X

Profesorul Gheorghe Mărmureanu, după cutremurele devastatoare din Turcia: “Nu am mai văzut așa ceva, ca după un cutremur mare să avem altul tot atât de mare după câteva ore”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Profesorul Gheorghe Mărmureanu, director onorific al Institutului Național de Fizică a Pământului (INFP), a declarat la Antena 3 CNN, că nu a mai văzut vreodată ca o zonă să fie lovită de un cutremur de peste 7,5 pe Richter la scurt timp după un cutremur asemănător.

“Sincer să vă spun, nu am mai văzut așa ceva ca după un cutremur mare să avem altul tot atât de mare după câteva ore. Eu am lucrat foarte mult timp cu colegii din Turcia și printre blocurile pe care le văd la televizor mă plimbam cu ei, când eram mai tânăr. De multe ori, nu am înțeles filosofia lor de gândire a acestora cutremure.

Pentru că aceste cutremure de suprafață au o accelerație foarte mare și produc deplasări mari. Vrancea este un sistem tectonic de mare adâncime, iar cutremurele au alte efecte, adică lucrează pe perioade lungi, pe când aici, vedeți, sunt cutremure de suprafață unde sunt frecvențe mari și perioade mici.

Și când eram cu ei acolo aveam discuții. Dar dacă ne uităm pe harta Turciei vedem că e o propagare de la est la vest și propagarea asta merge până aproape de Spania, traversează toată Marea Mediterană, o parte de Africa, și e o situație altfel decât ce știm. Am spus întregii lumi, Vrancea noastră nu este influențată cu nimic de cutremurele din Turcia”, a declarat Mărmureanu.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button