X

Finalul Operaţiunii Speciale sau începutul războiului NATO-Rusia: Liderii separatişti din Ucraina, la Moscova, pentru a finaliza anexarea regiunilor Lugansk, Doneţk, Zaporojie şi Herson la Rusia

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Reprezentanţii instalaţi de către Rusia la conducerea regiunilor separatiste Lugansk şi Doneţk, în estul Ucranei, şi în Zaporojie Herson, în sud, se aflau joi la Moscova pentru a finaliza anexarea acestor regiuni ucrainene în urma unor ”referendumuri” respinse drept ”simulacre” de Kiev şi Occident, relatează AFP.

Potrivit agenţiilor ruse de presă, liderii separatişti Doneţk, Zaporijjea şi Herson au sosit la Moscova miercuri seara, cu avionul.”Sunt la Moscova”, a declarat joi agenţiei ruse oficiale de presă Tass Leonid Pasecinik, instalat de Rusia la conducerea regiunii Lugansk (est).Ei urmează să fie primiţi de către preşedintele rus Vladimir Putin, în vederea efectuării anexării teritoriilor ucrainene la Rusia.

Cei patru lideri separatişti i-au transmis miercuri liderului de la Kremlin cereri ”oficiale” în acest sens.”O întâlnire cu preşedintele este, bineînţeles, prevăzută. Nu pot să spun unde şi când. Nu am această informaţie”, a declarat pur şi simplu joi un reprezentant al administraţiei de ocupaţie din Herson, Kiril Stremusov.

Procesul anexării celor patru zone aflate sub control rus din Ucraina s-a accelerat în ultimele zile, prin organizarea în pripă a unor ”referendumuri” – respinse drept o ”mascaradă” şi un ”simulacru” de către Kiev şi susţinătorii săi din Occident.Potrivit agenţiilor ruse de presă, Parlamentul rus urmează să adopte prin vot – în zilele rumătoare – un text care oficializează anexarea.

Vladimir Putin urmează să susţină un discurs în faţa deputaţilor şi senatorilor ruşi, reuniţi, la Moscova.Un indiciu al faptului că Kremlinul vea să marcheze acest lucru este pregătirea unor festivităţi la Moscova, vineri.

Primăria Moscovei a anunţat închiderea unor drumuri din centrul capitalei ruse, în jurul emblematicei Pieţe Roşii, unde se lucra la instalarea unei scene.Vladimir Putin a susţinut un dicurs, cu mare pompă, în 2014, după anexarea Peninsulei ucrainene Crimeea, sub cupolele Kremlinului, în care le-a cerut parlamentarilor ruşi să valideze anexarea acestui teritoriu ucrainean la Rusia.

Comunitatea internţaională nu a recunoscut niciodată această anexare.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

 1. Sfantul Iustin Popovici:

  Dogmatika Pravoslavne Crkve – Tom III (drugi deo) – Strana 64 – Svetosavlje
  https://svetosavlje.org/dogmatika-pravoslavne-crkve-tom3-2/64/

  Timpul și semnele
  Celei de-a Doua Veniri a lui Hristos

  Așa cum timpul și-a început existența cu Hristos, la fel va fi si Parusia:
  Ultima Zi va fi în același timp și Ziua Celei De-a Doua Veniri a lui Hristos. Acest timp vremelnic va înceta să mai existe.
  Atunci se va implini cuvântul tainic al Sfintei Apocalipse 10, 6:
  “Timpul nu va mai exista”.

  Într-un fel tainic, timpul se va transfera în vesnicie.
  Dar, în timp ce Scripturile ne-au explicat clar ce se va întâmpla în ultima zi, nu ni s-a revelat cu exactitate momentul (ora si ziua) în care va veni acea Zi.
  Ea ne rămâne ascunsă în adâncurile neexaminate ale tăcerii divine și alcătuiește taina de nepătruns a lui Dumnezeu.
  Este ascunsa atât de ingeri, cât și de oameni și trăim lumina inaccesibilă a omniscienței lui Dumnezeu.
  Când a fost întrebat direct de Sfinții Apostoli despre aceasta, Mântuitorul a răspuns:

  “Iar de ziua si de ceasul acela nimeni nu știe, nici ingerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl Meu”
  (Matei 24, 36)

  El nu le-a dezvaluit aceasta taina cu toate ca, în timpul dintre Nasterea Sa și Invierea Sa, Hristos le-a revelat tainele mântuirii și
  le-a vorbit despre Împărăția lui Dumnezeu.

  Când a fost întrebat:
  “Doamne, oare in acest timp
  aseza-vei Tu la loc imparatia lui Israel?”
  El a răspuns:
  “Nu este al vostru sa cunoașteti anii sau vremurile pe care Tatăl intru a Sa stapanire le-a pus” (Fapte 1, 6-7).

  Nici măcar Marele Apostol Pavel, care “prin descoperire i s-a facut cunoscuta taina” (Efeseni 3, 3; Galateni 1, 12) Evangheliei lui Hristos și a Domnului Iisus Însuși, nu i s-a descoperit nicio taina cu privire la timpul cand va fi ultima zi, Ziua Celei De-a Doua Veniri a lui Hristos.
  Apostolul Pavel le scrie creștinilor din Salonic:

  Despre ani si vremi, fratilor nu
  nu aveti nevoie să va scriem noi, pentru că știți foarte bine că Ziua Domnului va veni ca un fur noaptea.
  (I Tesaloniceni 5, 1)
  Binecuvântata este Sfânta Apocalipsa:
  Domnul va veni pentru a Doua oară; și când va veni – nu știm precis.
  Potrivit proniei lui Dumnezeu, este ascunsa de noi, pentru a trai noi înșine, zi și noapte poruncile sfinte ale Mântuitorului.
  Aceasta indică avertizarea Mântuitorului către ucenicii Săi:

  Privegheați, pentru că nu știți in care zi si la ce oră va veni Domnul vostru; privegheati, pentru că in ceasul in care nu ganditi va veni Fiul Omului (Matei 24, 42).

  O astfel de surpriză cu iz de suspans a Celei de-a Doua Veniri a Mântuitorului este utilă pentru adevărații creștini traitori, dar nu și pentru cei care și-au amortit sufletele, au iubit pacatul, au fost robiti de patimi și astfel au devenit captivi “nesimtirii celei impietrite a inimii”.

  Nepăsarea și nesimtirea cea impietrita a inimilor oamenilor de dinainte de a Doua Venire a Domnului Hristos va fi similara cu lipsa de trezvie și nesimtirea cea impietrita a inimilor oamenilor din vremea lui Noe, asa cum reiese din cuvintele Mântuitorului:
  Precum a fost în vremea lui Noe, tot asa va fi și inainte de Venirea Fiului Omului;
  “Ca precum in zilele acelea de dinainte de potop, oamenii se căsătoreau și beau până în ziua cand a intrat Noe în corabie, și nu au presimțit nimic până când potopul a venit și i-a luat pe toti, tot la fel va fi si la Venirea Fiului Omului”.
  (Matei 24, 37-39).
  De aceea si voi fiți gata, ne sfătuiește Mantuitorul, căci in
  ceasul in care nu ganditi va veni Fiul Omului (Matei 24, 44).
  Trăind cu aceasta asteptare a lui Hristos, apostolii transmit cu mare râvnă creștinilor:
  Sfarsitul a toate s-a apropiat; fiti asadar cumpaniti la minte si privegheati in rugaciuni
  (I Petru 4, 7).
  Copiii mei, este ceasul de pe urma.
  (I Ioan 2, 18).

  Dar, chiar dacă Domnul Hristos, prin lucrarea Sa proniatoare, ne-a lăsat în suspans cu privire la ora si ziua Celei de-a Doua Veniri a Sa,
  El nu ne-a lăsat în ceata/nelamuriti cu privire la semnele care vor preceda a Doua Sa Venire și semnalele care vor semnala apropierea Venirii Sale.
  Acestea sunt semnele:

  propovaduirea Evangheliei tuturor națiunilor – la toata faptura;
  apostasia crestinilor de la Creștinism;
  apariția publica a lui Antihrist;
  Se vor produce evenimente deosebite cu privire la oameni și natură:
  războaie, revoluții, foamete, boli, cutremure si semne mari din cer.

  Propovaduirea Evangheliei către toate națiunile, și tot ceea ce rezulta din propovaduire, va fi un semnal al Celei de-a Doua Veniri a Mantuitorului, asa cum Insusi ne incredinteaza prin cuvintele Sale:

  Această Evanghelie va fi predicată in întreaga lume, spre mărturie la toate neamurile.
  Și atunci va veni sfârșitul
  (Matei 24, 14)

  Aceasta înseamnă:
  Evanghelia va deveni cunoscută tuturor națiunilor.
  Dar asta nu înseamnă că toate națiunile o vor accepta.
  Asta ne indică cuvintele:
  Spre mărturie la toate neamurile.
  Ele înseamnă:
  spre mărturie in fata tuturor națiunilor despre dragostea lui Hristos Dumnezeu pentru oameni, pentru faptele mântuitoare ale Singurului Fiu Născut al lui Dumnezeu, pentru Biserică și pentru toată minunata mântuire dată de Hristos Dumnezeu prin Biserica și pentru toată veșnicia adevărurilor lui Hristos Dumnezeu din Biserica.
  De aceea, nimeni nu va avea scuze pentru lipsa de credinta în Hristos Dumnezeu;
  Nimeni nu va putea să se scuze:
  ca n-a aflat de Hristos, ca n-a auzit de puterea harului și de puterea Evangheliei Sale și de adevărurile vesnice ale lui Hristos Dumnezeu.
  Această mărturie dată tuturor națiunilor prin Evanghelie a dat posibilitatea ca “plenitudinea paganilor să fi intrat ” (Romani 11, 25) prin botez in Biserica lui Hristos, potrivit Apostolului Pavel.

  Pe de altă parte, mulți, atunci când au aflat de propovaduirea Evangheliei, s-au razvratit împotriva lui Hristos în mod fatis și astfel
  s-a arătat cât de mult sunt oamenii îndrăgostiți de rău, cât de mult au devenit robi ai păcatului și ai minciunii, cât de mult au devenit un instrument ai răului satanic împotriva binelui veșnic al lui Hristos Dumnezeu.

  Și în această luptă generală împotriva Evangheliei, profeția din vechime se va împlini:

  Din Sion va veni Mantuitorul și necredinciosiile le va indeparta de la Iacob (Romani 11, 26).

  Aceast cuvânt se implineste in Iisus Hristos, potrivit Profetului Maleahi (4, 4:5) si va fi plinit de Profetul Ilie Tesviteanul, care, împreună cu patriarhul Enoh, vor veni din cer în zilele lui Antihrist și se vor lupta cu el pentru dreptatea Evangheliei lui Hristos.

  Contrar răspândirii Evangheliei lui Hristos, supușii răului vor răspândi și vor savarsi răul în toate formele posibile.
  Pentru a perturba roadele propovaduirii Evangheliei, ei vor mobiliza toate minciunile, toate relele, toate violențele, toate ororile, și le vor aduce asupra creștinilor, ca sa-i insele, dacă este posibil, și pe credinciosii cei alesi.
  Adepții superficiali ai răului vor prolifera în rău; printr-o picătură de miere ne vor darui otrava răului;
  ei vor masca răul cu cele mai atractive măști; vor face ca nelegiuirea să fie cosmetizata; asaltand sufletele credincioase lui Hristos, răul frenetic va provoca tulburare, va submina credinta in Hristos, și va profera hule stridente asupra a tot ceea ce inseamna viata in Hristos; își va bate joc de tot ceea ce este traire a lui Hristos Dumnezeu; taina răului îi va încânta pe mulți, îi va flata in infatuarea lor; cu strălucirea lui falsă și succesul său temporar, răul va cuceri sufletele multora.

  Toată această piruetă frenetică a răului Apostolul Pavel o numește taina fărădelegii – care lucrează în fiii neascultarii, lucrează împotriva a tot ceea ce este viata in Hristos Dumnezeu și îi face pe oameni să se abată de la Domnul Hristos. Împotriva tainei lui Dumnezeu, tainei lui Hristos, – care este Biserica (slujirea Liturghiei va fi interzisa) – se va napusti taina satanei = taina răului.
  Deghizandu-se cu pricepere, răul va lua proportii infricosatoare în vremurile din urma prin hristoși mincinoși și prin profeți mincinoși.

  Descriind semnele vremurilor, Mantuitorul ne-a spus:

  “Mulți vor veni în numele Meu spunându-va că: Eu sunt Hristos.
  Și vor păcăli o mulțime de oameni. Și mulți profeți mincinoși vor ieși și îi vor înșela pe mulți”
  (Matei 24, 5; 11)

  Sfântul Apostol Pavel, în viziunea sa profetică, ne arata:

  Duhul Sfânt graieste lamurit că în vremile cele de apoi unii se vor abate de la credința, ascultând de duhurile inselatoare și de științele diavolului prin fatarnicia unor mincinosi (I Timotei 4, 1-2).

  Apostolul Pavel îi scrie lui Timotei:
  (2 Timotei 3, 1-5)

  “Şi aceasta să ştii că, în zilele din urmă, vor veni vremuri grele.
  Că vor fi oameni iubitori de sine, iubitori de arginţi, lăudăroşi, trufaşi, hulitori, neascultători de părinţi, nemulţumitori, fără cucernicie.
  Lipsiţi de dragoste, neînduplecaţi, clevetitori, neînfrânaţi, cruzi, neiubitori de bine.
  Trădători, necuviincioşi, îngâmfaţi, iubitori de desfătări mai mult decât iubitori de Dumnezeu.
  Având înfăţişarea adevăratei credinţe, dar tăgăduind puterea ei. Depărtează-te şi de aceştia”.

  Răul va lua amploare foarte mult si va antrena națiunile in razboaie, iar popoarele se vor ridica asupra altor popoare.
  Vor fi foamete și boli, vor fi cutremure, orori și răzvrătiri, și necazuri cum nu au mai fost de la inceputul lumii și nici nu vor mai fi, și din cauza intetirii fărădelegilor se va răci dragostea multora și vor fi zgârciți si pornirea demonica de dusmanie a oamenilor va fi incomensurabila, și — Fiul Omului când va veni, va mai găsi El credință pe pământ?

 2. Desi pare de neconceput, dar acum s-ar putea să rămânem fără telefonie mobile în Europa în această iarnă dacă întreruperile de curent sau raționalizarea energiei “lovesc” părți ale rețelelor de telefonie mobilă din regiune.
  Decizia Rusiei de a opri fluxurile de gaze pe ruta principală, după izbucnirea războiului în Ucraina, a crescut șansele de pene de curent. În Franța, după cum relatează Reuters, situația s-a înrăutățit din cauza închiderii multor centrale nucleare.
  https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/europi/reuters-erchete-blak-aout-sta-diktia-kinitis-tilefonias-se-oli-tin-evropi/

 3. Doamne ajută,
  Pentru creștinii care vor să citească Dumnezeiasca Scriptură (1914), dar în varianta originală, prezentăm aici:
  – Biblia Sinodală din 1914, PDF. Exemplar original, neretușat
  https://cititorul.home.blog/2020/06/23/biblia-sinodala-din-1914-pdf-exemplar-original-neretusat/
  – Noul Testament al Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos (1914) – cu scanare de calitate, în general
  https://cititorul2.wordpress.com/noul-testament-al-domnului-si-mantuitorului-nostru-iisus-hristos-1914-cu-scanare-de-calitate-in-general/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button