X

Elevii români, cei mai buni din Europa la matematică

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Lotul de matematică al României a obţinut primul loc în Europa şi locul 5 la nivel mondial la Olimpiada Internaţională de Matematică.

„Cea mai bună performanţă în ultimii 25 ani! Lotul de matematică al României a obţinut primul loc în Europa şi locul 5 la nivel mondial”, a scris ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, vineri, pe pagina sa de Facebook.

El i-a felicitat pe cei şase elevi români (trei elevi de clasa a X-a şi trei elevi de clasa a XI-a), precum şi pe profesorii şi pe coordonatorul Lotului de matematică al României, conf. dr. Cătălin Gherghe.

În acest an, Olimpiada Internaţională de Matematică a fost organizată la Oslo. Au participat 105 ţări.

Lotul României s-a clasat înaintea tuturor celorlalte ţări europene. La nivel mondial, România a obţinut locul 5. Primele locuri au fost ocupate de China şi Coreea, urmate de SUA şi Vietnam. România a obţinut două medalii de aur şi patru medalii de argint„, a precizat ministrul Educaţiei.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Felicitari baietilor! Asadar, peste vreo doi ani, cei la Harvard, MIT sau UCLA vor mai avea cinci studenti foarte buni, iar peste cativa ani USA va mai avea cinci matematicieni foarte buni!

    1. Rolul determinant in formarea unui castigator de olimpiada internationala, il are echipa de profesori care ii pregateste ! Pe vremea lui Ceausescu (cand romanii erau pe primele locuri la olimpiade), loturile olimpice stateau 2 luni in Bucuresti si se pregateau cu profesori de elita. Acum cativa ani periada se redusese la 2 saptamani… In aceste conditii, eforturile elevilor sunt de exceptie. MERITA FELICITATI SI EI !
      PS: Cativa din profesorii de elita care au pregatit lotrurile Romaniei din anii ’80 si ’90 ai secolului trecut, au fost preluati temporar de organe guvernamentale din diverse state ale lumii… Rezultatele s-au vazut imediat.
      PS: In vremea comunistilor, elevii romani se pregateau centralizat in Bucuresti doar 2 luni pe ani. Sovieticii aveau scoli speciale, unde elevii se pregateau tot anul; alocand fonduri corespunzatoare. Cu toate acestea, romanii, castigau in multe cazuri mai multe medalii. Ca la gimnastica in acei ani…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button