X

De ce se forțează legalizarea drogurilor ușoare?

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

De câteva luni, prin avalanșa de știri despre războiul din Ucraina, criza energetică și variola maimuței se mai strecoară și câte o referire la nu-ș ce țară occidentală care a decis legalizarea drogurilor ușoare. Deși ilegală în mare parte de pe glob, America a luat avans într-un proces extrem de activ de legalizare a marijuanei, oferind un impuls major acestei tinere industrii. Și cum SUA dau tonul, exemplul este urmat orbește și de noua Europă ce pare că și-a uitat valorile sub care s-a dezvoltat în milenara-i existență.

Pentru o mai bună înțelegere a fenomenului aflat în plină expansiune, trebuie spus că, potrivit convențiilor ONU, drogurile, inclusiv marijuana, pot fi utilizate numai în scopuri medicale și științifice.

Când scopurile recreative le bat pe cele medicinale

Cu toate acestea, procesul de liberalizare și legalizare a drogurilor ușoare continuă nestingherit. A început cam acum 10 ani în Uruguay, apoi a fost preluat de Canada, prin 2018, pentru ca de câțiva ani multe state din America să permită producția de marijuana sub pretextul unor presupuse „scopuri recreative”.

La nivel declarativ, multe dintre regiunile SUA respectă interdicția federală impusă drogurilor ușoare, dar cumva un număr tot mai mare de state au început să legalizeze marijuana, astfel încălcând flagrant dreptul internațional și dispozițiile legale naționale.

Moldova și marijuana

Cum spuneam, Europa se implică serios și cât se poate de activ în acest proces, urmând orbește moda „made in USA”.

Șocant este că nu numai Occidentul caută legalizarea drogurilor ușoare, acest fenomen îl întâlnim până și-n Republica Moldova, acolo unde înalți oficiali din aparatul de stat s-au grăbit să vorbească despre proiecte de legi în favoarea consumului de marijuana. Un controversat proiect de lege a propus ca sancțiunile penale să se aplice numai drogurilor sintetice și/sau analogilor acestora.

Dar să lăsăm Moldova… Legalizarea rapidă a marijuanei în Germania a fost promisă de însuși Olaf Scholz, actualul cancelar. S-a întâmplat pe la sfârșitul lui august, când Scholz a fost întrebat de jurnaliști despre momentul când drogurile vor fi legalizate, iar el a subliniat că acordul din cadrul coaliției de guvernare conține toate prevederile relevante. Ministrul Justiției, Marco Buschmann, chiar s-a grăbit să susțină că primul proiect de lege privind legalizarea marijuanei în Germania este posibil să apară până la finalul lui 2022. Altfel, se știe că, în Germania, coaliția „Verzii” și „Partidul Liber Democrat” au convenit în 2021 să legalizeze vânzarea de marijuana, în același timp promițând să evalueze impactul avut asupra societății la patru ani după ce canabisul va deveni legal!

Piața drogurilor ușoare, o afacere de sute de miliarde

Pe fondul adâncirii recente a crizei financiare și economice din Occident, traficanții de droguri ușoare au atras atenția asupra afacerii lor ca fiind o modalitate de a câștiga rapid bani frumoși.

Numeroși analiști au estimat că piața canabisului valorează 100 de miliarde de dolari, iar cea de marijuana, undeva spre 60 de miliarde, cu potențial uriaș de crește în următorii cinci până la 10 ani.

De câțiva ani, multe state occidentale, și nu doar America, au permis comercializarea unor așa-zise produse alimentare și a uleiurilor pe bază de canabidiol, un compus natural găsit în plantele de canabis. Iar datele furnizate de New Frontier Data estimează că piața canabidiolului derivat din canabis va depăși un miliard de dolari la sfârșitul lui 2022!

Legalizarea marijuanei aduce beneficii autorităților prin impunerea de taxe și impozite. De exemplu, se estimează că numai în statul american New York veniturile fiscale obținute într-un an din vânzarea de marijuana depășesc 350 de milioane de dolari!

Având în vedere profiturile considerabile din această industrie, pentru „oamenii de afaceri” din domeniu, mulți dintre ei apropiați autorităților locale și centrale, nu există niciun interes să se gândească la pericolele utilizării drogurilor ușoare. Iar mass-media din Vest pur și simplu nu este interesată de acest subiect (vezi cum s-a ascuns sub preș experiența negativă a Olandei, care a legalizat marijuana în 1976). De exemplu, jurnalul canadian de Psihologie și Psihiatrie a copilului raportează o creștere gravă a problemelor de sănătate mintală în timpul adolescenței. Iar cercetările arată că marijuana este mai înfricoșătoare pentru creier decât alcoolul.

Cu toate acestea, eforturile de legalizare a drogurilor ușoare se întețesc. Să fie oare pentru că autoritățile care fac asta își ating obiectivul de a controla tot mai ușor populațiile?!

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Legalizarea drogurilor “usoare” e pentru distrugerea creierului băieților, începând din școală. Creierul lor nu se mai “coace” normal ca pâinea bună. Și odată “copt” e cam gata, numai Bunul Dumnezeu îl mai poate vindeca.
    Doamne ajuta!

  2. Da, întrebarea din finalul articolului este răspunsul la întrebarea “De ce se-ntâmplă asta?”. Ne vor nu numai beți la figurat, că acum cam așa este majoritatea lumii chiar dacă n-a băut(consumat) alcool sau alte substanțe, ci ca să fie siguri că nu ne trezim cumva din această visare(beție) ne vor amețiți chiar la propriu cu drogurile, în mod legal(?), căci doar așa cred ei că ne pot prosti pe toți. Numai că socoteala de-acasă nu se va potrivi cu cea din târg. Ceva va trebui să se întâmple la nivel global ca să șteargă de pe pamânt asemenea ticăloșii. Aviz celor care sunt de acord cu astfel de planuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button