X

Cum trebuie sa se comporte si sa se imbrace femeile in biserica?

   Chestiunea ar trebui sa fie extrem de simpla, insa o complica tare mult dracul folosindu-se de slabiciunile si pacatele omului. 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

   Capul acoperit, nesulemenita si imbracata pentru a nu ispiti. Iar dupa ce a intrat in biserica, daca a intarziat, sa-si gaseasca un loc si acolo sa incremeneasca, fara a sporovai cu prietenele. Sa nu se apuce sa aprinda lumanari si sa se fataie de colo colo sarutand icoanele. Sa faca tot ce-i sta in putinta pentru a trece cat mai neobservata. Inclusiv cand canta.

   Si aici ar trebui sa inchei articolul, dar nu-i asa de simplu …

   Poate o femeie sa mearga la biserica nefardata, nerujata, nerimelata? Mai greu, dar cat de cat, poate.

   Cand e vorba insa de acoperamantul capului si mai ales de vesminte … Pai sa fie batic sau ce? Daca e batic, cum sa fie legat? La spate sau sub barbie? Dar pantaloni de ce nu? Dar fusta? Lunga, dar cat de lunga? Mulata sau larga? Subtire sau groasa? Cu jupa sau fara? Vara, rochia e buna? Daca nu e rochie, o bluza e buna? Nedecoltata, dar cat de nedecoltata? Cu maneci sau fara? Cat de fara maneci? Subtire sau groasa? Mulata sau larga? Dar incaltamintea? Pantof sau sanda? Cu toc sau fara? Cat de fara toc?

   Multe grii pe capul bietelor femei. Al celor tinere, desigur.

   In vechime era un obicei. Femeile nu stateau nici in dreapta, nici in stanga, ci in spate. Nu stiu cat de generalizat era, dar era un obicei bun. Caci femeia ispiteste. Si cand nu vrea, dar cu atat mai mult cand vrea. Asta e una din slabiciunile barbatului, sa zicem o problema a lui, pe care fetele o descopera si o speculeaza inca de foarte tinere. Dar si fetelor si tinerelor femei le place sa ispiteasca, sa starneasca, sa fie admirate. Ele “se fac frumoase” exact din acest motiv iar cele ce nu recunosc, sunt mincinoase. Daca dintr-un anumit motiv stiu ca stau in casa de dimineata pana seara, vor mai pierde zeci de minute in fata oglinzii sa se bibileasca? Desigur ca nu, caci nu le vede nimeni. Dar cand stiu ca ies, de ce o fac?

   Ele stiu exact ce le sta bine, ce sa scoata in evidenta si ce sa acopere. Daca au laba si degetele de la picioare frumoase, vor prefera sandaua. Daca au gambe frumoase vor prefera sa si le arate. Daca au fund frumos, vor prefera ceva mulat. Dar daca unul din acestea sunt urate, le vor acoperi. Tot la fel vor proceda si pentru trenul superior. Si fac aceasta de foarte tinere si la un moment dat devine atat de firesc incat cu foarte mare greutate mai renunta la acest comportament. Sau daca o fac, o fac partial.

   Ce inseamna a fi admirata de un barbat? Inseamna sa-l faci sa te doreasca, sa-l ademenesti, mai direct spus, sa-l exciti. Suna dur? Asa si trebuie, caci pana la urma despre asta e vorba, sa-l faci sa te pofteasca.

   Dupa ce s-au trezit, dupa ce au descoperit calea cea dreapta, unele femei o rup cu totul cu acest comportament. Si atunci, stiind bine tot ce anume poate starni un barbat, fac tot ce pot pentru a evita. Altele insa, care de abia intrezaresc calea, renunta cu greu la vechile metehne si mai lasa pe ici pe colo cate ceva. Si pentru a se scuza, striga: “dar cine ii pune pe barbati sa se uite?”. Le zic acestora: voi. Ca degeaba vii la biserica in fusta lunguta, dar avand picioare frumoase lasi gambele la vedere si incalti sandale cu toc. Ele vor sari in ochii oricarui barbat potent, de la cei foarte tineri, pana la cei in pragul batranetii. Si te vor dori in gandul lor. Pentru o fractiune de secunda sau cu mult mai mult. Si ii vei perturba. Si le va zbura gandul de la cele ce se cuvin spre tine. Chiar daca sunt mai tari si alunga aceasta sminteala, si isi muta privirea sau chiar se muta cu totul pentru a nu te mai avea in raza lor viziuala, tot inseamna ca le-ai facut un rau. Si am dar un exemplu relativ “nevinovat”. Ce sa mai zicem daca se vad prin materialul fustei chiloteii sau coapsele sau daca se muleaza tocmai bine pe niste fese? Ce rugaciune mai face bietul barbat? Si nu tu esti vinovata in acest caz?

   Intr-un cuvant, voi tinerelor femei incepatoare si usor razvratite, stiti bine ce face sa fiti atragatoare. Si nu doar haine, ci si modul cum priviti, modul cum va miscati, modul cum vorbiti. E in gena voastra. Toate acestea, care pot starni un barbat, eliminate-le. Ca si daca puneti un batic pe cap, stiti bine ca si acesta se poate pune de asa natura incat sa “stea bine”, sa scoata in evidenta o fetisoara dragalasa, sa aiba o culoare care sa se asorteze cu ochii, etc. Desigur si starnitul asta se face uneori in etape. Ca nu toti sunt obsedati sexual sa te pofteasca daca ai chip si ochi frumosi, insa poate reprezenta un inceput. Si nu e bine. Ca daca stiti ca aveti ochi “ce va avantajeaza”, stati cu privirea in pamant.   

   Si daca pana la urma, orice ati face, tot va repereaza radarele, caci nu-i asa, un corp frumos se ghiceste si intr-un sac, atunci stati si voi mai ferite, mai pe dupa un stalp. Totul e sa va faceti datoria de a nu ispiti. Mai departe, daca exista totusi barbati care cu tot dinadinsul va studiaza pentru a cantari ei ce si cum, deja nu mai este problema voastra.

   Despre cum trebuie sa se comporte si sa se imbrace barbatii in biserica, voi scrie intr-un viitor articol.

   Cititi va rog si:

Indragostite de duhovnici …

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button