X

Coaliția PSD-PNL ne implică în războiul cu Rusia: România va găzdui o fabrică de muniţii care va produce obuze pentru Ucraina

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Germania va cofinanţa reabilitarea şi extinderea unei fabrici româneşti construite în epoca sovietică pentru a produce atât obuze la standarde NATO, cât şi tipuri compatibile cu armele la standarde sovietice folosite de Ucraina, scrie Wall Street Journal, citând oficiali germani şi români care au declarat că proiectul ar putea fi făcut public până la sfârşitul acestei luni.  Jurnaliştii americani nu au oferit detalii despre locaţia fabricii şi proprietarul acesteia.

Decizia vine pe fondul crizei de muniţii şi arme declanşate de invazia rusă. Europa, care găzduieşte unii dintre cei mai mari producători de arme din lume, are dificultăţi în a produce suficientă muniţie pentru Ucraina şi chiar pentru Europa, ceea ce pune în pericol capacitatea de apărare a NATO şi sprijinul acordat Kievului, au declarat oficiali şi lideri din industrie.

Lipsa capacităţilor de producţie, lipsa de muncitori calificaţi, blocajele din lanţul de aprovizionare, costurile ridicate de finanţare şi chiar reglementările de mediu frânează eforturile de creştere a producţiei.

Soarta Ucrainei acum pe timp de război depinde de ţări europene precum Germania, care şi-au lăsat industria de apărare să se atrofieze pe timp de pace şi se străduiesc să recupereze decalajul, concentrându-se în acelaşi timp pe asigurarea aprovizionării cu energie.

Lupta ucrainenilor împotriva invaziei ruse consumă muniţie în ritmuri nemaiîntâlnite de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace. Forţele Kievului au tras aproximativ 6.000 de proiectile de artilerie pe zi şi au rămas fără rachete antiaeriene pe fondul unui atac aerian rusesc necruţător, potrivit experţilor şi oficialilor din serviciile de informaţii.

Nicio altă ţară din NATO, în afară de SUA, nu dispune de un stoc suficient de arme pentru a lupta într-un război de artilerie de anvergură sau de capacitatea industrială de a crea astfel de rezerve, a declarat Nico Lange, fost oficial de rang înalt al Ministerului german al Apărării. Practic, aceasta înseamnă că NATO nu ar fi în măsură să îşi apere teritoriul împotriva unor adversari majori dacă ar fi atacată acum, a susţinut oficialul.

Germania, de exemplu, nu are în prezent suficientă muniţie pentru a rezista mai mult de două săptămâni în cazul unui atac rusesc, au declarat oficialii germani, fiind mult sub nivelul cerinţelor NATO, conform cărora membrii ar trebui să stocheze muniţie suficientă pentru cel puţin 30 de zile de luptă.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Sfantul Iustin Popovici

    Sfârșitul lumii și al istoriei

    Dogmatika Pravoslavne Crkve – Tom III (drugi deo) – Strana 63 – Svetosavlje
    https://svetosavlje.org/dogmatika-pravoslavne-crkve-tom3-2/63/

    Prin toate schimbările ei, toată creația se grăbește spre capătul ei. De-a lungul zilelor și în toate nopțile, toți oamenii, și deodata cu ei, toată creația, se grăbesc spre ultima zi, în care se va sfârși taina acestei lumi și istoria oamenilor.
    Toate zilele, ca niște pâraie albe și toate nopțile, ca niște pâraie negre, sparg și imping râurile existenței purtând toate ființele și toată creația spre ultima zi, spre care trebuie să se indrepte și să-și încheie cursul.
    Tot ceea ce a trăit și trăiește în cușca timpului trebuie să intre în acea ultimă zi, trebuie să debarce pe țărmurile sale.
    Nu există nicio creatură sau substanță scutita de fluxul timpului, care sa nu curga pe acest jgheab, spre acea zi ultima.

    În acea zi, timpul își va încheia existența, motiv pentru care este numit în Apocalipsa – ultima zi, ziua cea mare.
    Și din moment ce este Ziua desemnată de Dumnezeu în care Hristos va Judeca lumea, aceasta se numește — Ziua Judecății, Ziua Mâniei și a Revelației Judecății celei drepte a lui Hristos Dumnezeu.
    Dar din moment ce toată Judecata a fost dată Fiului, și din moment ce Fiul trebuie să se arate ca Judecător în Slava Sa, această Zi este, de asemenea, numită — Ziua Fiului Omului, Ziua Domnului, Ziua lui Hristos, Ziua Domnului nostru Iisus Hristos, Ziua Judecății și a pedepsirii oamenilor nelegiuiți.

    În această Zi cu multiple fațete, Domnul Hristos va pronunța Judecata Sa finală asupra întregii istorii a lumii și a omului, asupra tuturor oamenilor și asupra fiecărui om în parte.
    Și așa cum Domnul Hristos, la creația lumii, a văzut ca toate ființele și creaturile create erau bune și a pronunțat Judecata Sa asupra tuturor celor zidite ca fiind “foarte bune” tot așa Hristos va judeca în ultima Zi toate ființele și creaturile la sfârșitul călătoriei lor prin istorie și va pronunța Judecata Sa asupra tuturor oamenilor și a tuturor fapturilor.
    Atunci Hristos va alege în cele din urmă binele de rău și va trage o linie neclintită între ele; atunci, în toate valorile omenești, Hristos va pronunța Judecata Sa infailibilă;
    Hristos va face Judecata de Apoi, prin criteriile sensibile și precise ale Dumnezeului-Om de dreptate și dragoste, va măsura toate faptele omenești, toate gândurile omenești, toate dorințele omenești, toate cuvintele omenești; atunci “taina lui Dumnezeu se va împlini — το μυστιηριον του Θεου” despre om, despre creație, despre lume, despre univers; atunci toti cei buni care au facut binele vor moșteni fericirea veșnică, Paradisul vesnic și cei care au comis răul și toti cei rai — vor mosteni chinul veșnic, iadul veșnic.

  2. Oare, ce altceva ar putea face sclavii din Colonia experimentelor de toate felurile, decat sa munceasca si in folosul ucrainienilor si sa fie pusi drept tinta in fatza rusilor , la ordinul stapanilor externi? Pe mine, stirea asta nu ma surprinde cu absolut nimic, fiind doar o consecinta a faptului ca suntem condusi de „prostii prostilor” si „slugoii slugoilor”!

  3. dupa mintea voastra voi ati da imediat pe tava Ucraina lui Putinel este? ca doar oricum suntem toti “frati crestini ortodocsi”

    nu-i nimic daca cumva putinel reuseste sa cucereasca ucraina o sa urmeze apoi moldova si apoi noi asa cum nici hitler sau napoleon nu s-a multumit doar cu o mica prada ci au vrut din ce in ce mai mult istoria arata clar pentru cine e onest sa vada adevarul

    Da e posibil presedintele ucrainei si guvernul ucrainean sa fie niste jeguri nu zic nu, sa fi atatat rusia dar daca Rusia era o tara condusa de oameni normali la cap(ceea ce nu este cazul) nu picau in plasa unor alogeni si nu dadeau prilej razboiului

    De cate ori intra suprafata ucrainei in rusia??? e o lupta intre un elefant si un tantar cu indulgenta sa zicem un soarece poate

    1. In orice varianta, Ucraina VA FI ZDROBITA DE PUTIN. MAI DEVREME SAU MAI TARZIU. PE RUSI II VOM AVEA VESNIC VECINI. PANA LA SFARSITUL VEACURILOR !
      CE VA FACE ROMANIA CU CLOSUL RUSESC LA FRONTIERE. SUA ne vor parasi in functie de interesele de conjunctura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button