X

 Ce se va întâmpla în 2024 cu PSD-PNL la putere se întâmplă acum în Polonia: Coaliția lui Tusk își prezintă planurile de a legaliza uniunile între persoane de același sex

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Personalități din fiecare dintre cele trei grupuri principale care alcătuiesc noua coaliție de guvernare din Polonia au prezentat planurile de a introduce recunoașterea legală a uniunilor între persoane de același sex.  Cu toate acestea, unul dintre ei a exclus ideea de a permite și căsătoria cuplurilor de același sex, scrie Notes from Poland.

Noul guvern a depus jurământul săptămâna trecută, punând capăt la opt ani de guvernare a partidului național-conservator Lege și Dreptate (PiS), care a condus o campanie vocală împotriva a ceea ce acesta numește „ideologia LGBT”.

Se așteaptă ca noua administrație – formată din Coaliția Civică (KO, liberal), Coaliția de centru-dreapta A Treia Cale (Trzecia Droga) și Stânga (Lewica) – să extindă drepturile LGBT, deși nu este clar în ce măsură. Acordul lor de coaliție a menționat doar incriminarea în lege a discursului instigator la ură anti-LGBT.

În timp ce KO s-a angajat anterior să introducă uniuni între persoane de același sex, iar Stânga dorește egalitatea deplină în materie de căsătorie, au existat întrebări cu privire la cea mai conservatoare componente a coaliției de guvernare. Unul dintre liderii acesteia, Szymon Hołownia, și-a confirmat sprijinul pentru uniunile între persoane de același sex.

„Legea privind parteneriatele civile ar fi trebuit să fie adoptată cu mult timp în urmă, suntem deja în secolul XXI”, a declarat Hołownia, care luna trecută a fost ales președinte al Sejm, cea mai puternică cameră inferioară a parlamentului, pentru postul de televiziune TVN. „Trebuie să fie făcut”.

„Dacă o pereche de cetățeni polonezi dorește să informeze statul că au decis în mod oficial o relație de durată, care va avea și anumite consecințe juridice, au dreptul să o facă, iar statul trebuie să o recunoască”, a adăugat el. „Nu există nicio ideologie aici”.

Cu toate acestea, „situația căsătoriei și a definiției acesteia este diferită”, a declarat Hołownia, adăugând că, personal, se opune autorizării căsătoriilor între persoane de același sex. El a recunoscut că trebuie să existe o dezbatere pe această temă, dar a susținut că „nu este momentul” pentru aceasta.

Între timp, în această dimineață, deputatul KO Dariusz Joński a declarat pentru Radio Zet că „va fi pregătit un proiect de lege privind parteneriatele civile”, dar că încă trebuie să existe „discuții cu [partenerii] noștri de coaliție” pe această temă.

Vineri, noul ministru al egalității, Katarzyna Kotula de la Stânga, a declarat că ea crede că un astfel de proiect de lege va fi gata pentru consultări până la sfârșitul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie.

Kotula și-a exprimat încrederea că va exista o majoritate în Sejm în favoarea legislației. Cu toate acestea, Hołownia a recunoscut că rămâne neclar cum va vota „aripa conservatoare” a Partidului Popular Polonez (PSL) – care alcătuiește A Treia Cale împreună cu partidul Polonia 2050 (Polska 2050) al lui Hołownia -.

PSL are 28 de deputați, iar fără ei guvernul nu are majoritate în Sejm. Unii politicieni PSL, precum Władysław Teofil Bartoszewski, au declarat că susțin uniunile între persoane de același sex. Însă alții, precum Marek Sawicki, spun că se opun ideii.

Liderul PSL, Władysław Kosiniak-Kamysz, care a sugerat el însuși că ar putea vota în favoarea parteneriatelor civile, spune că partidul nu va impune disciplină membrilor săi dacă problema va ajunge în fața parlamentului.

Chestiunea a căpătat un nou caracter de urgență după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis săptămâna trecută că nerecunoașterea de către Polonia a cuplurilor de același sex încalcă drepturile omului.

Sub guvernarea PiS, Polonia a fost clasată, începând din 2020, ca fiind cea mai rea țară din UE pentru persoanele LGBT în indicele anual Rainbow Europe, întocmit de ILGA-Europe, un ONG cu sediul la Bruxelles.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Numai asa se dovedește adevarata profeția despre tara noastră,ca în noaptea când se va legaliza uniunea sodomita, din trei părți ne vor ataca vecinii : ungurii,bulgarii și ATENTIE! rusii.
    Belitul de marcel pare a fi ales de stăpânii lui pentru aceasta ultima trădare de neam….
    Mai puneți și profeția grecilor despre rm3 și recuperarea Orașului lui Constantin în anul în care cad Pastile pe 5 mai și iese un puzzle tare urat pentru noi.

    1. Urmatoarea data de 5 mai de praznuire a Sf.Pasti, pica abia in ..2097 …Cred ca este prea mult, la cum fierbe lumea azi..Nu cred ca ar mai putea rezista lumea asta, cu o amanare de ..73 de ani…e prea mult timp..

  2. “De-o fi una, de-o fi alta… Ce e scris şi pentru noi, bucuroşi le-om duce toate, de e pace, de-i război.” Insa, doar dupa ce vom scapa definitiv de bestiile si Iudele care ne conduc! Fara aceasta, se va alege praful si pulberea de noi ca neam!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button