X

Prostituția este legalizată în România. Se numește PRESA “oficială”!

Fake news în cazul protestului anti vaccinare obligatorie

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Manipulare și fake news în cazul protestului de la Ministerul Sănătății.  Presa a mințit cu nerușinare!!!

 În data de 17 august 2023, la Bucureşti, în faţa Ministerului Sănătăţii a avut loc un protest organizat de grupuri civice independente. Dar întreaga presa dâmboviţeană, ca la comandă, a anunţat că este un protest AUR. O manipulare şi un fake news grosolan, care a fost promovat aproape în întreaga mass-media, indiferent dacă e „de stânga sau de dreapta” (a se observa ghilimelele).

 Cine a organizat protestul de la Ministerul Sănătății?

Iniţiativa protestului aparţine neobositului activist civic Luis Bratu. La demersul său s-au alăturat mai multe asociații și grupuri cetăţeneşti precum: Starea de Libertate (prin dl. Pompiliu Diplan), Calea Neamului (prin dl. Mihai Tîrnoveanu), Frăţia Ortodoxă (prin dl. Dan Grăjdeanu), Asociația Medici pentru Consimțământ Informat (prin dna dr. Anca Nițulescu), Asociația Juriștilor pentru Apărarea Drepturilor și Libertăților (prin dna av. Marina-Ioana Alexandru), Comitete Cetățenești Locale (prin dl. Constantin-Florin Ilie) etc.

Cu toții au contribuit la organizare: sonorizare, steaguri, bannere, promovare etc. Luis Bratu a postat pe pagina sa de socializare protocolul semnat cu Primăria pentru acest eveniment.

protest luis 196x300 - Manipulare și fake news în cazul protestului de la Ministerul Sănătății

 Prezenta lui George Simion la protest

La protest au participat circa 400 – 500 de oameni cu steaguri, bannere şi vuvuzele. Printre participanţi s-au numărat şi domnii George Simion şi Claudiu Târziu de la partidul AUR. George Simion a oferit un scurt interviu referitor la poziţia sa cu privire la vaccinarea obligatorie. George Simion a precizat că protestul nu este organizat de AUR şi el a venit doar să susţină acest demers cetăţenesc.

Povestea unui fake news autentic

Dar întreaga presă dâmboviţeană a titrat că e protestul AUR. Această știre falsă o găsim la: G4Media, ProTv, Bursa, Europa Liberă România, DCNews, Spotmedia, Evenimentul Zilei, Jurnalul.ro, Focuspress, Mediafax etc.

Mult mai grav este că și după ce organizatorii au rugat presa să corecteze eroarea, aceştia au revenit spre sfârşitul protestului, când un demonstrant s-a suit pe balconul de la etajul unu al Ministerului Sănătății, cu ştirea că: „La mitingul AUR un protestatar s-a urcat...”

Dintre toate gazetele, Digi24 a dorit să iasă în evidenţă (întărind speculaţiile legate de UM24) şi a publicat un interviu cu Sorin Grindeanu despre cum AUR îşi manipulează electoratul şi îl scoate în stradă!

Sabotarea protestului de la Ministerul Sănătății

Contactat de redacţia Războiul Informaţional, domnul Luis Bratu ne-a spus că nu a existat nici un protocol între el, ca organizator, şi partidul AUR referitor la protestul din 17 august. Domnul Luis a mai ţinut să precizeze că protestul nu a beneficiat de nici un sprijin financiar, logistic sau uman din partea nici unui partid politic: „Totul s-a făcut pe banii şi pe munca noastă, cu echipamentul şi recuzita noastră”.

            Presa a continuat să dezinformeze şi în ciuda precizărilor făcute de dna av. Marina-Ioana Alexandru, dna av. Elena Radu, dna dr. Anca Nițulescu, dna dr. Geanina Hagimă, dl. psih. Adrian Aciu și alții. Ziariştii au mai afirmat, fără probe, că totul ar fi o „alarmă falsă”!

            Unele publicaţii au minţit prin omisiune, ascunzând o parte din adevăr. Astfel s-a afirmat că „legea nu prevede vaccinarea obligatorie”, fără a preciza că exact asta au spus şi protestatarii, cu mențiunea că proiectul prevede unele constrângeri pentru ca oamenii să fie forțați să se vaccineze, iar prin coroborare cu alte acte normative se ajunge la o vaccinare impusă, tangentă cu obligativitatea.

Metode de manipulare

Practic, presa a ridicat un om de paie, pe care apoi l-a provocat la duel şi în final şi-a adjudecat o victorie cu propriul „om de paie”.

Presa a „tăiat” din revendicările demonstranţilor aspectele cele mai importante. Cei care au protestat arată că „prin viitoarea lege, coroborată cu alte legi, ordonanţe şi ordine de ministru se ajunge la vaccinarea obligatorie”. Dar presa a eliminat partea „prin coroborare cu...” şi a rezultat:  „prin viitoarea lege (…) se ajunge la vaccinarea obligatorie”. Ceea ce reprezintă o denaturare a mesajului protestatarilor.

Și totul a fost făcut în numele unei „lupte cu AUR”, care nu a avut nici o legătură cu organizarea protestului. Dacă asta nu a fost manipulare atunci ce este manipulare?

Unde sunt fact-checkers-ii ?

Situația de la Ministerul Sănătăţii ne face să ne punem întrebarea cine sunt aşa-numiţii „gardieni” ai fake news-ului? Cine sunt LARICS sau Veridica, ce interese au şi cine îi controlează? Atribuirea cu subiect şi predicat a unui protest civic unui partid politic este cu siguranţă fake news. Unde sunt verificatorii faptelor în acest caz? Unde sunt schemele care arată de unde a pornit informaţia falsă şi cum s-a răspândit?

Deosebit de interesant a fost şi faptul că AUR nu a făcut încă o dezminţire publică că protestul nu a fost organizat de ei, fapt care denotă că scandalul creat le-a convenit.

Revendicările protestatarilor, indiferent dacă suntem de acord cu ele sau nu, ar trebui prezentare aşa cum sunt ele în realitate şi nu să li se atribuie revendicări false. Mai ales de presa care se consideră neutră și imparțială.

Mult mai grav este când sunt invitaţi „experţi” care să ne asigure că în textul proiectului „nu există obligativitate” și care spun că oamenii „nu ştiu pentru ce protestează”!

Care au fost nemulțumirile demonstranților de la Ministerul Sănătății?

Proiectul de HG privind Strategia națională de vaccinare a Ministerului Sănătăţii face referire la o „legea a vaccinării”. În Parlament există un singur proiect pe această temă – PL-x nr. 399/2017, care menţionează de cca 60 ori obligativitatea vaccinării întregii populații. Aici au mai existat o serie de dezinformări, fie că proiectul de Hotărâre nu face referire la obligativitate, fie ca Ministerul Sănătăţii ar fi redactat proiectul de Hotărâre pentru un alt proiect de lege a vaccinării, care momentan nu există.

În fapt, juridic vorbind, Ministerul Sănătăţii nu are cum să stabilească strategii pentru legi care nu există, prin urmare proiectul de Hotărâre a fost redactat pentru legea vaccinării care se află în momentul de față pe masa Parlamentului și care prevede obligativitatea.

Totodată, proiectul de Hotărâre are printre obiectivele asumate o rată de vaccinare de 95% din populaţie, ceea ce se poate realiza numai prin obligarea sau constrângerea cetățenilor să se vaccineze. Rezultă că protestatarii de la Ministerul Sănătății știau foarte bine la ce se opun.

Ce altceva mai conține proiectul Ministerului Sănătății

Proiectul așa-zisei Strategii de vaccinare mai conține şi prevederi precum: vaccinarea pe parcursul întregii vieţi, noţiunea de compensare a vaccinării sau de avocaţi ai vaccinării.

De asemenea, în proiect se mai vorbeşte de vaccinare din 10 în 10 ani, precum şi de recrutare de persoane care să facă propagandă vaccinistă (profesori, preoţi etc.). Aceştia din urmă ar urma să facă reclamă vaccinistă copiilor în şcoală, fără acceptul şi înştiinţarea părinţilor.

Avocaţii care contestă proiectul atrag atenţia că la mai multe puncte acesta repetă acte normative deja existente: Ordonanţa Guvernului nr. 53/2000, Ordinul ministrului sănătăţii nr. 964/2022, Ordinul ministrului sănătăţii nr. 3494/2022 etc. Prin urmare, pe lângă faptul că introduce multe noțiuni toxice, unele capitole prezentate ca utile sunt de fapt redundante.

Reţinem că o mare parte a presei din România se activează atunci când vine vorba de a manipula poporul român, cum au făcut şi la referendumul pentru familie. Strategia este similară. La referendumul pentru familie acțiunea societății civice a fost asociată cu un personaj corupt – Liviu Dragnea, iar acum acțiunea împotriva înțepării obligatorii, susținută inclusiv de medici și avocați este asociată cu AUR, un partid catalogat tot de ei, fără dovezi, ca „extremist” și  „rusofil”.

Așadar, atenție la manipularea presei.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Eu cred că de acum înainte urmează o luptă pe viață și pe moarte între masoneria din țară și noi, românii. Presa în general este deținută de masoni, cu oameni de paie la avansare. Ca atare, aceasta va folosi absolut toate mijloacele pentru a – și aduce aportul la reușita proiectului de distrugere demografică, socială, politică, economică ( e deja facut 98% ), pe care îl urmăresc aceștia pe ascuns de atîta vreme , în serviciul supramasoneriei internaționale iudaice.
    În țara aceasta ( nici nu mai pot spune a noastră, căci vedem bine că nu e, suntem doar tolerați aici, nu suntem stăpîni, nu ni se cere niciodată permisiunea pentru a se face ceva la nivel național ) există 357 de obediențe masonice, albastre , rosii , negre si albe, repartizate în toate județele țării ( culorile corespund înălțimii gradelor ) . În jud. Constanța exista 23, cele mai multe. Toate acestea acționează în mod simultan, la ordine, masoneria fiind o organizație ierarhizata, pe grade ( 1 – 33 ) , și cu o disciplină riguroasă. Nu e un club de petrecere a timpului liber în care să se taie frunze la cîini. Și cred că este în curs o blocada , de aceea apar zilnic tot felul de amenințări la adresa vieților noastre. Pentru ca impresurarea să fie deplină, din toate părțile.

  2. Împreună cu alți creștini am participat la acest protest. Niciunul dintre noi nu suntem în vreun partid politic. Am observat că se trec sub tăcere implicațiile vaccinurilor cu nanotehnologie și ale documentelor electronice pe plan religios.

    Un om modificat genetic și ale cărui emoții pot fi controlate de la distanță devine incapabil de mântuire. De aceea protestul trebuia susținut cu mai multe argumente religioase. Dumnezeu ne cere să devenim temple ale Duhului Sfânt. Ecumenismul îi cere Ortodoxiei să renunțe la conceptul de îndumnezeire.

    Masonii pun în aplicare ideile ecumeniste și globaliste. Îi vom cunoaște după conformism, după încercarea de a ne distruge reperele sau chiar după tăcere, indiferent dacă sunt mireni sau clerici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button