintre cei care se apropie de “body-piercing” ajung sa dezvolte o dependenta serioasa fata de aceasta practica. Datorita numarului insemnat al celor care apeleaza la cei care monteaza cercei si bijuterii pe intregul corp uman, in ziua de 25 ianuarie 2005, Ministerul Muncii a luat hotararea de a introduce, in catalogul oficial de meserii, o noua meserie: “montator de bijuterii pe corp”.

Cerceii si piercing-ul, semn de alienare sufleteasca

Numit “body-piercing”, adica “perforarea trupului”, obiceiul de a purta cercei in diferite parti ale corpului este deosebit de vechi, el fiind intalnit, pentru intaia oara, la popoarele si triburile arhaice. Aceasta practica nu a disparut niciodata, ea fiind insa tot timpul motivata in mod diferit.

Faraonii egipteni isi faceau gauri in buric, spre a materializa trecerea la un nivel spiritual superior; soldatii romani isi faceau gauri in sfarcuri, ca semn al masculinitatii; in cadrul unui ritual deosebit, mayasii isi puneau cercei in limba; unii regii din epoca victoriana isi puneau bijuterii in zona genitala, pentru a marca distinctia lor.

Cerceiii erau folositi si de catre poporul evreu, insa numai ca metoda de insemnare a sclavilor. “De ti se va vinde tie fratele tau, evreu sau evreica, sase ani sa fie rob la tine, iar in anul al saptelea sa-i dai drumul de la tine, slobod. (…) Iar daca acela iti va zice: Nu ma duc de la tine, pentru ca te iubesc pe tine si casa ta, si deci ii este bine la tine, sa iei sula si sa-i gauresti urechea lui de usor, si iti va fi rob pe vecie. Tot asa sa faci si cu roaba ta” (Deuteronom 15, 12-17).

Daca pana nu demult cerceii erau introdusi numai in anumite parti ale corpului, astazi, ei au ajuns sa fie introdusi aproape oriunde, pana si in cele mai incomode locuri ale trupului (in urechi, in buze, in sprancene, in nas, in limba, in buric, in zonele genitale, etc).

Adesea, cerceii au fost asociati si cu o atitudine de revolta impotriva unei ordine sociale, precum s-a vazut in cazul miscarilor tineresti Hippie, Punk, Rock, etc. Mai apoi, pentru inca o vreme, cerceii (body-piercing) au fost caracteristici celor perversi sexual, in special, masochistilor. Dupa anul 1989, a purta cercei, ca barbat, era sinonim cu razvratirea, cu revolta sau cu extravaganta.

Ceea ce, pana odinioara, era deci insemn al unei caderi sufletesti sau sociale, a devenit astazi insa mandrie si moda. Majoritatea celor care isi pun cercei o fac, in mare parte, pentru a deveni “speciali” in ochii lumii, pentru a deveni “altfel” decat ceilalti, pentru a deveni “unici”. Din pacate insa, unii ca acestia au uitat complet faptul ca unicitatea si identitatea personala nu vine din exterior, ci din interior. Pentru a schimba ceva insa, iar o schimbare se face intotdeauna cu intentia de a inlocui ceva mai slab cu ceva mai bun, nu este nevoie de un retus exterior, ci de o modificare a interiorului, de o dezvoltare a mintii, de o schimbare a inimii.

Prin cercei, omul isi necinsteste trupul

Tendinta de a nesocoti valoarea trupului este din ce in ce mai incurajata de societatea actuala, inebunita dupa senzational. Trupul este insa un dar de la Dumnezeu si un vas inchinat Duhului Sfant, deci nu putem spune ca este al nostru si ca putem face ce vrem cu el. Trupul ne este dat in grija, iar noi vom da seama ce am facut cu el, daca l-am dus spre asemanrea cu Hristos, sau spre asemanarea cu diavolii.

Omul a fost creat de Dumnezeu insa “dupa chipul Sau” (Facere 1, 27), adica bine intocmit, acestuia nelipsindu-i nimic din cele de trebuinta spre o sanatoasa si odihnitoare vietuire. Astfel, si din punct de vedere fizic, omului nici nu ii lipseste nimic, dar nici nu are ceva inutil si nefolositor. Prin urmare, pastrarea integritatii fizice atrage dupa sine o buna functionare a trupului si o sanatate a sufletului.

Body-piercing-ul, oricat de elegant ar fi facut, este o adevarata maltratare a trupului. Daca nu este curatat periodic, piercing-ul se poate infecta, iar, odata infectat, nu mai exista cale de intoarcere: piercing-ul se inlatura si pacientul ajunge pe mana doctorilor, sub tratament medical. In urma sondajelor, s-a constatat ca unul din cinci tineri are probleme de sanatate, dupa ce si-a facut un piercing.

Iata cateva perioade de vindecare completa, in urma piercingului, in functie de zona in care s-a realizat: pentru ureche, intre 6 si 9 saptamani; pentru nas, intre 7 si 9 saptamani; pentru spranceana, intre 6 si 8 saptamani; pentru organele genitale, intre 2 si 4 luni; pentru zona mamelara, intre 3 si 6 luni. In tot acest timp, cel care si-a facut “piercing”, sufera dureri chinuitoare.

Inca din Vechiul Testament, trupul se bucura de o cinste deosebita, Legea interzicand mutilarea acestuia, indiferent de motiv. “Pentru morti sa nu va faceti taieturi pe trupurile voastre, nici semne cu impunsaturi (cercei) sa nu faceti pe voi” (Levitic 19, 28). “Voi sunteti fiii Domnului Dumnezeului vostru; sa nu faceti crestaturi pe trupul vostru, pentru morti, caci voi sunteti poporul sfant al Domnului Dumnezeului vostru si pe voi v-a ales Domnul ca sa-I fiti poporul Lui de mostenire dintre toate popoarele cate sunt pe pamant” (Deuteronom 14, 1-2).

Impreuna cu sufletul, trupul omului trebuie si el sa fie ferit de pacat, deoarece este templu al lui Dumnezeu. “Au nu stiti ca trupul vostru este templu al Duhului Sfant care este in voi, pe care-L aveti de la Dumnezeu si ca voi nu sunteti ai vostri? Caci ati fost cumparati cu pret! Slaviti, dar, pe Dumnezeu in trupul vostru si in duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu” (I Corinteni 6, 19-20).

Consider ca perforarea corpului, in diverse parti ale acestuia (chiar si in ureche), pentru a pune cercei sau orice alt lucru excentric, este totuna cu “stricarea” templului lui Dumnezeu, care este trupul omului. “Nu stiti, oare, ca voi sunteti templu al lui Dumnezeu si ca Duhul lui Dumnezeu locuieste in voi? De va strica cineva templul lui Dumnezeu, il va strica Dumnezeu pe el, pentru ca sfant este templul lui Dumnezeu, care sunteti voi” (I Corinteni 3, 16-17).

Pacatului trebuie sa ii spunem pe nume, insa pe pacatos trebuie sa il iubim cat putem de mult. Cu cat e mai mare pacatul, cu atat mai mare trebuie sa fie iubirea, spre a fi vindecatoare. Astfel, orice om, fie el purtator a oricat de multi cercei, se poate intoarce la Dumnezeu. Se cade deci a nu arunca cu pietre in niste oameni rataciti, care cauta odihna si bucuria in niste lucruri care nu ii vor incanta prea mult, ci a nadajdui spre intoarcerea lor. Daca avem pocainta curata, Dumnezeu va cauta mereu la ceea ce suntem, nu la ceea ce am fost.

Teodor Danalache, www.crestinortodox.ro

   Iata si ce putem citi la PIERCINGUL, FRUMUSETE SAU PERICOL PENTRU SANATATE:

In ultimii ani piercingul a intrat masiv si in Romania, mai ales in randul tinerilor, dar nu numai. Aspectul estetic nu poate fi comentat, fiecare om poate sa aiba gusturi proprii, care trebuiesc respectate, atat timp cat nu creeaza prejudicii celor din jur, dar pericolele potentiale trebuiesc relevate si popularizate.

Desi implantarea unui inel  sau cercel pare doar un fleac, pot sa apara probleme de sanatate destul de serioase, mai ales ca persoanele care risca sunt tineri, considerati in mod normal persoane sanatoase si foarte active.

Complicatiile piercingului pot fi uneori grave.

Ele pot sa apara la 15% dintre persoane, in 1% din cazuri fiind necesara internarea in spital.

La subiectii cu piercinguri au fost constate mai frecvent urmatoarele complicatii:

  • Abcese locale
  • Gangrene ale cartilajelor nasului sau urechii
  • Cicatrici in relief (cheloide)
  • Abcese cerebrale
  • Endocardite bacteriene (infectii la nivelul inimii)
  • Alergie la metalele din implant (toleranta este mai buna pentru aur sau titan)
  • Dureri locale uneori de lunga durata, necesitand scoaterea implantului
  • Sangerari necontrolate mai ales la nivelul limbii (care are foarte multe vase de sange)
  • Aspirarea pieselor de pe limba in plaman sau esofag
  • Transmiterea virusurilor hepatitei C, C sau HIV (SIDA)
  • Infectii gingivale, genitale, ale sprancenelor , scalpului (pielii capului) sau ombilicului – in functie de locul de implantare a materialului de piercing-.

Speram ca fotografiile alaturate sa fie relevante.

123_06

Comentariu saccsiv:

Mai multe fotografii gasiti la al doilea articol.

Cititi va rog si:

Cum trebuie sa se comporte si sa se imbrace femeile in biserica?

De ce poarta femeia batic in biserica?

Piciorul tau frumos ispiteste. ACOPERA-L

CRESTINELE SI PODOABELE DE AUR …

CRESTINUL SI DANSUL

Crestinul si PLAJA

SULEMENIREA ESTE UN PACAT. Cand iti vopsesti parul, te dai cu fard, te rujezi, te rimelezi sau iti dai cu oja, Il hulesti pe Dumnezeu

Crestinul si TATUAJUL

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. “ASEMENEA LOR SA FIE TOTI CEI CE-I FAC PE DANSII SI TOTI CEI CE SE INCRED IN EI” (Ps.134/18). … “VA UMPLE TOTUL DE RUINA, VA ZDROBI CAPETELE MULTORA PE PAMANT”(Ps. 109/ 6).
    Chipul lui Dumnezeu, trebuie sa ramana chipul lui Dumnezeu, dar si asemanarea Lui. Ori noi ce facem, ne transformam in chipul lui satan? Unde scrie, spunetim si mie ca Bunul Dumnezeu a creat pe om cu asemenea lucruri idolatre. Aceasta inventie de origina iudaica, cei care L-au ucis pe Mantuitorul, au imprumutat de la Faraoni-egipteni. Istoria este foarte vechie. Egiptenii impodobeau cu vopsele, cu cercei, bratari etc. zeitele, la care se inchinau, ei. Erau zeite a desfranarilor. Si a ramas pana in zilele noastre care este protejata si finantata de U.E.,C.M.B. si de altele companii oculte evreiesti.
    sfântul Apostol Pavel învață: „Să nu vă potriviți cu acest veac, ci să vă schimbați prin înnoirea minții, ca să deosebiți care este voia lui DUMNEZEU, ce este bun și plăcut și desăvârșit” (Romani 12, 2). Sfânta Scriptură spune clar: „Femeia să nu poarte haine bărbătești, nici bărbatul să nu se îmbrace în haine femeiești că tot cel ce face aceasta, urâciune este înainta lui DOMNUL DUMNEZEU tău” (Deuteronom 22, 5).În Noul Testament Sântul Apostol Petru învață: „Podoaba voastră să nu fie cea dinafară: împletirea părului, podoabele de aur și îmbrăcarea hainelor scumpe, ci să fie omul cel tainic al inimii întru nestricăcioasă podoabă a duhului blând și liniștit care este de mare preț înaintea lui DUMNEZEU. Ca așa se împodobeau odinioară și sfintele femei, care nădăjduiau în DUMNEZEU…” (1-Petru 3, 3-5). „Femeile să se abțină de la obiceiul răul al vopsirii feței ca să nu-L batjocorească pe CREATORUL lor„… Crez că prin vopseluri și alifii poți să adaugi ceva la frumusețea ta naturală sau poți schimba urâțenia trupului tău? Nu numai că nu vei reuși nimic din toate acestea, dar îți vei urâți și sufletul. Această ocupație nefolositoare îți este semnul superficialității tale. Este bine să renunți cu totul la această înfrumusețare” (Sfântul Ioan Gură de Aur, Despre problemele vieții). „Cea mai minunată frumusețe este în primul rând frumusețea sufletească. Sufletul este frumos când este împodobit cu Sfântul Duh, când are în el podoabele date de Sfântul Duh: dreptatea, curajul, feciorie, nevinovăție, virtute, iubirea de bine, simțul rușinii…” (Clement Alexandrinul, PDAGOGUL, CARTEA III, cap. XI, 61, 1).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button