Sărbătoarea evreiască ,,Purim” s-a transformat în ,,Zombie Walk”

Mar 12, 2017 3356 3 http://bit.ly/2qHaKXl

In data de 11 martie 2017 s-a sarbatorit Purim-ul pe strazile din Tel Aviv, Israel.

Purim este sarbătoare evreiască care comemorează eliberarea poporului evreu din Imperiul Persan-Babilonian antic după execuția lui Haman în 427 î.d.Hr.

Purim este celebrată în fiecare an în funcție de calendarul ebraic la a 14-a zi lunii ebraice Adar., a doua zi după victoria evreilor asupra dușmanilor. Ca, și în alte sarbători evreiești, Purim începe de la apusul de soare în ziua precedentă. În orașele care s-au protejat de un zid în zilele lui de Joșua, inclusiv Shushan (Susa) și Ierusalim, Purim este sărbătorit la data de 15 a lunii, cunoscut sub numele de Shushan Purim. Purim este caracterizat prin recitări publice a Cărții Estera (keriat ha-megillá), oferind reciproc cadouri de alimente și băuturi (mishloach manot), pomană pentru săraci (mattanot la-evyonim), și o masă de celebrare (se’udat Purim). Alte obiceiuri includ băutul vinului, purtarea de măști și costume, și sărbătoriri publice.

Celebrarea sărbătorii Purim într-o sinagogă germană din sec al XVIII-lea”, din Kirchliche Verfassung, 1748.

Purtarea de costume de pe o gravură din 1657.

Asadar sarbatorirea presupune purtarea de masti si costume. Anul acesta,  ,,Zombie walk” a fost parte integranta din sarbatoare.

Observati grozavia din urmatoare poza. Femeia din centru lasa sa  se vada cum un fat iesit din pantece i-ar fi  strapuns tricoul. Pare  o imagine a unui avort neterminat.

Priviti acum si chipurile  copiilor din fotografiile de mai jos. Observati-le privirile  care spun totul. Nu par deloc incantati. Oare sufletul lor inocent sesizeaza nefirescul sarbatorii?

NOTĂ OrtodoxINFO
Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
3 Comentarii la “Sărbătoarea evreiască ,,Purim” s-a transformat în ,,Zombie Walk””
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. gogu
  # 13 martie 2017 at 18:36

  diavolul nu sta degeaba, le da oamenilor food si entertainment si diverse preocupari neplictisitoare si eliberatoare de sub jugul lui Dumnezeu. Hristoase, pazeste turma Tatalui!

 2. Unul
  # 13 martie 2017 at 21:29

  Numai privind la pozele ăstea și ți se murdărește sufletul…
  Doamne…

 3. john
  # 14 martie 2017 at 10:56

  Mormântul Estherei și Mordechai, situat în Hamadan, Iran. Ce-ar spune oare Esthera sa vada manifestaiile oribile de astazi din Tel Aviv?
  https://www.breakingisraelnews.com/84787/burial-site-purim-heroes-esther-mordechai-still-standing-modern-day-persia/#YK35RqQ8FTIABiUw.97

Scrie un comentariu

Scroll Up