X

Ucraina acuză regimul Orban: Ungaria este complice la crimele comise de ruși

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ministrul de Externe ucrainean lansează un atac fără precedent la conducerea Ungariei, țară care încă refuză să aplice embargourile impuse de Uniunea Europeană Rusiei.

„Dacă o ţară din Europa continuă să se opună unui embargo asupra petrolului rusesc, atunci vor exista motive bune de a spune că această ţară este complice la crimele comise de Rusia pe teritoriul Ucrainei”, a declarat Kuleba într-o transmisiune în direct pe Twitter.

„Dacă o ţară se opune unui embargo asupra petrolului rusesc, asta înseamnă un lucru: această ţară este alături de ruşi şi împărtăşeşte responsabilitatea pentru tot ce face Rusia în Ucraina”, a adăugat şeful diplomaţiei ucrainene.

El a făcut aceste afirmaţii după ce Ungaria, puternic dependentă de petrolul rusesc, a respins miercuri o propunere a Comisiei Europene de embargo asupra petrolului rusesc. Această ţară a criticat absenţa garanţiilor pentru securitatea sa energetică în această propunere în forma sa actuală.

„Nu este o chestiune de lipsă de voinţă politică sau de calendar, ci pur şi simplu de realitate fizică, geografică şi de infrastructuri”, a declarat ministrul ungar al afacerilor externe, Peter Szijjarto.

UE vrea să întărească sancţiunile asupra Moscovei interzicând progresiv importurile de petrol pentru a-l face să plătească un preţ ridicat pe Vladimir Putin pentru războiul său împotriva Ucrainei, a anunţat mai devreme în cursul zilei preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Propunerile sale au fost transmise în noaptea de marţi spre miercuri celor 27 de state membre UE, chemate să le valideze.

Dmitro Kuleba a salutat aceste propuneri, dar a contestat calendarul progresiv propus, respectiv renunţarea la livrările de ţiţei în termen de şase luni şi la produse rafinate până la sfârşitul lui 2022.

„Timpul jumătăţilor de sancţiune a trecut”, a mai spus el, criticând o situaţie absurdă în care UE impune mai multe sancţiuni Rusiei în urma invadării Ucrainei plătind în continuare pentru gazul şi petrolul său.

Europenii s-au angajat în martie să renunţe progresiv şi cât mai rapid posibil la dependenţa de gazul, petrolul şi cărbunele ruseşti.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Adica, cine nu-i cu noi, e impotriva noastra! Ce tupeu si logica de cominternist ai, mai Baluba!

    1. Exact.parca ar fi toata lumea obligată sa facă jocul Ucrainei ,un joc de 2 lei condus de americani.oare ma întreb cum de o țara ca Rusia cu atâtea arme și atat de multa și mare armata nu poate distruge o țara ca Ucraina care nici nu se compara cu Rusia ?????

  2. Conductele trec prin Ucraina. Sa inchida robinetul. A, pentru ei sunt buni banii rusilor platiti pentru tranzit.

  3. Cum de are atâta curaj Kuleba?
    Înainte vreme un pui de rom îți cerea o țigară sau vreun ban, iar dacă erai neinspirat și te luai de el, vedeai tu apoi cine era în umbra lui, dacă mai scăpai teafăr. Așa și cu Kuleba.

    1. Stim exact cine sta in spatele acestor ipochimeni, ca doar obraznicia si nesimtirea fata de ceilalti ii caracterizeaza!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button