X

Biden nu renunță, “luptă pentru egalitatea LGBTQI+ în țara sa și în străinătate”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președintele Biden a criticat interzicerea steagului LGBT la ambasade.  Legea prevede că doar steagul american Stars and Stripes și steagurile oficiale pot beneficia de finanțare pentru a f fi arborate pe catargele ambasadelor, scrie Le Figaro.

Preşedintele democrat american Joe Biden a criticat sâmbătă intrarea în vigoare a unei interdicţii cerute de opoziţia republicană din Congres de a arbora steagul curcubeu, standardul comunităţii LGBT, în faţa ambasadelor SUA. Această măsură a fost ratificată sâmbătă odată cu promulgarea de către președintele american a legii bugetului american, text adoptat cu câteva ore mai devreme de Congres și validând finanțarea de până la 1.200 de miliarde de dolari a statului federal până la 30 septembrie.

Evitând astfel o paralizie, o „închidere” a serviciilor publice. Republicanii au inclus în acest text bugetar de 1.100 de pagini interdicția ambasadelor americane din întreaga lume de a arbora steagul LGBT.

„Președintele Biden consideră că este inadecvat să profite de necesitatea de a lăsa guvernul să funcționeze pentru a include această măsură care vizează americanii LGBTQI+ ”, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al Casei Albe.

„Am reușit să învingem alte peste 50 de măsuri care atacă comunitatea LGBTQI+ pe care republicanii din Congres încercau să le includă în lege ”, a adăugat purtătorul de cuvânt, subliniind că „președintele este angajat să lupte pentru egalitatea LGBTQI+ în țara sa și în străinătate”. Legea prevede că doar steagul Stars and Stripes american și steaguri oficiale pot beneficia de finanțare pentru a fi arborate pe catargele ambasadelor.

Măsura face parte dintr-o luptă culturală de lungă durată între democrați și republicani. Sub președinția lui Donald Trump, șeful diplomației Mike Pompeo a ordonat ca doar steagul american să fie atârnat pe frontoanele ambasadelor, provocând proteste puternice din partea „comunității LGBT” . La putere din 2021, Joe Biden a făcut din apărarea minorităților sexuale o axă puternică a diplomației sale. Secretarul său de stat Antony Blinken nu numai că a autorizat, dar a încurajat misiunile americane să ridice steagul curcubeu în iunie, „Luna Mândriei”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button