X

Protestele în favoarea Palestinei se extind în universitățile americane. Sute de persoane au fost arestate

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Protestele împotriva campaniei militare a Israelului din Gaza se răspândesc la tot mai multe Universități din SUA.

Acest lucru a dus la arestarea a sute de protestatari. Aproximativ 108 arestări au fost efectuate la Emerson College, a declarat poliția din Boston. Anterior, 93 de persoane de la Universitatea din California de Sud (USC) din Los Angeles au fost arestate. Protestatarii și poliția s-au ciocnit și la Universitatea din Texas din Austin. Autoritățile au spus că 34 de persoane au fost arestate și acolo.

Ultimele arestări urmează altora la Columbia, Yale, Brown și New York University.

Reamintim că în ultimele zile au avut loc proteste masive în favoarea Palestinei ale studenților de la marile universități americane.

Universitatea Columbia a anulat cursurile cu prezența fizică a studenților, toate cursurile se desfășoară online, după ce studenții au instalat corturi și au ocupat parcul central din campus.
Unui profesor evreu i-a fost dezactivat cardul de acces. Administrația Universitătii spune că a facut acest lucru pentru protecția sa.

Rabinul Eli Buechler, de la Universitatea Columbia, le-a spus studenților evrei să părăsească campusul și să meargă acasă

La Universitatea Yale poliția a fost chemată și a luat cu asalt campusul univeristății după ce sute de studenți au ocupat campusul, 47 dintre ei fiind arestați.

La universitățile MIT, Emerson și Taft studenții au ocupat campusurile și au instalat tabere de corturi după modelul celor de la Columbia.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre sunt la 10%. Vă mulțumim! DONAȚIE