X

NEO-MARXISM și la PSD: România trebuie să recunoască familiile LGBTQ și căsătoriile gay

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Liderul senatorilor PSD, Lucian Romaşcanu, consideră că decizia definitivă a CEDO privind protecţia şi recunoaşterea legală a familiilor LGBT din România va trebui analizată de Guvern, explicată societăţii, iar populația trebuie să o accepte pentru că este oobligație ca stat membru UE. 

„România şi-a asumat să recunoască căsătoriile între persoane de acelaşi sex din Uniunea Europeană, astfel încât să poată exista drept de şedere în România a celor care au încheiat asemenea căsătorii în alte state, membre UE. Legat de această decizie, va trebui să se discute la nivelul Guvernului şi să vedem care sunt paşii următori. Există evident această direcţie, pe care noi o acceptăm, suntem membri ai UE. În acelaşi timp, aceste lucruri trebuie făcute cu grijă, în timp, şi cu explicarea suficient de clară către societate a ceea ce înseamnă acest lucru pentru că trebuie să înţelegem şi trebuie să se înţeleagă la nivel european că există diferenţe culturale importante între statele membre”, a spus Romaşcanu, miercuri, la Senat.

Romaşcanu a adăugat însă că România îşi asumă toate obligaţiile care îi revin din calitatea de membru UE, „dar avem şi noi lucruri pe care trebuie să le spunem”.

„Deşi direcţia este acolo, ne asumăm toate obligaţiile care ne revin din calitatea de membru UE, avem şi noi lucruri pe care trebuie să le spunem. O să vedem cum se va interpreta la nivelul Ministerului de Externe, a Ministerului Justiţiei, la nivelul Guvernului această decizie CEDO (…) La orice lucru decis la nivelul Uniunii Europene este firesc ca şi România să adere. Uniunea Europeană şi calitatea de membru în Uniunea Europeană ne-au adus extrem de multe beneficii, sigur, sunt şi lucruri care nu ne convin întotdeauna, dar trebuie să le luăm în calcul. Întotdeauna deciziile sau directivele Uniunii Europene trebuie updatate legislativ în fiecare ţară membră UE”, a adăugat Romaşcanu.

Potrivit senatorului PSD, în acest domeniu este necesar un demers legislativ pentru armonizarea legislaţiei naţionale cu cea europeană.

„Deci, va trebui, cel puţin din părerea mea de acum, să existe un demers legislativ pentru armonizarea legislaţiei naţionale cu cea europeană. Ministerul de Justiţie, Ministerul de Externe trebuie să se pronunţe, să vadă care este modul de aplicare şi termenele şi calendarul pentru asemenea decizii. (…) Având în vedere diferenţele culturale de care am vorbit, cu certitudine va exista un proces de negociere la Uniunea Europeană pe termene. Nu discutăm obligativitatea, pentru că, aşa cum am spus, calitatea de membru UE presupune şi obligaţii, dar calendarul, modul de adoptare vor trebui discutate la nivelul Guvernului şi apoi la nivelul Parlamentului”, a spus Romaşcanu.

Colegiul de judecători ai Marii Camere a CEDO a respins contestaţia făcută de Guvernul de la Bucureşti asupra deciziei pronunţate în luna mai de Curtea Europeană a Drepturilor Omului prin care statul român e obligat să adopte o legislaţie pentru recunoaşterea cuplurilor de acelaşi sex.

În luna august, statul român a atacat la Camera Superioară decizia CEDO din 23 mai care obligă România să recunoască prin lege şi să protejeze drepturile cuplurilor formate din persoane de acelaşi sex care vor să devină oficial o familie. Ministerul Afacerilor Externe este instituţia care exercită, în numele Guvernului, prerogativele de agent guvernamental în faţa CEDO.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Nu e nimic obligatie, mai ales asa ceva. Iar daca asa-zisii lideri de partid vor s-o impuna pporului roman, ori 1. Isi dau demisia, ori 2. Roexit.

  2. Bestiile, Iudele si slugoii damboviteni, aflati la ordinele satanelor de la Bruxelles si Washington, vor sa transforme Romania, adica Gradina Maicii Domnului, intr-o noua Sodoma si Gomora! Un sfant calugar vazator cu duhul de la Manastirea Cernica(trecut intre timp la Domnul) a profetit cu vreo 15-20 de ani in urma, ca la foarte scurt timp dupa ce slugile si nulitatile tradatoare din Șparlamentul Romaniei vor vota pt casatoriile si familiile homalailor, in tara va avea loc un cutremur devastator, cu mult peste cel din 1977, care va ingropa la propriu Bucurestiul!

  3. Trebuie ieșit în stradă masiv și mărturisit pe Hristos, altfel se alege praful de România!! Acești sataniști nu pot fi învinși decât cu armele pe care Domnul nostru Iisus Hristos ni le-a lăsat spre apărarea noastră!!

  4. De asta a fost Ciolacu în vacanță pe Muntele Athos, ca să legalizeze familiile homosexuale, marșurile leghetebe și mai târziu poate chiar pedofilia ca în cazul în care alții o fac să fim și noi bine armonizați.
    Se vede de la o poștă că aceste parade Pride și marșuri leghetebe sunt vădit anticreștine pentru că atât organizatorii care cer cât și autoritățile complice care aprobă, admit desfășurarea lor fix în zile ale unor mari sfinți ai poporului nostru ortodox. Puteau să o facă într-o zi oarecare dar nu, marșul trebuie desfășurat de ziua Sfintei Parascheva ca și cum toți leghetebiștii ar fi sfinți și sfinții homosexuali. Asemenea blasfemie nu s-a mai auzit pe meleagurile noastre. Și mai pretind leghetebiștii pe deasupra ca preoții să oficieze slujbe de cununie unor perechi homosexuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button