X

Parlamentarii greci, care au votat căsătoria între homosexuali, se plâng că sunt hărțuiți, după ce au fost afurisiți (excomunicați) de unii preoți

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Parlamentarii greci, care au votat legalizarea căsătoriei între homosexuali, se plâng de hărțuire, după ce au fost afurisiți (excomunicați) de unii preoți. 

Sunt preoți care i-au afurisit pe parlamentarii care au votat pentru această lege, cum ar fi părintele Panagiotis Michas, parohul lăcașului Sfintei Kiriaki din Trikala, sau părintele Pavlos Kallikas din insula Cythera. Mult mai grav decât aceste excomunicări, însă, sunt excomunicările (afurisirile) arhierești cum ar fi cele ale IPS Serafim, mitropolitul Cytheiron și IPS Serafim, mitropolit de Pireu care a scos un document oficial în Sinodul/Adunarea mitropolitană în acest scop.

Potrivit sursei citate, aceste acțiuni i-au deranjat pe politicieni care încearcă să se apere și să iasă de sub afurisire. Toți cei care au aruncat afurisirea au spus că dacă politicienii se pocăiesc, practic prin anularea legii, vor ridica excomunicarea.

De exemplu, domna Mihailidou, ministru al Muncii și parlamentar de Pireu, l-a sunat pe Arhiepiscopul Ieronim de Atena și s-a plâns că parlamentarii susțin că suferă „bullying”. Arhiepiscopul Ieronim nu a comentat telefonul doamnei ministru.

Pe de altă parte, ziua națională a Greciei este Buna Vestire (25 martie), zi în care în mod tradițional parlamentarii trebuie să fie prezenți la Biserică sau/și la manifestările religioase legate de această sărbătoare, lucru care acum este interzis în mod expres de afurisirile aruncate de către clerici.

Iată textul integral al afurisirii oficiale publicat de Mitropolia de Pireu, potrivit sursei citate:

Afurisirea oficială a Mitropoliei de Pireu

În Pireu, astăzi, 22 februarie 2024, joi, la ora 11.00, la Catedrala Sfânta Treime, Pireu, ne-am întâlnit la invitația Preasfințitului Mitropolit al Pireului, Faliro, Sfântul Ioannou Rentis și Drapetsonas, domnul Serafim, într-o şedinţă extraordinară preoţească pe tema: „Tratarea consecinţelor votării legii pentru „căsătoria” persoanelor de acelaşi sex”, N. 5089 FEK A’ 27/17.2.2024.

IPS Mitropolitul Pireului, domnul Serafim s-a plasat în mod corespunzător asupra problemei emergente a răsturnării ontologiei și fiziologiei umane și a punerii în aplicare a agendei „woke” pentru reconstrucția doctrinei, moralei și culturii creștine și au avut loc discuții amănunțite față către față între IPS Serafim și cei prezenți – Consiliile și Comitetele Administrative ale Parohiilor și fundațiilor Mitropoliei noastre, și am hotărât în unanimitate emiterea acestei rezoluții.

VOTĂM PENTRU URMĂTOARELE

1.Orașul Pireu, primul port al țării, este un oraș protejat de Maica Domnului, așa cum mărturisesc și dovedesc minunile verificate istoric ale Stăpânei noastre, Născătoarei de Dumnezeu și Preasfintei Fecioare Maria, care sunt consemnate în ziarele și publicațiile vremii, după cum a prezentat eruditul Președintele al socității Filologice din Pireu, domnul Stefanos Milesis în referatul său „Minunile credinței din Pireu consemnate și tipărite de ziare și publicații” ed. Archontariki 2019, și mai ales minunea Fecioarei Maria „Rodul Amarant” cu binecuvântarea stingerii pandemiei mortale, consemnată în ziarul SFAIRA din 9/3/1896 și apariția din 24-25/3/1929 a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu în arhiplina Sf. Biserică a Bunei Vestiri din Pireu, așa cum este consemnată în Ziarele AKROPOLIS la 29.03.1929 și SCRIP la 29.03.1929.

Slujind într-o Mitropolie aleasă a Sfintei Biserici Ortodoxe Sobornicești prin hirotonirea noastră, am preluat lucrarea multidisciplinară a slujirii bisericii, care o presupune ținerea cu exactitate maximă a „credinței dată sfinților, o dată pentru totdeauna.” (Iuda 1,3), a dumnezeieștii descoperiri prin depășirea decăderii și morții și transformarea lumii într-o Împărăție a bunătății, a dreptății, a păcii, a adevărului și a iubirii.

În consecință, suntem datori Împărătesei Bisericii Domnului, care ne-a chemat la slujirea Poporului Său, să asigurăm și să transmitem prin faptă și cuvânt credința neciuntită a Apostolilor, a Părinților purtători de Dumnezeu și a Sfintelor Sinoade Ecumenice.

2. Adoptarea legii de mai sus [a legalizării căsătoriei între cuplurile de același sex – n.n.] de către Parlamentul nostru Național alterează și pervertește antropologia și fiziologia Creației lui Dumnezeu, încearcă în mod blasfemator să anuleze Legea divină care ne este transmisă în scris prin Vechiul și Noul Testament, la ordinul agendei „woke”. Această lege se opune cu maine cadrului canonic al Bisericii una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească, cadru care i-a fost dat acesteia de Duhul Sfânt.

Potrivit acesteia, cei care au legiferat ca bun legal răsturnarea ontologiei și fiziologiei umane și care au instituit celibatul nefiresc, care lipsește pe om de posibilitatea comunicării cu Dumnezeu după cuvântul nemincinos al Creatorului: „Nu va rămâne Duhul Meu pururea în oamenii aceștia, pentru că sunt numai trup.” (Facere 6,3), îi dovedește prin faptă și cuvânt că disprețuiesc Legea dumnezeiască și se opun mântuirii și perspectivei eterne a ființei umane, care este chemată să devină de bunăvoie și din iubire templu al Duhului Sfânt și asemănător Creatorului Său, după cuvântul Domnului: „Dacă Mă iubește cineva, va păzi cuvântul Meu, și Tatăl Meu îl va iubi, și vom veni la el și vom face locaș la el.” (Ioan 14, 23).

Prin urmare, ei se dovedesc complici vinovați ai „șarpelui primordial” în deteriorarea lucrării de mântuire și a mesajului evanghelic și după cum Părinții purtători de Dumnezeu proclamă, își pierd de bunăvoie identitatea creștină și dimpreună cu ei societatea este într-un mare pericol, mai ales pentru cei mai slabi, să fie schimbată credința și anularea lucrării Bisericii, care de-a lungul timpului este chemată să întemeieze în Duhul Sfânt cetățeni ai Împărăției divine.

3.Pentru ocrotirea slujirii noastre și respectarea răspunderii noastre în fața Sfântului Dumnezeu, în conformitate cu prevederile art. 4, paragraful 9 din Carta Bisericii Greciei (L. 590/1977- FEK A’ 146) excomunicăm/afurisim pe (rupem comuniunea cu) cei care au votat împotriva Legii divine, cu tot ceea ce presupune aceasta, inclusiv prin neinvitarea lor la oricare manifestările Parohiilor noastre,până la pocăința concretă a acestora prin anularea de către Parlamentul Național a acestei legislații rușinoase [legalizarea căsătoriilor cuplurilor de același sex – n.n.]

Suntem în rugăciune către Domnul nostru Iisus Hristos, Răscumpărătorul neamului omenesc întrupat pentru noi și către binecuvântată Maica Sa și chemăm poporul credincios al lui Dumnezeu la pocăință practică pentru hula și jignirea împotriva credinței noastre nevinovate care a avut loc odată cu votul din Legea 5089 Monitorul Oficial A 27/17.2.2024.

Această rezoluție a fost citită și aprobată de Adunarea noastră generală.

Următoarele sunt semnăturile clerului participant.

+ Pireu S E R A F I M

Preşedinţii Consiliilor Ecleziastice
și Comitetele administrative ale Sfintei Mitropolii a Pireului,
Faliro, Agiou Ioannou Rentis și Drapetsonas

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. Asa si trebuie, dupa cum am scris eu pe acest blog, inainte de a se intampla acest lucru, ca asa ar trebui sa procedeze intreaga Biserica Ortodoxa Greaca(din pacate,s-a intamplat doar partial, semn ca e discordie si in BOG) referitor la aceste bestii si Iude care i-au adus pe greci in postura ingrata de Sodoma si Gomora! Ca sa simta si acesti tradatori nenorociti , pedeapsa venita de la Dumnezeu asupra lor si a urmasilor lor, pt acest sacrilegiu!

  2. nu am crezut ca o sa apuc ziua asta mai vb de ai nostri sa vobim de ai lor

    inseamna ca si la greci sunt destui tradatori si fricosi de stapanii oricare ar fi acestia fie din occident sau din israel

  3. Homosexualitatea privită pe plan juridic, politic, istoric, medical,
    social, educațional, și religios,

    a) Pe plan juridic
    În plan juridic, Art. 48 din Constituţia României menţionează căsătoria fără a preciza sexul soţilor, însă în art. 259 din Codul civil se prevede că doar bărbatul şi femeia se pot căsători. Aşadar, potrivit legislaţiei actuale din România, două persoane de acelaşi sex nu se pot căsători.
    Dacă până în anul 2000 actele homosexuale comise erau incriminate drept infracţiune la noi, prin Legea 273/2004 privind procedura adopţiei în România, care ,,nu prevede ca şi condiţie de a fi heterosexual al adoptatorului”, homosexualii și-au câștigat dreptul de a adopta copii!!! În România numai heterosexualii se pot căsători, dar în Grecia, homosexualii și-au câștigat și acest drept!!!
    b) Pe plan politic
    b)În plan politic, problema sexualității și chiar a homosexualității beneficiază de o atenție suspectă:
    ,,A împiedica un homosexual să se angajeze, să beneficieze de un serviciu public sau să adopte un copil pe motivul preferinţei sale sexuale este discriminare. Acest lucru este interzis – există adevărate manuale în acest sens, în România, în Europa sau la nivel mondial. Drepturile LGBTI trebuie promovate şi protejate – o spune Consiliul UE printr-un Ghid recent. Combaterea discriminării pe motive de orientare sexuală sau identitate de gen este un obiectiv al Consiliului Europei – SOGI.” (https://www.juridice.ro/419428/despre-casatoria-si-adoptia-pentru-homosexuali.html)
    Concluziile unui jurist privind drepturile homosexualilor atestă politizarea acestei probleme și prezentarea acesteia ca fiind o problemă de importanță majoră pentru societate:
    ,,În România numai heterosexualii se pot căsători. Căsătorirea homosexualilor nu este un drept al omului. În 21 state din UE se permite uniunea civilă, în 12 state se permite căsătoria între persoane de acelaşi sex, iar tendinţa este în creştere a numărului de state. Preferinţele sexuale ţin de viaţa privată şi intimă a persoanelor şi ele nu pot constitui temei pentru niciun fel de defavorizare.” (https://www.juridice.ro/419428/despre-casatoria-si-adoptia-pentru-homosexuali.html)
    Agenda homosexuală se impune prin sfidarea voinței românilor, Referendum-ul din 2018 fiind falsificat:
    ,,Demersul din 2018 a ajuns la Referendum, dar prin afirmația falsă că nu ar fi întrunit cvorumul, pentru că doar 22% dintre cetățenii cu drept de vot s-au prezentat la urne, a fost invalidat. Procentul minim era de 30%. În realitatea, potrivit numărului real de alegători din România, procentul celor veniți la vot a fost de circa 33%.
    De-atunci, CEDO a decis că România ar trebui să legalizeze „parteneriatele civile” între persoane de același sex, primul pas spre mariajul LGBT, mai scrie R3.”( Coaliția pentru Familie și Căsătorie renaște prin Coaliția pentru Constituție cu două teme principale: sublinierea că SOȚI înseamnă BĂRBAT și FEMEIE și utilizarea nerestricționată a NUMERARULUI în orice tranzacție. Cine face parte din Coaliție | ActiveNews)
    De asemenea, marșurile, mitingurile și demonstrațiile publice ale grupărilor LGBT, au rolul de a legitima și de a răspândi această alegere.
    În aceste condiții, mai multe organizații nonguvernamentale și chiar partide politice luptă pentru apărarea prin Constituție a căsătoriei dintre un bărbat și o femeie, deoarece homosexualitatea, ca alegere a unui anumit mod de viață departe de ascultarea de Dumnezeu, a depășit amploarea eșecului și a evoluat într-o mișcare, cu scopul politico-ideologic de a o impune întregii societăți.

    c) Pe plan medical
    În plan medical, această alegere este considerată în mod firesc de Biserica Ortodoxă și Teologia ei, ca o abatere de la viața naturală, ca o boală sufletească, vindecabilă printr-un comportament de pocăință.
    ,,Biserica este un centru de vindecare duhovnicească (Spitalul), care acceptă, ca membri ai săi, oameni care doresc să fie vindecați de patimile lor.” (Iraklis Rerakis, profesor, AUTH, Vindecarea Homosexualității în infirmeria Bisericii)
    Christos Ios. Istikoglou, medic psihiatru afirmă: ,,Din punct de vedere științific, însă, singurul caz care justifică comportamentul efeminat este lipsa enzimei 21-OH hidroxilază, care predispune o persoană la caracteristicile efeminate. Toate celelalte teorii despre homosexualitatea înnăscută sunt invalide.
    Dimpotrivă, am observat în Parlament comportamentul provocator al grupului parlamentar de homosexuali, care a fost preluat și de mass-media. Nu întâmplător, la cea de-a 26-a Conferință Panhelenică de Psihiatrie desfășurată la Kos, au dominat ca subiect situațiile trans gen, precum și problemele sociale și psihologice ale imigranților ilegali, probleme care se află în prioritate imediată pe agenda guvernului, atunci când aceștia s-au postat în situația de cetățeni de rangul secund, lucru dovedit în fiecare zi. Pentru că așa cum știm imigranții ilegali, adepții islamului nu au nimic de-a face cu niciun simț al culturii.
    Totuși, subiectul care ridică întrebări uriașe este și adopția unui copil de către cuplurile de același sex, cu întrebarea clasică care domină, modelul parental pe care copiii adoptați de cuplurile în cauză îl vor dezvolta ulterior!
    Homosexualii suferă de obicei de tulburări severe de personalitate, o afecțiune incurabilă în psihiatrie. Oricine incriminează aceste situații anormale este catalogat drept homofob și în acest fel homosexualii adoptă un rasism specific față de oamenii normali și sănătoși.
    Din aceste motive, se cere Bisericii să manifeste o rezistență și mai puternică împotriva conducătorilor și homosexualilor, care sunt purtătorii acestor opinii și a unor comportamente deviante care lezează bunul simț și declanșează oprobiul public.” ( Christos Ios. Istikoglou, medic psihiatru, Homosexualitatea în engolpion)

    d) Pe plan social
    Având în vedere că în plan medical, homosexualii suferă de obicei de tulburări severe de personalitate, o afecțiune incurabilă în psihiatrie, adopția unui copil de către un homosexual ar trebui privită cu maximă circumspecție, deoarece este în general contrară intereselor copilului. Cu toate acestea, la noi a fost deja adoptată o lege în acest sens pentru a nu discrimina persoanele LGBT.
    Acum aceștia luptă să li se dea și posibilitatea de a-și întemeia ,,familii”, deși căsătorirea homosexualilor nu este un drept al omului. Trebuie avut în vedere că această luptă pentru impunerea unei agende străine de modul de viață creștin afectează negativ modurile și regulile de viață de familie și sociale ale românilor, care s-au condus de secole după poruncile lui Dumnezeu în vederea mântuirii.
    Trebuie remarcat și faptul că ideologia LGBT este încurajată în toate sferele vieții sociale prin propagandă nu fără un scop anume. Există interese ascunse și o față nevăzută homosexualității și a adopției de copii, despre care nu se vorbește. Nu se vorbește despre traficul de copii, nici despre traficul de organe, nici despre traficul de carne vie sub masca adopției de copii. În plus, nu se vorbește nici despre adrenocrom, care este un medicament destinat elitelor și care este extras din sângele copiilor torturați și sacrificați!
    Suntem CONDUSI de Oculta de PEDOVORI Dependenți ..
    https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/miliardarii-care-isi-injecteaza-sange-de-adolescenti-pentru-a-deveni-nemuritori-804581
    Adrenochrome, drogul Elitelor satanice băutoare de sânge.
    https://www.facebook.com › … › Videos

    d) Pe plan educațional
    Așa cum deja se observă, grupurile LGBT vor, de fapt, să-și impună agenda în plan educațional, dovadă fiind ideologizarea tineretului în acest sens. În subcultura ideologizantă au apărut cărți și filme în care eroii au aceste deviații și care le sunt prezentate elevilor. Având vedere că ideologia LGBT nu a întâmpinat o opoziție clară din partea Sinodului BOR, deși promovează păcate strigătoare la cer, o parte din tinerii nu mai sunt capabili de a face distincția între bine și rău și cad pradă acestei ideologii. Ei sunt din ce în ce mai lipsiți de repere, deoarece o serie de factorii educaționali, în virtutea corectitudinii politice, le livrează acestora false modele: campioni care au câștigat concursuri datorită schimbării de sex, oameni care au obținut ranguri și funcții deoarece au fost homosexuali…
    Se pune discuție însăși schimbarea denumirii de ,,mamă” și ,,tată” și înlocuirea acestora cu ,,părinte 1” și ,,părinte 2”! Totuși, avertismentul Mântuitorului pentru cei care îi smintesc pe tineri prin învățături pierzătoare de suflet este clar: ,,Iar cine va sminti pe unul dintr-aceştia mici care cred în Mine, mai bine i-ar fi lui să i se atârne de gât o piatră de moară şi să fie afundat în adâncul mării.”( Matei, 18, 6)

    e) Pe plan istoric
    Istoria ne arată că în toate perioadele în care homosexualitatea, care este un păcat strigător la cer, a fost afișată public, Dumnezeu a intervenit cu pedepse.
    Desfrâul împotriva firii își trage numele de la cetatea Sodoma, ai cărei locuitori și-au atras mânia lui Dumnezeu prin săvârșirea acestor păcate: ,,Strigarea Sodomei și a Gomorei e mare și păcatul lor cumplit de greu. Pogorî-Mă-voi deci să văd dacă faptele lor sunt cu adevărat așa cum s-a suit până la Mine strigarea împotriva lor, iar de nu, să știu” (Facere 18, 20-21). Îngerii lui Dumnezeu, când au sosit în Sodoma, au spus: “Noi avem să pierdem locul acesta, pentru că strigarea împotriva lor s-a suit înaintea Domnului și Domnul Ne-a trimis să-l pierdem” (Facere 19, 13).
    Așadar nicio putere politică nu s-a putut opune lui Dumnezeu Care a ars cele două cetăți care spurcaseră pământul dat lor prin păcate strigătoare la cer.
    În circumstanțele presiunilor de recunoaștere a parteneriatelor civile homosexuale, și chiar a ,,căsătoriilor” între cei de același sex, este deosebit de importantă mărturia lui Salvianus, scriitor bisericesc și preot din secolul al V-lea ,,care a trăit plenar prăbușirea Imperiului Roman de Apus, martor al năvălirilor popoarelor migratoare și al căderii în mâinile acestora a unor cetăți și provincii foarte importante, cum ar fi orașul Cartagina, Spania, o parte din Franța etc., textul constituie atât un document istoric asupra perioadei, cât și un diagnostic duhovnicesc foarte clar și categoric. (https://telegra.ph/O-istorie-nefardata-a-prabusirii-Imperiului-Roman-de-Apus-HOMOSEXUALITATEA-AFISATA-PUBLIC-SI-EXPLOATAREA-NEMILOASA-A-SARACILOR-V-02-19)
    În cartea ,,Despre guvernarea lui Dumnezeu”, Salvanius prezintă ,,O istorie nefardată a prăbușirii Imperiului Roman de Apus. HOMOSEXUALITATEA AFISATĂ PUBLIC ȘI EXPLOATAREA NEMILOASĂ A SĂRACILOR, VICIILE CARE AU DUS LA PRĂBUȘIREA UNEI CIVILIZAȚII.
    Salvianus descrie un imperiu care, deăi păstrase osatura structurii care-i asigurase mareția, anume organizarea administrativă, instituțiile politice și civice, superioritatea netă a civilizației materiale, se prabușea nu atât din cauza forței barbarilor năvaălitori, cât din cauza putreziciunii sale morale și sociale. Deși devenise de cel puțin o generație Imperiu Creștin, Apusul era caracterizat de o viață stricată de nevindecat. Pe plan social, persistau nedreptăți flagrante, potentații romani profitând de puterea conferită fie prin rang, fie prin funcție, pentru a apăsa pe cei săraci(…) Pe plan moral, desfrânarea este revoltătoare și are, dincolo de caracterul răspândit, și un caracter de exploatare a celui mai slab – adică a femeii (îndeosebi în postura slujnicelor obligate să devină concubine).
    Ca și cum nu era de ajuns sau pentru a pune vârf păcatelor, în unele regiuni ale Imperiului prolifera și homosexualitatea. În Cartagina, chiar afișarea PUBLICA a homosexualitații, practicarea travestiului, erau ,,tolerate” de autoritați, fapt pentru care Salvianus considera inevitabilă cucerirea orașului de către vandali. Cu atât mai mult cu cât vandalii, popor ,,barbar”, interzic homosexualitatea, desființează bordelurile și impun căsătoria ca singură formă de conviețuire. Semnificativ este și că, după cum a notat de scriitorul bisericesc, în aceleași regiuni cotropite de homosexuali se manifesta și un puternic duh anti-monahal, pustnicii fiind ținta oprobiului public.
    Descrierea pe care Salvianus o face corespunde, de altfel, avertismentului profetic pe care Biserica e datoare să-l dea societății în care se află. Nu prin sofisme fariseice, nu prin jumătăți de adevăruri, nu prin gâdilarea orgoliului celor ce ajung să se afișeze public cu patimile lor, ci prin aducerea constantă aminte a adevărurilor cu adevărat biblice. A faptului că tolerarea unor asemenea patimi ca manifestări publice, considerată de scriitorul bisericesc drept ,,crimă a statului” (s.n), duce la pedepsirea întregii societăți care le admite, nu doar a celor vinovati. (s.n)
    În dimensiune istorică, se poate observa faptul că homosexualitatea și libertinajul sunt legate strâns de exploatarea sexuală a celor făra de puteră. De la tinerii cărați după armata romană pentru a fi oferiți drept ,,recompense” soldățoilor veterani până la prostituatele cartagineze care au trebuit să aștepte venirea vandalilor pentru a deveni soții legitime, obiceiurile sexuale ,,alternative” familiei și relatiei hetero sunt însoțite pretutindeni de siluirea celor lipsiți de apărare.”
    https://telegra.ph/O-istorie-nefardata-a-prabusirii-Imperiului-Roman-de-Apus-HOMOSEXUALITATEA-AFISATA-PUBLIC-SI-EXPLOATAREA-NEMILOASA-A-SARACILOR-V-02-19, rezumat din Despre guvernarea lui Dumnezeu, scrisă de Salvanius, EIBMBOR, PSB 72, 1992

    f) Pe plan religios
    Homosexualitatea și practicile sexuale împotriva firii sunt păcate strigătoare la cer, alături de omuciderea conștientă și avortul; asuprirea celor lipsiți de apărare: văduve, orfani, săraci, străini etc; nedreptățile sociale, mai ales cele financiare și materiale; nerespectarea și chinuirea părinților.
    ,,Păcatele strigătoare la cer se ridică împotriva înclinațiilor firești pe care Dumnezeu le-a pus în firea noastră. Aceste păcate întunecă și deformează chipul lui Dumnezeu din om. Ele sunt atât de grele, încât, mai mult decât altele, cer o răsplătire (dreptate) de la Dumnezeu chiar în lumea aceasta. Ele izvorăsc mai ales din necredința și răutatea conștientă a omului, fiind săvârșite cu multă înainte cugetare.”
    (https://www.crestinortodox.ro/editoriale/pacatele-strigatoare-141404.html)
    Acestea ar trebui descurajate de către toți cei care răspund de mântuirea semenilor lor. Cu toate acestea, la nivel oficial, are loc ceva straniu. Aflăm că Papa îi binecuvântează pe homosexuali, iar purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Ecumenice ne spune că ar trebui să evităm afirmații precum că ,,Nu există homosexuali în Biserică”!!!
    „Brațele deschise pentru Homosexuali”: Biserica Ortodoxă merge pe urmele Vaticanului | ActiveNews
    https://publicorthodoxy.org/2024/02/22/what-is-gods-what-is-caesars/
    Însă Capul Bisericii este Hristos, iar mădularele Bisericii sunt păcătoșii care doresc mântuirea, nu cei care doresc să dezincrimineze păcatul pentru a-și impune agenda LGBT!
    Observăm că purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Ecumenice admite, de fapt, existența homosexualilor în Biserică!!! Cu ce drept? Cine l-a autorizat să împiedice mântuirea celor care au căzut în mrejele păcatelor strigătoare la cer? În Biserică poate veni orice păcătos care e conștient că a săvârșit un păcat pentru a se pocăi. Așadar, în Biserica lui Hristos poate veni oricine în calitate de păcătos pentru a se pocăi, nu de homosexual care crede că are DREPTUL să păcătuiască! Nicio lege pământească nu poate să-i dea unui homosexual dreptul să fie mădular al Bisericii dacă nu se pocăiește.
    Ierarhii au fost lăsați să păstreze dreapta credință și tot ei răspund de respectarea poruncilor divine în generație în genereație fără a face niciun compromis. Observând compromisurile care se fac la vârful ierarhiei bisericești, nu putem să nu ne îngrijorăm. Îi privim cu milă, deoarece își pun în pericol mântuirea disprețuind cuvântul Apostolului Pavel, care zice:
    ,,Nu ştiţi, oare, că nedrepţii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă amăgiţi: Nici desfrânaţii, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiţii, nici furii, nici lacomii, nici beţivii, nici batjocoritorii, nici răpitorii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu.” (Corinteni, 6, 9-10)
    Așadar nimeni nu are voie să încurajeze păcatul.
    Însuși Hristos a prorocit atât venirea smintelilor și pedeapsa celor prin care vine sminteala, cât și atitudinea pe care trebuie s-o avem față de sminteală și față de cei care smintesc, indiferent cine ar fi aceștia:
    ,,Vai lumii, din pricina smintelilor! Că smintelile trebuie să vină, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala. Iar dacă mâna ta sau piciorul tău te sminteşte, taie-l şi aruncă-l de la tine, că este bine pentru tine să intri în viaţă ciung sau şchiop, decât, având amândouă mâinile sau amândouă picioarele, să fii aruncat în focul cel veşnic. Şi dacă ochiul tău te sminteşte, scoate-l şi aruncă-l de la tine, că mai bine este pentru tine să intri în viaţă cu un singur ochi, decât, având amândoi ochii, să fii aruncat în gheena focului. Vedeţi să nu dispreţuiţi pe vreunul din aceştia mici, că zic vouă: Că îngerii lor, în ceruri, pururea văd faţa Tatălui Meu, Care este în ceruri.”( Matei, 18, 7-10)
    Prin cuvintele ,,mâna” și ,,ochiul” trebuie să înțelgem prietenii, rudele și formatorii de opinie care ne împing spre păcat. Însuși Hristos ne îndeamnă să rupem legăturile cu unii ca aceștia. Putem să ne rugăm lui Dumnezeu pentru ei să le arate calea mântuirii și să-i întoarcă la pocăință, dar trebuie să urâm păcatul, oricare ar fi acesta, pentru a ne putea mântui.

    În loc de concluzii
    După o analiză a situației din Grecia, Konstantin Șemliuc constată că unii clerici au exprimat, de fapt, opinii ale ierarhilor trădători în favoarea homosexualilor, nu ale creștinilor:
    ,,Este deci foarte posibil ca prin intermediul arhiepiscopului Elpidoforos, al arhiepiscopului Evghenios și al altora ca ei, Patriarhul Bartolomeu, care trăiește pe teritoriul Turciei (stat islamic), să încerce să introducă în Ortodoxie tot ceea ce ne-ar rupe literalmente de credința Părinților noștri, de Sfânta Tradiție a Bisericii lui Hristos, de misiunea ei mântuitoare și – cel mai important – de unirea cu Hristos.” „Brațele deschise pentru Homosexuali”: Biserica Ortodoxă merge pe urmele Vaticanului | ActiveNews , O analiză de Konstantin Șemliuc publicată pe site-ul Uniunii Jurnaliștilor Ortodocși din Ucraina tradusă și publicată pe ActiveNews.
    Legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex în Grecia ar putea deveni un punct de plecare pentru promovarea și implementarea inițiativelor similare în alte țări ortodoxe ale Uniunii Europene.
    Eleftherios Andronis își exprimă durerea sfâșietoare pentru legea distrugerii sufletelor copiilor din ziua de 15 februarie 2024:
    ,,15 Februarie – Zi de doliu: 223 de “vaiuri” pentru Irozii moderni care Ei au vândut copiii și au răstignit familia. (…) Când au votat pentru memorandum-uri, au distrus economia. În pandemie au distrus vieți. Acum, cu facătura nenorocită, ei distrug suflete. Sufletele copiilor…(…)
    Cu atitudinea lor mizerabilă, ei au declarat oficial război împotriva creștinilor. Este timpul ca Biserica să răspundă în mod corespunzător celor care ei și-au schimbat botezul cu votul lor trădător. http://aktines.blogspot.com/2024/02/15-223.html?m=1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button