X

Importurile au depășit cu circa 200 de milioane de euro exporturile

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Importurile de încălţăminte au depăşit pentru prima dată valoarea exporturilor în 2021, apropiindu-se de nivelul de 900 mil.  dolari.

Valoarea pantofilor aduşi de peste graniţă a crescut anul trecut cu 21,7% versus 2020, arată calculele ZF făcute pe baza raportului World Footwear, care analizează an de an situaţia din piaţa de încălţăminte, informează Mediafax.

În ceea ce priveşte exportul, acesta a crescut la rândul său, faţă de un minim înregistrat în primul an de pandemie, cu 13,3%, până la 729 mil. dolari, conform aceleiaşi surse.

„România are în continuare una dintre cele mai importante industrii producătoare de încălţăminte din Uniunea Europeană, însă importurile ţării au crescut rapid, iar în 2021 au atins un vârf de 886 mil. dolari. Exporturile, pe de altă parte, în pofida unei mici creşteri în ultimul an, se află de mai multă vreme pe trend descendent. Astfel, compania a ajuns să înregistreze deficit în 2021“, spun analiştii World Footwear.

Creşterea importurilor dovedeşte creşterea puterii de cumpărare şi dezvoltarea pieţei prin venirea de noi jucători. Scădea exporturilor, de-a lungul anilor, arată că România îşi pierde încet, dar sigur, statutul de pantofarul Europei.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button