X

Îi arde și ne vor arde: USRgay/PLUS au boicotat jurământul pe Biblie la investirea după alegeri

Jurământ „ateu”: Greu cu Biblia, ieri în Consiliul Local. Unii fără „aşa să-mi ajute Dumnezeu!”, alţii au dat-o cu totul deoparte | Buna ziua Brasov

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În ultimele zile s-a întâmplat un fenomen ciudat. În mai multe zone ale țării, în număr mare și în unele cazuri în grup, consilierii județeni/locali ai USR+PLUS au refuzat să depună jurământul față de țară și cetățeni cu mâna pe Biblie. Cea mai ostentativă ”ieșire” de acest gen s-a întâmplat la București la Primăria Sectorului 1 unde toți cei 9 consilieri ai Alianței au refuzat in corpore să atingă Biblia.

Potrivit legii, consilierii locali/județeni depun jurământul, având mâna stângă pe Constituție sau pe Biblie, rostind următorul text:

Jur să respect Constituția și legile țării și să fac, cu bună-credință, tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor Sectorului/Orașului/Județului… Așa să îmi ajute Dumnezeu!“.

S-a întâmplat și la Brașov, la Iași și în alte locuri ceea ce duce cu gândul la un fenomen organizat în această zonă politică. Interesant sau nu… boicotul consilierilor USR/PLUS se suprapune aproape pe atacurile tot mai dure ale diverșilor comentatori apropiați de această zonă politică la adresa bisericilor și în special al Bisericii Ortodoxe Române.

Președintele USR Dan Barna a fost prezent la constituirea Consiliului Local la Primăria Sectorului 1 și deci de față la boicotul față de Biblie organizat de reprezentanții aleși ai partidului său în acest for. El a susținut inițial chestionat de presă că boicotul nu este unul organizat, pentru ca ulterior să admită că a asistat la ceva organizat doar că ”este dreptul fiecăruia” să jure cum crede de cuviință. De menționat că primarul ales al sectorului 1, membră a taberei conservatoare din USR, Clotilde Armand, a votat cu mâna pe Biblie și a folosit sintagma ”Așa să îmi ajute Dumnezeu!”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Vina se va împărti, a aleșilor va fi mai mare, dar și a alegătorilor lor va fi destul de mare. Iar vina lor se va pogorî asupra familiilor și urmașilor lor până la trei-patru generații. Așa spune Scriptura în cazul celor care fac rău poporului român sau oamenilor în general. Desigur că ei nu cred acestea. Singur omul își semnează sentința la iad dacă nu-și vede de treabă. De aceea nu-i vreo fericire să te afli în fruntea bucatelor, căci sus este cel mai dificil să rămâi cinstit(drept).
    Noi însă să fim pregătiți de ce-i mai rău, căci lupta dintre Lucifer și Hristos “stă” să înceapă din moment în moment. Dar viața veșnică nu o vei putea dobândi decât dacă vei fi de partea adevărului, adică a lui Hristos. Nimeni nu poate spune că n-a știut aceste lucruri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button