X

Marea Britanie amenință Rusia cu activarea articolului 5 din Tratatul NATO în cazul unui accident nuclear în Ucraina – 60m.ro

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președintele Comisiei pentru apărare din Camera Comunelor a Parlamentului Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a cerut ca un eventual accident la centrala nucleară de la Zaporojie să fie considerat un atac asupra statelor membre NATO.  Mesajul a fost postat pe contul de Twitter al politicianului.

Rusia a preluat controlul asupra centralei situată în Enerhodar, sud-estul Ucrainei, și folosește zona ca bază militară pentru a lansa atacuri împotriva Ucrainei.

Articolul 5

Părțile convin că un atac armat împotriva uneia sau mai multora dintre ele, în Europa sau în America de Nord, va fi considerat un atac împotriva tuturor și, în consecință sunt de acord că, dacă are loc asemenea atac armat, fiecare dintre ele, în exercitarea dreptului la auto-apărare individual sau colectiv recunoscut prin Articolul 51 din Carta Națiunilor Unite, va sprijini Partea sau Părțile atacate prin efectuarea imediat, individual sau de comun acord cu celelalte Părți a oricărei acțiuni pe care o consideră necesar, inclusiv folosirea forței armate, pentru restabilirea și menținerea securității zonei nord-atlantice. Orice astfel de atac armat și toate măsurile adoptate ca rezultat al acestuia vor trebui raportate imediat Consiliului de Securitate. Aceste măsuri vor înceta după ce Consiliul de Securitate va adopta măsurile necesare pentru restabilirea și menținerea păcii și securității internaționale

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Și dacă după modelul prezentat se aliază rușii cu chinezii, cu indienii etc., atunci atacarea Rusiei ce va însemna?

    1. Conform anglo – saxonilor, care se cred inca stapinii Lumii, cu puteri de dumnezei, atacarea Rusiei(sau a oricaruia dintre cei mantionati , dar si altii), va fi considerata un gest binefacator, o lupta impotriva raului, intunericului etc.
      Iar reactia aliatilor Rusiei va fi tratata la fel, ei, buricul lui nato, considerindu-se posesorii dreptatii universale.
      Tucmai de aceea au sfirsitul aproape si ei nu vad, inca, aceasta .

  2. Marea Tot-mai-mica Britanie nu poate amenința pe nimeni ,pen’ ca nema putirinta…În toate operațiunile militare duse de băieții din Tara-din-Colt pe oricare continent,împotriva unor trupe neregulate sau mai slab organizate și dotate, în ultimii 250 de ani, au “gafait” din greu ca să obțină cel mult victorii incerte -ala Pirus: războaiele nord-americane,răscoalele boxerilor,burilor, indienilor,Razboiul Crimeei, PrimulMareMacel Mondial(FrontuldeVest), AlDoileaMMM(pe toate fronturile unde au luptat),Falkland ul și Razboaiele GolfuluiPersic. Ambiție mare dar forță mica,asa au fost și vor fi îngerii.Fara Taurul Furios de peste Atlantic,i-ar fi mâncat de vii nemții sau alții cu care s-au măsurat ei…Ce sa mai zic de Ursul Turbat siberian….!!!

    1. Britanicii nu mai luptă cu adevărat. Însă incită foarte bine la luptă. Filosofia lor este să scoată cărbunele din foc cu mâna altuia. Asta vor să facă și în Ucraina pentru atingerea scopurilor.
      Toate țările lumii nu mai au soldați adevărați, ci , mai degrabă copii speriați pe post de soldați, chemați să facă treburi de oameni maturi. Fără tehnica avansată, nu s-ar mișca nimic pe front. Așa că intriga este soluția salvatoare.

  3. Sa stea in banca lor si sa nu se-ntinda mai mult decat le e plapuma actuala, nu de alta, dar ii rontaie Ursul cat ai zice peste, doar cu 2 rachete cu focoase nucleare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button