X

Sărbătoarea evreiască ,,Purim” s-a transformat în ,,Zombie Walk”

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

In data de 11 martie 2017 s-a sarbatorit Purim-ul pe strazile din Tel Aviv, Israel. 

Purim este sarbătoare evreiască care comemorează eliberarea poporului evreu din Imperiul Persan-Babilonian antic după execuția lui Haman în 427 î.d.Hr.

Purim este celebrată în fiecare an în funcție de calendarul ebraic la a 14-a zi lunii ebraice Adar, a doua zi după victoria evreilor asupra dușmanilor. Ca, și în alte sarbători evreiești, Purim începe de la apusul de soare în ziua precedentă. În orașele care s-au protejat de un zid în zilele lui de Joșua, inclusiv Shushan (Susa) și Ierusalim, Purim este sărbătorit la data de 15 a lunii, cunoscut sub numele de Shushan Purim. Purim este caracterizat prin recitări publice a Cărții Estera (keriat ha-megillá), oferind reciproc cadouri de alimente și băuturi (mishloach manot), pomană pentru săraci (mattanot la-evyonim), și o masă de celebrare (se’udat Purim). Alte obiceiuri includ băutul vinului, purtarea de măști și costume, și sărbătoriri publice.

Celebrarea sărbătorii Purim într-o sinagogă germană din sec al XVIII-lea”, din Kirchliche Verfassung, 1748.

Purtarea de costume de pe o gravură din 1657.

Asadar sarbatorirea presupune purtarea de masti si costume. Anul acesta,  ,,Zombie walk” a fost parte integranta din sarbatoare.

Observati grozavia din urmatoare poza. Femeia din centru lasa sa  se vada cum un fat iesit din pantece i-ar fi  strapuns tricoul. Pare  o imagine a unui avort neterminat.

Priviti acum si chipurile  copiilor din fotografiile de mai jos. Observati-le privirile  care spun totul. Nu par deloc incantati. Oare sufletul lor inocent sesizeaza nefirescul sarbatorii?

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. diavolul nu sta degeaba, le da oamenilor food si entertainment si diverse preocupari neplictisitoare si eliberatoare de sub jugul lui Dumnezeu. Hristoase, pazeste turma Tatalui!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button