X

[VIDEO] S-a dat liber la canabis în statul New York. Americanii dau năvală

Năvală la primul magazin legal de canabis din New York.  Mirosul de iarbă umple străzile din Manhattan – VIDEO / Foto: printscreen

Un magazin de canabis autorizat s-a deschis joi, în premieră, în Manhattan. Statul New York, care își propune să devină un model național, dorește să acorde primele 150 de licențe comercianților care au fost condamnați în trecut pentru posesie sau vânzare de canabis.

Începând de joi, este legală achiziția de canabis în magazinele oficiale din statul New York: primul magazin autorizat de guvern a fost deschis în inima Manhattanului.
Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Mai mult de o sută de persoane s-au înghesuit în acest magazine al organizației non-profit Housing Works, primul dintre cele 36 de magazine care au primit autorizație din partea statului începând din 21 noiembrie.

„Prima vânzare de canabis legal pentru adulți reprezintă o etapă istorică pentru industria canabisului din New York”, a declarat Kathy Hochul, guvernatorul democrat al celui de-al patrulea stat ca mărime din SUA.

„Astăzi este doar începutul și aștept cu nerăbdare să ne continuăm eforturile pentru a face din statul New York un model național pentru industria sigură, echitabilă și favorabilă incluziunii pe care o construim”, a declarat ea.

În spatele acestui prim magazin oficial se află asociația Housing Works, care ajută persoanele seropozitive, foștii deținuți și persoanele fără adăpost. Pentru că uriașul stat New York, al cărui teritoriu se întinde până în Canada și la Marile Lacuri, vrea să acorde primele 150 de licențe comercianților care au fost condamnați în trecut pentru posesie sau vânzare de canabis.

Scopul este de a repara ceea ce autoritățile consideră acum ca fiind impactul nedrept și disproporționat al deceniilor de interzicere a marijuanei, care a vizat în special comunitățile afro-americană și hispanică, informează France 24.

Primăria contează pe vânzări de miliarde

În cadrul unei conferințe de presă în magazin, senatoarea New York, Liz Krueger, care a susținut legalizarea acestei afaceri, a declarat că este „onorată să asiste la lansarea comerțului cu amănuntul de canabis pentru adulți”. Ea a salutat cooperarea dintre autorități și Housing Works pentru „comunitățile marginalizate” care au fost „cele mai afectate de eșecul politicilor anterioare de criminalizare a canabisului”.

Chiar și primarul metropolei, Eric Adams, un fost ofițer de poliție, a recunoscut într-o declarație că „piața legală a canabisului ar putea fi un adevărat impuls pentru redresarea economică a New York-ului (…) prin creșterea veniturilor fiscale”.

Primăria contează pe vânzări de 1,3 miliarde de dolari începând cu anul viitor și pe 19.000-24.000 de noi locuri de muncă în trei ani.

Într-o atmosferă festivă și în aplauze, Charles King, fondatorul Housing Works în 1990, a declarat că este „nerăbdător să reinvestească profiturile pentru a oferi servicii esențiale (locuințe și sănătate) zecilor de mii de newyorkezi care au nevoie de ele”.

De mai bine de un an, în statul New York este legal ca un adult cu vârsta de peste 21 de ani să consume canabis, iar în orașul său emblematic, mirosul de iarbă umple străzile din Manhattan și Brooklyn.

Citiți și:

De ce se forțează legalizarea drogurilor ușoare?

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button