X

Laszlo Tokes rămâne fără decorația de la Cotroceni

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Decretul prezidenţial de revocare a decoraţiei oferite de statul român lui László Tőkés rămâne în vigoare, a decis justiția, căreia fostul europarlamentar i s-a adresat pentru a doua oară pentru a obține anularea retragerii Ordinului național „Steaua României”, relatează hirado. hu, care citează minuta hotărârii Curții de Apel București publicată luni pe site-ul instituției, notează stiriletransilvaniei.ro.

Instanţa de judecată a admis excepţia inadmisibilităţii acţiunii.

Előd Kincses, avocatul lui László Tőkés, a explicat pentru agenţia ungară de presă MTI că instanţa a constatat de data aceasta că nu are dreptul să examineze ordinul prezidenţial de retragere a Ordinului Crucea României.

Ordinul de merit al lui László Tőkés a fost retras nu din cauza acţiunilor sale, ci din cauza exprimării unei opinii, dar libertatea de exprimare este garantată de Constituţie, a argumentat avocatul. Cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la Revoluţie, László Tőkés a fost decorat de către preşedintele Traian Băsescu cu Ordinul Steaua României în grad de Cavaler, pentru rolul său avut, în anul 1989, în Revoluţia de la Timişoara care a dus la căderea dictaturii ceauşiste.

Totuşi, această distincţie a fost retrasă de Klaus Iohannis, în martie 2016. Revocarea distincţiei a fost iniţiată, în anul 2013, de premierul Victor Ponta, după ce László Tőkés a afirmat, într-un discurs la Băile Tuşnad, că Ungaria ar trebui acorde statutul de protectorat pentru maghiarii din Transilvania, aşa cum a făcut Austria în cazul comunităţii germane din Tirolul de Sud (Italia), reamintește hirado.hu.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button