X

Savantul Stuart Rusell: Inteligența artificială amenință omenirea cu o catastrofă

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Apariția inteligenței artificiale, capabilă să rezolve orice sarcină, amenință omenirea cu o catastrofă, a declarat savantul britanic Stuart Russell într -un interviu pentru Times. 

În opinia sa, evoluțiile necontrolate din domeniul AI au dus la faptul că „am făcut progrese la care noi înșine nu ne așteptam”. Omenirea a făcut o greșeală de la bun început când nu s-a gândit pentru ce ar fi nevoie de această inteligență, este foarte posibil ca mașinile superinteligente în viitor să reziste încercărilor de a le controla, crede Russell.

„Cum să menții puterea asupra entităților care sunt mai puternice decât tine? Dacă nu ai un răspuns, încetează să mai cercetezi. Este foarte simplu. Miza nu mai poate fi mai mare: dacă nu ne controlăm propria civilizație, atunci pierdem dreptul de a vota asupra existenței noastre viitoare”, a subliniat expertul.

El a menționat că apariția inteligenței artificiale universale, un sistem capabil să îndeplinească orice sarcină pe care o poate face o persoană, s-ar putea produce în decurs de zece ani. Când se rezolvă probleme, de exemplu, legate de climă, astfel de programe pot ajunge la concluzia că scăparea de oameni va fi cea mai bună soluție, și-a exprimat îngrijorarea omul de știință.

„Dacă înveți inteligența artificială să imite comportamentul uman, atunci, de fapt, îl înveți să stabilească obiective umane și să le urmărească. Și obiectivele umane includ o varietate de lucruri. ar fi sisteme care ar urmari astfel de obiective”, a conchis el.

Progresele recente în dezvoltarea inteligenței artificiale sunt alarmante pentru mulți profesioniști. Așadar, miliardarul american Elon Musk a avertizat că AI va avea potențialul de a distruge umanitatea.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Atata timp cat respectiva entitate nu are vointa proprie o poti controla, dar cand acea entitate va avea vointa proprie si o inteligenta peste cea umana, TEORETIC, nu ai mai putea-o controla.
    Dar daca intelegem ca IA si angrenajul tehnologic, formeaza fiara a doua din apocalipsa, cea ce se naste din pamant, atunci vom si sti raspunsul la prima afirmatie si anume: Omenirea a făcut o greșeală de la bun început când nu s-a gândit pentru ce ar fi nevoie de această inteligență. Nu, n-a facut nici o gresala. Prima fiara sa gandit si a gandit bine nasterea celei de a doua fiare si ea s-a nascut pentru lucrul acesta: sa slujeasca primei fiare si sa inrobeasca toti oamenii de pe pamant.
    Fara de aceasta fiara, prima fiara nu ar fi avut puterea controlului deplin asupra oamenilor.
    Asa ca partea cu pierderea controlului e din start rezolvata: Nu exista ca varianta de lucru.

  2. ingerul cel cazut ameninta omenirea cu o catastrofa, ingerul cel cazut si apoi urmasii fariseilor, saducheilor si irodienilor prin care a lucrat si lucreaza necuratul.
    nu exista inteligenta artificiala fara curent electric, iar omul care sta in spate si programeaza, omul care controleaza imensele baze de date, omul cu vointa lui proprie este cel care pune in functiune algoritmii matematici, “rotitele si angrenajele” a tot ceea ce inseamna actiunile si reactiunile asa zisei inteligente artificiale.
    Facultatile sufletului sunt mintea sau ratiunea, vointa libera si sentimentul. Nici o inteligenta artificiala, oricat ar imita omul si structurile neuronale umane nu va avea suflet… deci nici facultatile sufletului mentionate mai sus.
    Deeeci, nici o inteligenta artificiala nu ia decizii complet autonome, ci executa niste instructiuni. Simple sau complexe. Deci nu ameninta pe nimeni de “capul ei”.
    Concluzia: ingerii cei cazuti dimpreuna cu slujitorii lor dintre oameni, inclusiv antihristul se ameninta pe ei insisi cu Apocalipsa si cu rasplata pentru faptele lor, adica cu gheena iadului.
    Sus inima români!
    Sus inima crestini ortodocși!
    HRISTOS A ÎNVIAT!,
    restul e can-can si zgomot de fond.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button