X

Se prefigurează scopul sioniștilor cu Palestina: emigrarea locuitorilor din Gaza în țările occidentale

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

 Un membru înalt de extremă dreaptă al guvernului premierului israelian Benjamin Netanyahu a declarat marţi că Gaza nu poate supravieţui ca entitate independentă şi că ar fi mai bine ca palestinienii de acolo să plece în alte ţări, scrie Reuters. 

Ministrul de Finanțe Bezalel Smotrich, care conduce unul dintre partidele naționaliste religioase din coaliția lui Netanyahu, a declarat că sprijină apelul a doi membri ai parlamentului israelian care au scris într-un editorial din Wall Street Journal că țările occidentale ar trebui să accepte familiile din Gaza care și-au exprimat dorința de a pleca.

Comentariile subliniază temerile din lumea arabă că Israelul dorește să-i alunge pe palestinieni de pe pământul unde vor să construiască un viitor stat, repetând deposedarea în masă a palestinienilor când Israelul a fost creat în 1948.

„Salut inițiativa emigrării voluntare a arabilor din Gaza în țări din întreaga lume”, a spus Smotrich într-un comunicat. „Aceasta este soluția umanitară potrivită pentru locuitorii din Gaza și din întreaga regiune după 75 de ani de refugiați, sărăcie și pericol”.

El a spus că o zonă la fel de mică precum Fâșia Gaza fără resurse naturale nu ar putea supraviețui singură și a adăugat: „Statul Israel nu va mai putea accepta existența unei entități independente în Gaza”.

„Migrația voluntară și absorbția arabilor din Gaza în țările lumii este o soluție umanitară care va pune capăt suferinței evreilor și arabilor”, a scris pe X ministrul israelian de finanțe.

Smotrich a vorbit în timpul invaziei de către Israel a Fâșiei Gaza, o enclavă de coastă blocată condusă de mișcarea islamistă Hamas, care găzduiește aproximativ 2,3 milioane de oameni, majoritatea refugiați după războaiele anterioare.

Palestinienii și liderii țărilor arabe au acuzat Israelul că caută o nouă „Nakba” (catastrofă), denumirea dată deplasării a sute de mii de palestinieni care au fugit sau au fost alungați din casele lor în urma războiului din 1948 care a însoțit întemeierea statului Israel.

Majoritatea au ajuns în statele arabe învecinate, iar liderii arabi au spus că orice mișcare din ultimele zile de a înlocui palestinienii ar fi inacceptabilă .

Israelul a lansat operațiunea din Gaza ca răzbunare pentru atacul din 7 octombrie al unor oameni înarmați Hamas care au ieșit din enclavă și au năvălit peste o serie de comunități din sudul Israelului, ucigând aproximativ 1.200 de oameni și luând în jur de 240 ca ostatici înapoi în Gaza, potrivit israelianului. cifre oficiale. Liderii israelieni au promis că vor distruge Hamas și vor salva ostaticii.

Peste 11.000 de palestinieni au fost uciși în timpul bombardamentului israelian al Gaza de câteva săptămâni, potrivit autorităților sanitare palestiniene, iar porțiuni întregi ale enclavei au fost nivelate sau transformate în moloz.

Armata israeliană le-a spus locuitorilor din nordul Gazei să-și părăsească casele și să se îndrepte spre capătul sudic al Fâșiei, unde a spus că vor fi mai în siguranță și a spus că se vor putea întoarce odată ce situația se va stabiliza.

Israelul și-a retras armata și coloniștii din Gaza în 2005, după o ocupație de 38 de ani, iar Netanyahu a spus că nu intenționează să mențină din nou o prezență permanentă, dar că Israelul va menține controlul securității pentru o perioadă nedeterminată .

Cu toate acestea, a existat puțină claritate cu privire la intențiile pe termen lung ale Israelului, iar alte țări, inclusiv Statele Unite, au spus că Gaza ar trebui să fie guvernată de palestinieni.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button