X

Ministrul de externe maghiar: Guvernul de la Budapesta continuă să sprijine activitățile iredentiste ale UDMR

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ungaria trebuie să menţină relaţii cât mai bune posibil cu ţările vecine, întrucât aceste relaţii sunt de asemenea benefice etnicilor maghiari care trăiesc în aceste ţări, aşa cum o demonstrează cazul Ungariei şi României, a declarat joi ministrul ungar de externe Peter Szijjarto, potrivit agenţiei MTI.

Vorbind la o conferinţă de presă comună cu Kelemen Hunor, preşedintele Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR), Szijjarto a spus că guvernul de la Budapesta consideră comunităţile naţionale ca fiind o resursă şi un element de legătură, lucru valabil şi în cazul etnicilor maghiari din Transilvania şi Ţinutul Secuiesc.

Rezultatele eforturilor UDMR dovedesc că această abordare este corectă, întrucât activităţile partidului „au contribuit considerabil la dezvoltarea cooperării bilaterale”, a adăugat ministrul ungar.

El a mai menţionat că în special în perioada actuală marcată de crize „Ungaria nu-şi poate permite să nu menţină o colaborare bilaterală autentică bazată pe respect reciproc şi care serveşte interesele ambelor părţi”.

Guvernul de la Budapesta va continua să sprijine activităţile UDMR pentru a asigura consolidarea şi mai mult a comunităţilor etnicilor maghiari din Transilvania şi Ţinutul Secuiesc, a promis Szijjarto.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button