X

Odobeasca a stat drepți în fața lui Blinken și a raportat cum va lucra România pentru cerealele ucrainiene ale companiilor americane

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu a avut, luni, o convorbire telefonică cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, context în care şefa diplomaţiei române a informat asupra deciziei României de a se alătura Declaraţiei G7 în sprijinul Ucrainei prezentată în marja Summit-ului NATO de la Vilnius, transmite MAE. 

Şefii diplomaţiilor română şi americană au discutat despre cele mai recente evoluţii din Marea Neagră, inclusiv cu privire la efectele deciziei Federaţiei Ruse de a suspenda participarea în cadrul Iniţiativei privind exportul de cereale prin Marea Neagră. Ministrul afacerilor externe român şi secretarul de stat al SUA au condamnat atacurile recente ale Federaţiei Ruse asupra civililor şi asupra infrastructurii fluviale şi maritime, precum şi modul cinic în care Federaţia Rusă afectează securitatea alimentară globală.

Ca urmare, au agreat menţinerea unei coordonări strânse, în plan bilateral şi euroatlantic, precum şi cu partenerii like-minded, în vederea continuării sprijinului solid pentru Ucraina pe termen lung, inclusiv în ceea ce priveşte exportul produselor agricole. Totodată, ministrul de Externe Luminiţa Odobescu a prezentat măsurile deja adoptate de România, precum şi măsurile avute în vedere pe termen scurt şi mediu pentru a sprijini capacitatea de tranzit pentru produsele agricole din Ucraina.

Majoritatea cerealelor ucrainiene aparțin unor companii americane.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button