X

După discursul rasist al lui Viktor Orban de la Tușnad, oficiosul guvernului maghiar cere fățiș autonomia Transilvaniei

Iată că premierul maghiar Viktor Orban reacţionează într-un fel, prin intermediul presei guvernamentale de la Budapesta, faţă de criticile stârnite de discursul său rasist de la Băile Tuşnad.  Expozeul, după cum bine ştiţi, a înfiorat şi Europa, fiind catalogat pur rasist chiar de o consilieră a liderului maghiar.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Aşadar, oficiosul guvernamental Magyar Nemzet (Națiunea Maghiară) atacă istoria românilor, dar şi pe Klaus Iohannis – cel care, din poziţia de şef de stat, a criticat disertaţia rasistă a lui Viktor Orban de la Băile Tuşnad – într-un articol intitulat: Cei ce se opun autonomiei transilvănene îl urmează pe Ceauşescu. Pe scurt, actualul preşedinte al României, acuzat de antimaghiarism bolnăvicios, e înfierat de publicaţia maghiară pentru că se opune autonomiei Transilvaniei.

Afirmaţii de genul: Iredentiştilor, Transilvania este pământ românesc!, însemană a clama evidenţa. Ar fi ca şi cum, mintenaş, m-aş duce în Piaţa Victoriei cu o pancardă pe care scrie: Azi e 4 august 2022.

Însă tare aş vrea, legat de articolul activistului din oficiosul guvernului maghiar, să aud reacţia lui Bogdan Aurescu. Ministrul nostru de Externe tocmai ne-a asigurat că demnitarii unguri i-au promis solemn că discursul lor public nu va mai fi provocator la adresa României.

Păi dacă oficialii de la Budapesta se abţin să mai fluture provocări iredentiste, de ce Magyar Nemzet, publicaţie care reflectă cu sfinţenie punctul de vedere al Guvernului Viktor Orban, bagă băţul printre uluci. Curat murdar, vorba lui Pristanda.

În rest, da: Jo napot kívanok, domnule Aurescu şi abia aştept reacţia. Una inspirată, fireşte.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button