Sărbătoarea evreiască ,,Purim” s-a transformat în ,,Zombie Walk”

Mar 12, 2017 2953 3 goo.gl/Nxhw2M

In data de 11 martie 2017 s-a sarbatorit Purim-ul pe strazile din Tel Aviv, Israel.

Purim este sarbătoare evreiască care comemorează eliberarea poporului evreu din Imperiul Persan-Babilonian antic după execuția lui Haman în 427 î.d.Hr.

Purim este celebrată în fiecare an în funcție de calendarul ebraic la a 14-a zi lunii ebraice Adar., a doua zi după victoria evreilor asupra dușmanilor. Ca, și în alte sarbători evreiești, Purim începe de la apusul de soare în ziua precedentă. În orașele care s-au protejat de un zid în zilele lui de Joșua, inclusiv Shushan (Susa) și Ierusalim, Purim este sărbătorit la data de 15 a lunii, cunoscut sub numele de Shushan Purim. Purim este caracterizat prin recitări publice a Cărții Estera (keriat ha-megillá), oferind reciproc cadouri de alimente și băuturi (mishloach manot), pomană pentru săraci (mattanot la-evyonim), și o masă de celebrare (se’udat Purim). Alte obiceiuri includ băutul vinului, purtarea de măști și costume, și sărbătoriri publice.

Celebrarea sărbătorii Purim într-o sinagogă germană din sec al XVIII-lea”, din Kirchliche Verfassung, 1748.

Purtarea de costume de pe o gravură din 1657.

Asadar sarbatorirea presupune purtarea de masti si costume. Anul acesta,  ,,Zombie walk” a fost parte integranta din sarbatoare.

Observati grozavia din urmatoare poza. Femeia din centru lasa sa  se vada cum un fat iesit din pantece i-ar fi  strapuns tricoul. Pare  o imagine a unui avort neterminat.

Priviti acum si chipurile  copiilor din fotografiile de mai jos. Observati-le privirile  care spun totul. Nu par deloc incantati. Oare sufletul lor inocent sesizeaza nefirescul sarbatorii?

NOTĂ OrtodoxINFO
Ți-a plăcut acest articol? Te rugăm să ne susții, făcând o mică donație pentru menținerea acestui portal.

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
3 Comentarii la “Sărbătoarea evreiască ,,Purim” s-a transformat în ,,Zombie Walk””
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. gogu
  # 13 martie 2017 at 18:36

  diavolul nu sta degeaba, le da oamenilor food si entertainment si diverse preocupari neplictisitoare si eliberatoare de sub jugul lui Dumnezeu. Hristoase, pazeste turma Tatalui!

 2. Unul
  # 13 martie 2017 at 21:29

  Numai privind la pozele ăstea și ți se murdărește sufletul…
  Doamne…

 3. john
  # 14 martie 2017 at 10:56

  Mormântul Estherei și Mordechai, situat în Hamadan, Iran. Ce-ar spune oare Esthera sa vada manifestaiile oribile de astazi din Tel Aviv?
  https://www.breakingisraelnews.com/84787/burial-site-purim-heroes-esther-mordechai-still-standing-modern-day-persia/#YK35RqQ8FTIABiUw.97

Scrie un comentariu