X

Ucraina anunță că nu mai respectă Convenția Europenă a Drepturilor Omului, în contextul războiului

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ucraina, ca stat membru al Consiliului Europei, este obligată să respecte standardele privind drepturile omului stabilite în Convenție; în caz de încălcare, persoanele sau organizațiile lezate pot deschide un proces împotriva Ucrainei la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg (CEDO).

Cu toate acestea, CEDO oferă statelor membre dreptul de a declara o derogare motivată de la anumite obligații din cauza unor circumstanțe speciale, inclusiv a agresiunii militare.

Într-o scrisoare din 4 aprilie 2024, care nu a fost raportată până de curând, Ucraina a informat CEDO că nu mai sunt respectate în Ucraina obligațiile guvernului ucrainean de a respecta următoarele drepturi:

  • dreptul la respectarea vieții private și de familie
  • libertatea de exprimare
  • libertatea de de întrunire și asociere
  • dreptul la libera circulație a persoanelor
  • protecția proprietății private
  • dreptul la educație
  • dreptul la libertatea alegerilor

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Asta vor satanistii s afaca peste tot: sa anuleze aceste drepturi de baza ale oamenilor! Cand vor pricepe oare ca asta urmeaza, daca mai dorm?!?!?

  2. Adica, ucrainienii nu mai sunt pt regimul clovnului pitic, decat sclavi ucrainieni fara drepturi! De fapt, singurul drept ce le-a mai ramas, este acela de “a muri cat mai repede”, caci pt circar si pausarii oculti din spatele lui, singurii ucrainieni buni sunt cei morti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button