X

Cum vrea Macron să dinamiteze alegerile din România, aruncându-ne în război cu Rusia

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Preşedintele francez Emmanuel Macron declară joi în The Economist că o trimitere de trupe la sol în Ucraina nu este exclusă, dacă Moscova ”va străpunge liniile frontului”, iar Kievul cere acest lucru, relatează AFP.

”Dacă ruşii se vor duce şi vor străpunge liniile frontului, dacă va exista o cerere ucraineană – nu este cazul în prezent – va trebui să ne punem în mod legitim întrebarea”, declară şeful statului francez.

”A îndepărta a priori acest lucru înseamnă a nu trage învăţăminte din ultimii doi ani”, în contextul în care state membre NATO mai întâi au exclus să trimită Ucrainei tancuri şi avioane după care şi-au schimbat părerea, adaugă preşedintele francez.

Şeful statului francez a provocat o controversă la sfârşitul lunii februarie, afirmând că trimiterea de trupe occidentale pe pământul ucrainean nu trebuie „exclusă” în viitor. El a explicat că doreşte să restabilească „ambiguitatea strategică” în răspunsul european la invazia rusă a Ucrainei, relatează Agerpres.

Majoritatea ţărilor europene, precum şi Statele Unite, s-au distanţat în mod clar de remarcile sale, chiar dacă de atunci unele au făcut un pas în această direcţie, potrivit AFP.

„Aşa cum am spus, nu exclud nimic, pentru că ne confruntăm cu cineva care nu exclude nimic”, a reafirmat Macron în The Economist cu referire la preşedintele rus Vladimir Putin. „Probabil am fost prea ezitanţi în a formula limitele acţiunii noastre cuiva care nu mai are niciuna şi care este agresorul”, a continuat el.

„Am un obiectiv strategic clar: Rusia nu poate câştiga în Ucraina. Dacă Rusia va câştiga în Ucraina, nu vom mai avea securitate în Europa. Cine poate spune că Rusia se va opri acolo? Ce securitate (va mai exista) pentru alte ţări învecinate, Republica Moldova, România, Polonia, Lituania şi multe altele? Şi în fond, ce credibilitate (vor mai avea) europenii care au cheltuit miliarde, care au declarat că acolo este în joc supravieţuirea continentului şi care nu şi-au oferit mijloacele de a opri Rusia? Deci da, nu trebuie să excludem nimic”, a insistat Macron.

Analiștii DeepState susțin că forțele armate rusești reușesc să avanseze pe linia frontului din Ucraina, relatează presa ucraineană. De asemenea, cinci persoane au fost ucise, iar alte 20 au fost rănite în mai multe atacuri ruse în estul şi nord-estul Ucrainei, potrivit autorităţilor regionale.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Pe Keke Rose îl mănâncă pielea, o caută cu lumânarea, deși știe foarte bine că rusii cu o rachetă ii poate șterge de pe hartă. Asa cum dealtfel, ii poate scufunda și pe englezoi, care și ei o caută cu Rusia și tot o amenință cu arme nucleare. Ma gândesc că, în ce privește Anglia, ne ar face un bine având in vedere ca în Londra se afla City of London, fieful mafiei jidovesti, care a subjugat Europa, SUA, ne terorizează cu războaie, colonizare, exploatare, plandemii,, salarii de mizerie, taxe, impozite, inflație, migrație, distrugerea familiei, a civilizației creștine, a statelor creștine, cu extincția totală a rasei umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button