X

România contestă la CEDO legalizarea cuplurilor de același sex

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

România contestă Hotărârea CEDO în cauza Buhuceanu și alții contra României. 

Salutăm decizia României de a contesta, în data de 22.08.2023, Hotărârea CEDO pronunțată în cauza Buhuceanu și alții contra României prin care Curtea de la Strasbourg obligă Statul român să recunoască și să protejeze prin lege cuplurile formate din persoane de același sex.

Susținem acest demers politic și procesual realizat prin Ministerul Afacerilor Externe care creează premisele procedurale pentru o soluție legală și temeinică din partea Marii Camere CEDO, prin reexaminarea cauzei, în așa fel încât instituția familiei să rămână nealterată, conform legislației naționale actuale, ca o expresie a etosului românesc și, totodată, în acord cu valoarea socială, culturală și spirituală a familiei formată prin uniunea dintre un bărbat și o femeie.

Fiind vădit faptul că decizia CEDO a fost pronunțată împotriva argumentelor și apărării procesuale făcute de Guvern, a intereselor și suveranității naționale ale României, cu efecte majore asupra sistemului juridic, social, moral și cultural românesc, O.C.D.L., alături de relevanți actori ai mediului public (politic) și privat, a susținut în mod activ poziția de retrimitere a cauzei în fața Marii Camere CEDO, prin efectuarea și transmiterea de cereri, analize și poziții către diverse instituții și reprezentanți publici (ex: Scrisoarea nr. OCDL-34/10.08.2023).

Totodată, în exercitarea rolului spiritual, cultural și de parteneriat social, precum și a statutului legal de factori ai păcii sociale, Cultele religioase din România au promovat în fața decidenților politici și guvernamentali, prin acțiuni directe și indirecte, perspectiva adoptării unei poziții instituționale în acord cu valorile, principiile și interesul general al societății majoritar creștine.

Familia este o instituție esențială strategiei vieții sociale ce nu poate fi fraudată sau suplinită de diverse concepte alternative. Or, legalizarea parteneriatului civil, ca alternativă și substitut al familiei, nu reprezintă altceva decât o contrafacere a unei instituții fundamentale și indispensabile vieții sociale. România nu ar trebui să legifereze un surogat instituțional care stă la baza existenței unei societăți sănătoase.

Ne exprimăm speranța că perspectiva României cu privire la această temă va rămâne aceeași, în acord cu punctul de vedere pe care l-a exprimat și la nivel național, în fața Curții Constituționale, când Guvernul  susținea următoarele: „faptul că un stat nu recunoaște anumite instituții juridice sau nu recunoaște anumite drepturi ori le recunoaște, în anumite condiții, este expresia diversității sistemelor juridice și a modului diferit de evoluție a normelor de drept intern, în acord cu evoluția socială, cu valorile morale ale societății respective, care încredințează statului ocrotirea acestor valori. În acest context, este opțiunea statului de a decide în ce mod acordă ocrotire anumitor valori sociale”, conform Adresei nr. 5/438/2016 înregistrată la Curtea Constituțională.

Așteptăm ca demersurile Guvernului României, inițiate cu demnitate și responsabilitate prin Ministerul Afacerilor Externe, să fie promovate cu aceeași determinare și consecvență pe tot parcursul procesului de reprezentare a viziunii și perspectivei societății românești în fața CEDO.

O.C.D.L. își afirmă disponibilitatea de a contribui cu propria expertiză juridică inclusiv în această fază, dezvoltând și aprofundând motivele și argumentele primare transmise instituțiilor abilitate anterior formulării cererii de reexaminare (a se vedea Analiza generală și critici privind cauza Buhuceanu și alții contra României), exprimându-și speranța că acest demers se va finaliza într-un mod favorabil intereselor societale.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. E vorba numai despre satanism, și despre nimic altceva. Toate palavrele despre drepturile comunităților cu orientare homosexuala fac parte din ideologia Cabalei, care bineînțeles că sunt impuse de Strasbourg și restul ” institutiilor” mondialiste, știind bine cine sunt cei ce au creat aceste ” institutii” ( bancheri si industriași internaționali pseudoevrei) , de ce le-au creat ( în folos personal ) și împotriva cui ( popoare, morală, creștini MAI ALES ). Mă întreb în naivitatea mea, cum au fost primite aceste legi cabalistico-sataniste în Arabia Saudită, în Maghreb, în Siria , Turcia, Irak și toate celelalte țări de religie mahomedana? Cu aplauze?
    Toate aceste apucături sunt doar deviatii promovate de cei ce se află în dosul scenei, ce au tot interesul de a de-crestina si a de- moraliza oamenii, pentru că ei să corespundă pe deplin cu scrierile Talmudului, în care toți cei ce nu sunt evrei (numiți goym) sunt ” mai prejos decît animalele” . Și ca atare trebuiesc batjocoriti sub toate formele, în toate modurile si de cîte ori se poate.
    Iar apoi, prin cuplurile homosexuale se vizează pervertirea și pierderea definitivă a tinerilor, prin adoptarea acestora la vîrste fragede și darea lor ” în folosință” acestor cupluri.
    E o lege cu bătaie lungă! Si ramificata.
    Toate instituțiile internaționale sunt PRIVATE, ele servesc scopurile celor ce le-au creat ( mondialistii) și le finanțează , și cărora le dau socoteală. Statele le-au acordat legitimitate prin aplicarea semnăturii de aderare prin ” reprezentanti”, pentru a avea aparența unor instituții publice, însă nu sunt.

  2. CEDObitoci! Marea problema a Romaniei este aceea ca decizia satanista a acestui ONG sorosist poate prevala asupra Constitutiei tarii si a moralei crestine, din cauza slugoilor si tradatorilor care o conduc astazi! Cam asta i se intampla unui stat, care si-a predat de bunavoie suveranitatea si independentza, pt ca o minoritate aflata la conducerea lui sa fie lasata sa fure precum respira!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button