X

[VIDEO+FOTO] Aflarea moaștelor Sfântului Dionisie Ignat de la Colciu, Muntele Athos

Când va binevoi "stăpânirea" și deshumarea Sfântului Justin Pârvu?

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Astăzi, 17 nov. 2022, imediat după slujba Vecerniei oficiată în Chilia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”- Colciu a avut loc deshumarea osemintelor Ieroschimonahului Dionisie Ignat.

În Sfântul Munte deja se vorbește despre sfințenia lui, despre scoaterea din mormânt a «moaștelor» Părintelui Dionisie, iar chipul lui este zugrăvit în icoană.

Slujba deshumare a fost una special pregătită, pentru că astfel de evenimente nu au loc foarte des. Textul a fost realizat de unul dintre părinții Mănăstirii Vatoped și cuprinde, în mare, rânduieli și rugăciuni asemănătoare Parastasului, dar totuși diferite, fiind incluse troparele Sfântului Gheorghe și al Sfântului Dionisie Areopagitul.

În luna mai s-au împlinit 18 ani de la plecarea la Domnul a Părintelui Dionisie Ignat, botoșănean de origine. El a fost contemporan cu Sfântul Ioan Iacob și cu Părinții Paisie Olaru și Cleopa Ilie.

La cea mai recentă ședință de lucru a sinodului Mitropoliei Munteniei și Dobrogei, a fost propus Patriarhiei Ecumenice recunoașterea sfințeniei părinților Dionisie Ignat și Petroniu Tănase.

Citiți și:

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button