X

Şeful NATO: susținătorii occidentali ai Ucrainei trebuie să persiste pentru „războiul de uzură pe distanță lungă”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Imagine NATO: Secretarul general Stoltenberg la o întâlnire cu Președintele Joe Biden la Casa Albă pe 7 iunie pentru a discuta preparativele viitorului Summit NATO din 14 iunie

Într-un discurs ținut joi, chiar înainte de vineri, care marchează cea de-a 100-a zi a invaziei Ucrainei de către Rusia, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus că alianța trebuie să se pregătească să sprijine Kievul pentru „pe termen lung”. 

El a făcut aceste comentarii imediat după întâlnirea cu președintele Joe Biden la Casa Albă. „Trebuie doar să fim pregătiți pentru termen lung”, a spus Stoltenberg, adăugând în mod amenințător: „Pentru că ceea ce vedem este că acest război a devenit acum un război de uzură”.

Șeful NATO a subliniat că ucrainenii „plătesc un preț mare pentru apărarea propriei țări pe câmpul de luptă, dar vedem și că Rusia înregistrează pierderi mari”.

„Majoritatea războaielor – de asemenea, cel mai probabil acest război – se vor încheia la un moment dat la masa de negocieri, dar ceea ce știm este că ceea ce se întâmplă în jurul mesei de negocieri este foarte strâns legat de situația de pe teren, de pe câmpul de luptă”, a explcat el.

Până acum, câteva țări europene au cerut negocieri solide, în special Franța sub Macron, Italia oferind și luna trecută un plan de pace detaliat; cu toate acestea, părțile ucrainene și ruse au încetat întâlnirile din moment ce discuțiile anterioare găzduite de Turcia nu au reușit să facă niciun progres semnificativ.

Boris Johnson a făcut o vizită surpriză în Ucraina în aprilie, în timpul căreia l-a descurajat pe Zelensky să continue discuțiile de pace în Turcia.

Liderii din SUA și Marea Britanie, în special, par să-l fi îndemnat pe Zelensky să lupte mai departe și să nu fie dispus să facă concesii teritoriale. Unele rapoarte i-au numit chiar pe Biden și pe Johnson din Marea Britanie „obstacolele principale în calea păcii” în Ucraina, deoarece alții precum Macron poartă discuții regulate cu Putin, sperând într-un fel de avans. Unii experți au spus mai cinic că Occidentul este pregătit să „lupte până la ultimul ucrainean”.

Între timp, a continuat să crească anxietatea în legătură cu posibilitatea unui conflict direct între NATO și Rusia, derivat din actuala situația de război indirect în care Occidentul continuă să inunde Ucraina cu arme.

În acest sens, Stoltenberg a subliniat, în declarațiile de joi, că NATO încearcă să evite confruntarea cu Rusia, dar că alianța are în continuare „responsabilitatea” de a sprijini Ucraina.

Dar, deocamdată, perspectiva confruntării se accelerează, având în vedere că SUA au anunțat săptămâna aceasta încă un pachet de arme de 700 milioane de dolari pentru Ucraina, care de data aceasta include High Mobility Artillery Rocket Systems, cunoscute sub numele de HIMARS.

Sistemele particulare sunt capabile să distrugă obiective la 50 mile distanță, și administrația Biden, după cum se informează, a retras versiunile cu rază lungă de acțiune de teama că ar putea fi folosite pentru a lovi adânc pe teritoriul Rusiei, provocând posibil război mai larg.

Karen Smith de la ZeroHedge

invictuswebmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Cel putin o tara trebuie RASA de pe fata Pamintului !!!
    Numai asa Omenirea poate scapa de la nimicire !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button