X

România este partener în proiectul-pilot european pentru implementarea controversatului portofel digital

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

România, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) şi Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a semnat acordul de asociere la European Wallet Consortium (EWC – Home – EUDI Wallet Consortium), unul dintre cele mai mari consorţii desemnate de Comisia Europeană să înceapă pilotarea proiectului european dedicat identităţii digitale europene (EUDI), sub forma unei aplicaţii mobile de tip portofel digital – eWALLET, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat remis presei, ADR a participat în perioada 29 mai -1 iunie, la Paris, la evenimentul de lansare a Consorţiului european, condus de guvernele suedez şi finlandez, eveniment în cadrul căruia au fost iniţiate demersuri pentru stabilirea rolurilor şi atribuţiilor partenerilor în consorţiu, a fluxurilor de comunicare şi a calendarului pentru implementare.

Proiectul de testare pe scară (Large Scale Pilot – LSP EWC) reuneşte 15 administraţii publice şi peste 40 de entităţi private din 18 state membre şi va testa trei cazuri de utilizare: stocarea şi afişarea credenţialelor de călătorie, organizarea şi structurarea portofelelor digitale, organizarea plăţilor prin intermediul portofelului.

„Portofelul european eWALLET va putea fi operaţional doar la momentul înregistrării datelor de identificare (PID) furnizate de o entitate publică în cadrul unei scheme de notificare a identităţii notificate Comisiei Europene. El va revoluţiona modul în care cetăţenii şi întreprinderile vor interacţiona digital atunci când accesează servicii publice şi private din Europa, va permite cetăţenilor să controleze datele personale care sunt stocate în portofel şi va fi echipat cu mecanisme pentru a limita partajarea datelor”, informează sursa citată.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Nici nu e de mirare, Romania nu e o tara suverana, ci una ce face parte din constelatia mondiala – proprietate a asa zisei elite mondiale , rolul ei fiind doar cel de a fi de acord cu stapinii ei. Nu cred ca a fost vreodata altfel.

  2. Ce faci când vrei sa dărâmi un proiect? Îl derulezi în fix locul cu cea mai puternică opoziție. Că și în cazul vaxxarii, romanii vor respinge în număr covarsitor, ID digital. Aici, Dumnezeu, încă, are mare putere. Nu e loc pentru alți zei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button