X

De ce greșește amarnic Becali când susține parteneriatele civile pentru cei cu deviații sexuale

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Comentariu la această declarație a lui George Becali, redată de adevarul. ro:

George Becali e un om cu multe calități, dar în larghețea sa privitor la drepturile civile ale homosexualilor greșește mult. Parteneriatul civil este totuna cu căsătoria.

De când a fost inventat, în anii 1990, parteneriatul sau uniunea civilă n-a avut alt rost decât de a goli de sens juridic căsătoria, de a o copia și a o imita în toate aspectele care țin de conferirea de drepturi (fiscal/locativ/regim al bunurilor etc.). Însă, atenție, nu și în ce privește rigorile căsătoriei! Obligația fidelității, spre exemplu, este absentă din textele legilor care reglementează parteneriatul sau uniunea civilă; la fel, parteneriatul civil se poate desface mai ușor.

Din aceasta rezultă trei consecințe grave:

1) Prin recunoașterea parteneriatului civil ca formă de accedere la viața de familie acestuia i se vor atașa toate celelalte drepturi care li se conferă unei familii întemeiate pe căsătorie, INCLUSIV DREPTUL LA DESCENDENȚĂ PRIN ADOPȚIE SAU PROCREAȚIE ASISTATĂ. E o naivitate să ne imaginăm altceva. Jurisprudența în acest sens este zdrobitoare. Prin instanțele naționale sau prin CEDO, adopția sau procreația asistată pentru pseudo-familiile formate în baza unui parteneriat civil vor fi reglementate în câțiva ani, chiar dacă ele vor lipsi din regimul juridic originar (din prima formă a legii, adică). Și ne așteptăm să lipsească, întrucât autorii acestei diabolice strategii lucrează prin metoda pașilor mici, pentru diminuarea opoziției de principiu la agenda lor.

2). Este nefezabilă, din motive care de asemenea țin de legislație anti-discriminare și de jurisprudență, crearea unei forme de parteneriat civil doar pentru cuplurile unisex. La fel ca și în cazul adopției, o lege a parteneriatului civil exclusiv pentru cuplurile unisex va fi modificată în scurt timp. Iar, prin oferirea acestei alternative a parteneriatului civil, cuplurile heterosexuale vor fi încurajate indirect, prin prevederile „relaxate” despre care vorbeam mai sus, să trăiască în această stare de semi-concubinaj și să nu se mai căsătorească, lipsindu-se de binecuvântarea care li se dă familiilor la biserică – trăind, așadar, în stare de păcat.

3). Privind evoluția parteneriatului civil în țările occidentale, vedem că în absolut toate cazurile reglementarea acestuia a fost urmată, la doar câțiva ani, de legiferarea „căsătoriei” între persoane de același sex, definitivând transformarea unei uniuni sacre într-o caricatură. Odată ce rezistența societății și a legislativului este învinsă prima dată, nu mai e drum de întoarcere.

Acesta e scopul real al parteneriatului civil – care, desprins de context, e doar o plăsmuire fără trecut și fără viitor: parteneriatul civil este calul troian, piciorul în ușa acelei instituții care a precedat statul și a conferit, de sute de generații, stabilitate societății. Căsătoria este forma de conviețuire optimă pentru stabilitatea și prosperitatea căminului și a copiilor. Adulții căsătoriți iau mai repede decizia de a procrea, se despart mai greu, recurg mai rar la violență domestică și au o stare materială mai bună, în medie – toate acestea reflectându-se pozitiv asupra evoluției generațiilor următoare. Există sute de studii sociologice care o arată.

A pretinde, așadar, că există un drept al cuiva de a sabota căsătoria și familia, într-o Românie în care deja se manifestă cu putere un cataclism demografic, e echivalent cu a spune că există dreptul de a da foc țării (la propriu) ori de a distruge deliberat economia și mijloacele de trai…

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Noi oamnenii trebuie sa putem convietui in mod civilizat si pasnic. Intre noi oamenii este drept sa avem aceleasi drepturi fundamentale indiferent de orientarea sexuala, religie, cultura. Dreptul juridic trebuie sa fie universal si impartial. Uniunea dintre persoane de acelasi sex, trebuie sa aiba alta denumire juridica cu exceptia cuvantului casatorie. Sa o denumeasca cum doresc, toti suntem robii lui Dumnezeu si vom fi judecati dupa faptele noastre. Nu este necesar sa fie de acord Biserica ortodoxa SAU ALTA BISERICA CRESTINA, deoarece cuvantul lui Dumnezeu scris in Biblie defineste clar sensul cuvantului casatorie. Personal sunt casatorit, am copiii , sunt ortodox, insa refuz sa port ochelari de cal si sa ma prefac ca nu exista o anumita problema. Biserica ortodoxa are rolul de a indruma spiritual pe orice om care ii solicita ajutorul fie el crestin sau nu. Politica este dedicata exclusiv parlamentului si partidelor politice. Deoarece un procent mic de oamnei inteleg sensul pildelor sau a proverbelor scrise in Biblie , este imperios necesar existenta persoanelor calificate in siinta teologica, iar locul lor sa se desfasoare in BISERICA ( casa domnului) .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button