X

LOVITURA NATO ÎN UCRAINA: GENEZA – 2. Obama, Soros, MI6 și Kyiv Security Forum

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

De Fabio G.  C. Carisio – 23 februarie 2022

În cele din urmă, înfricoșătorul președinte al Ucrainei, Volodymyr Zelensky, în zilele cele mai tensionate ale crizei geopolitice internaționale care și-a văzut țara în centrul remorcherului dintre NATO și Rusia, și-a îmbrăcat hainele cele mai potrivite pentru el: a făcut comedianul histrionic ca în cariera sa de televiziune și a pus în scenă un teatru de bufonerii despre pielea și economia Kievului și a Donbasului.

Mai întâi, ambasadorul său la Londra și apoi el însuși au negat că intrarea Ucrainei în NATO ar fi fost o ambiție a guvernului său, răspunzându-i lui Jens Stoltenberg, secretarul Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, care a dat deja ca „certă” intrarea în Alianța Atlantică a Georgiei și Ucrainei, fără totuși să întocmească un plan de timp minim care să facă credibil anunțul înșelător.

Zelensky a făcut-o când tensiunea presei și a guvernelor SUA și UE creștea vertiginos din cauza unei „invazii ruse iminente”, fomentată de Bloomberg pe dosare fantomă ale Agenției Centrale de Informații (CIA, contrainformații americane), și a „îndrăznit ” să-i ceară președintelui Joseph Biden dovada acestui lucru.

După cum bine știu cititorii Gospa News, în spatele POTUS (Președintele Statelor Unite) se mișcă acel grup potentat de finanțatori, francmasoni și spioni militari numit Deep State, a cărui existență a fost confirmată de fostul director CIA al administrației Obama-Biden, John Brennan, tocmai în legătură cu costul UkraineGate o procedură de demitere a lui Donald Trump eșuată.

Un mesaj clar trebuie să fi sosit de la Washington câteva zile mai târziu, iar șeful statului Kiev a stat ferm.

Efectiv: adevărul este că a îngenuncheat (sau nouăzeci de grade dacă preferi…) și a fost nevoit să ia în serios macroscopicul „steag fals” montat de serviciile de inteligență, militari și/sau paramilitari ai Gărzii Naționale Ucrainene, unde există este o amplă selecție a celor mai rele gherile din lume, de la pro-nazi la jihadiști, atât de mult încât amintește de Blazing Saddles a lui Mel Brooks (parodia din High Noon). Din păcate, a devenit o sumbră realitate.

Zelens’kyj a crezut – sau așa ca bun actor s-a prefăcut că crede – în bombardarea azilului, probabil despicat cu târnăcoape și a autorizat acțiunile de artilerie împotriva Donbass-ului care au ucis cel puțin doi civili pro-ruși la 21 februarie 2022.

Nu e rău pentru un comediant: vine cu o dramă letală în lumina reflectoarelor lumii! Abia în acel moment, probabil dezgustat de lipsa de seriozitate a dialecticii diplomatice în fața destinului a milioane de persoane, președintele Rusiei Vladimir Putin a spus „DESTUL!”.

Reamintind că un personaj atât de mediocru este actualul președinte ucrainean, nu trebuie să uităm că este înconjurat de miniștri experimentați precum ministrul de Interne Arsen Avakov, arestat deja la Frosinone pentru un mandat internațional de arestare de la Interpol și capabil să livreze puști automate sioniste Tavor criminalilor săi loiali din Batalionul Azov, care au devenit celebri nu numai pentru simbolurile lor neonaziste, ci și pentru denunțurile Amnesty International.

Reamintindu-ne acest lucru, ne vine în minte guappo napolitano „Gigino the Tanned” sau ministrul italian de externe Luigi Di Maio, care a trecut de la vânzarea de băuturi răcoritoare pe stadionul San Paolo din Napoli la vârful internațional în interiorul Guvernului.

Dar, până la urmă, de asemenea el nu este altceva decât un clovn plasat acolo de președintele Republicii Sergio Mattarella care, în ciuda experienței sale ministeriale cu puterile de apărare și inteligență, este singurul director adevărat al geopoliticii Romei, dar și un singur ambasador-garant al Noii Ordini Mondiale în fața acelei CIA care în îndepărtatul 1943 în Sicilia (atunci se numea OSS) a ajutat să dea startul carierei politice a tatălui său Bernardo.

Acestea fiind spuse, să vedem fundalul Statului Adanc sau NWO în care s-a maturizat lovitura de stat NATO din Ucraina în 2014, efectuată pe pielea victimelor asasinate în 20 februarie, în urmă cu 8 ani în Piața Maidan de niște lunetişti mercenari precum cei care au acţionat în umbra CIA în 2002 la Caracas în încercarea de schimbare de regim împotriva Republicii Bolivariane Venezuela a preşedintelui Hugo Chavez.

Investigaţia a fost publicată în urmă cu aproximativ doi ani într-un alt articol mai lung și mai complex despre doborârea zborului Malaysia Airlines, evident atribuit de asemenea rușilor (steag fals Ucraina cu NATO, 007 si Soros Ong.), deoarece orice rău se întâmplă pe noua Cortina de Fier a graniţei dintre UE şi naţiunile pro-ruse.

OPEN UCRAINA ȘI FORUMUL DE SECURITATE DE LA KIEV RELAȚIONAȚI CU SOROS

Open Ucraina este o fundație înființată de fostul prim-ministru de la Kiev, economistul și avocatul Arseniy Yatsenyuk, care a jucat un rol fundamental în propaganda revoluției portocalii din Piața Euromaidan și în lovitura de stat ulterioară împotriva Președintelui Republicii Viktor Janukovic, forțat să fugă din 22 februarie 2014 pentru politica sa pro-rusă.

Astăzi Open Ukraine se poate lăuda cu parteneri excepționali, printre care Departamentul de Stat al SUA, Centrul pentru Documentare și Cercetare Nascută și International Renaissance, brațul ucrainean, cu 4 filiale, a New York Open Society a magnatului maghiar-american George Soros. La aceasta se adaugă și fundația oligarhului și politicianului Viktor Pinchuk, care colaborează direct cu ONG-ul lui Soros din New York și cu fundația Clinton Global Initiative.

Parteneri ai Fundației Victor Pinchuk a oligarhului și fostului parlamentar ucrainean care sprijină Forumul de securitate de la Kiev

Ucraina Deschisă are printre misiuni Forumul de Securitate de la Kiev, aflat acum la a 12-a ediție cu convenția din 11-12 aprilie 2019 și inaugurat în 2007, când Arseni Iațeniuc era ministru de externe al Ucrainei și președinte al Radei Supreme, parlamentul de la Kiev. Tot datorită influenței internaționale a Ucrainei Deschise, susținută de Soros, Iateniuk a reușit să devină premier din 2014 până în 2016 și să înființeze Frontul Narodnij, Frontul Popular, care a primit în Consiliul militar al Batalioanelor de Apărare Națională unii membri ai batalioanelor de apărare națională.

Printre partenerii Open Ucraina se numără Centrul de Cercetare NATO și Departamentul de Stat al SUA

Fostul premier Arseni Iațeniuc în spital vizitând luptători răniți din batalioanele guvernamentale Donbass, 1-9-2014

Această aliniere politică a permis ascensiunea politică rapidă a lui Arsen Avakov, ministrul de Interne din 2014 până astăzi, în ciuda acuzațiilor de abuz în putere, care în 2012 au dus la arestarea sa în închisoarea din Frosinone. El a fost eliberat pentru imunitatea parlamentară obținută în urma alegerilor ulterioare și astăzi este responsabil pentru Garda Națională Ucraineană, care include și ultranaționaliștii Batalionului de la Azov, acuzați de Amnesty International de crime de război odioase.

În acest context, fostul premier Iateniuk s-a îndepărtat de politica activă pentru a-și emula mentorul Soros și, astfel, rămâne în culisele fiecărei manevre internaționale, grație colaborării cu NATO, Departamentul de Stat al SUA, dar și personalități marcante ale serviciilor de inteligență mondiale.

Arseni Iațeniuc cu președintele american Barack Obama în camera ovală a Casei Albe pe 12 martie 2014

Forumul de securitate de la Kiev a adunat anul acesta un număr record de participanți: peste 1.000. Printre ei se numără înalți funcționari de stat ucraineni, diplomați și reprezentanți ai experților comunitari din peste 20 de țări – a declarat fondatorul Iațeniuc la finalul summit-ului. Vom câștiga această luptă, va trebui să urmăm drumul nostru și drumul nostru este democratic, eficient, profesional și pro-occidental”.

Când era momentul să se vorbească serios, Mustafa Masi Nayyem ( în ucraineană: Мустафа Найєм, pașto: مصطفی نعیم, foto dreapta), jurnalistul afgano-ucrainean care a fost primul care a incitat lumea în Facebook să iasă în stradă pentru Revoluția Portocalie, în noiembrie 2013, a intrat în acțiune. Televiziunea reporterului Nayyem a fost finanțată de George Soros și de unele ambasade occidentale ale țărilor NATO la Kiev. După lovitura de stat și liniştirea apelor, în 2019, a devenit director adjunct al celei mai importante industrii de armament din Ucraina.

TINERETUL UCRAINIAN LA LECȚIA CU SERVICIUL DE INTELIGENȚĂ AL UK

După cum subliniază clar pe 5 iunie 2019 site-ul Open Ukraine, unii tineri ucraineni dornici să exploreze problemele de securitate națională la Kiev au avut un vorbitor excepțional: unul dintre marii șefi ai serviciilor de inteligență din Regatul Unit și un important strateg în politicile NATO, Sir Malcolm Leslie Rifkind.

Este un vechi politician britanic, născut la 21 iunie 1946 la Edinburgh, unde a devenit deputat la Conservatori, și a deținut diverse roluri ca ministru alături de prim-miniștrii Margaret Thatcher și John Major, inclusiv funcții de secretar de stat pentru Scoția ( 1986-1990), secretar al Apărării (1992 -1995) și secretar al Afacerilor Externe (1995-1997).

Sir Malcolm Rifkind, fost șef al serviciilor secrete britanice, în cadrul unei conferințe organizate de Open Ukraine

Conferința Majesty’s 007 mastermind a putut avea loc datorită proiectului de tineret Open World susținut de fundația Open Ukraine care organizează și Forumul de securitate pentru copiii ucraineni pentru 7 ani. Rifkind, un descendent al unei familii de evrei lituanieni strămutați în Scoția pentru a scăpa de Progromul rus, a fost reales în Parlamentul britanic în sediul Kensington și, prin urmare, a fost ales la 6 iulie 2010 ca președinte al Comitetului pentru Informații și Securitate ( ISC) de Prime Minister, David Cameron.

Preia funcția până în 2015, apoi rămâne doar membru ISC. În ianuarie 2015 a fost numit de OSCE ca membru al grupului său de personalități eminente în domeniul securității europene. În decembrie 2015, a devenit profesor invitat la King’s College din Londra în cadrul Departamentului de Studii de Război.

În calitate de președinte al ISC, Rifkind a conceput transformarea competențelor Comitetului pentru a asigura supravegherea eficientă a MI5, MI6 și GCHQ. El a convins guvernul să introducă o legislație care să permită ISC, pentru prima dată, să poată solicita agențiilor de informații să furnizeze orice material necesar foarte clasificat. Rifkind a fost în favoarea intervenției militare a NATO în Libia și a fost printre cei care au susținut nevoia de a furniza arme rebelilor libieni, a spus The Times.

Dar același „baronet” a fost și directorul contraspionajului britanic în două chestiuni cruciale tocmai în ciocnirea internațională dintre Pactul Atlantic și Rusia: Siria și Ucraina. El a fost printre cei care au cerut o intervenție împotriva guvernului de la Damasc ca răspuns la utilizarea armelor chimice.

Rifkind, scriind în The Guardian, a acuzat guvernul președintelui sirian Bashar al-Assad că „a făcut toate acestea pentru că ei cred că pot scăpa și menține la putere”, apoi a susținut că Marea Britanie, contra vastului consens internațional împotriva utilizării armelor chimice de către guvernul sirian, „nu a avut de ales decât să întreprindă acțiuni militare cu sau fără un mandat al Națiunilor Unite”.

Așa a fost: fără nicio rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU, au plouat peste Siria multe rachete din Coaliția NATO condusă de Statele Unite, Franța și Anglia, lăsând sute de cadavre în rândul populației civile.

Cu toate acestea, acuzația de folosire a armelor chimice de către Damasc nu a fost niciodată dovedită. Cel puțin în ultimul masacru de la Douma din aprilie 2018 ar fi fost un atac cu steag fals organizat de teroriștii Al Nusra în complicitate cu operatorii Apărării Civile din Siria, Căștile Albe constituite și antrenate de un fost agent secret militar britanic. Această ipoteză propusă de doi profesori din Marea Britanie pe baza dosarului unui inginer și deja subiectul unui reportaj al Gospa News.

În martie 2014, în cadrul unui interviu acordat CBC Radio News, Rifkind a contestat anexarea Crimeei de către Rusia, afirmând că aceasta riscă să destabilizeze întreaga zonă și politica europeană în general. În opinia sa, forțele ucrainene au dat dovadă de „o reținere considerabilă” față de „umilirea” Rusiei și au transformat dezavantajul lor militar într-un „avantaj moral” substanțial.

Deși a declarat „sancțiuni economice concrete” drept cel mai bun răspuns la situația din Crimeea, a definit totuși implementarea „patetică” din Occident, susținând că măsurile au vizat doar 23 persoane și a fost motivul pentru care Rusia părea să nu fie intimidată de amenințarea de sancționare.

Pentru criticile sale la adresa acțiunii Rusiei în Crimeea și estul Ucrainei, Rifkind a fost inclus pe o listă a personalităților politice europene de top și a foștilor miniștri cărora le-a fost interzis să viziteze Rusia. Politicianul britanic a răspuns spunând că, dacă ar trebui să existe o astfel de listă, era mândru că se află acolo. Astăzi, grație Open Ukraine, îi învață pe tinerii din Kiev strategiile securității internaționale, evident cu o matrice rusofobă foarte puternică.

NATO COORDONATOR ÎN UCRAINA

Acesta este curentul dominant în Ucraina astăzi. Iată spiritul cu care Kievul a colaborat cu Echipa Comună de Investigație în investigarea zborului MH17 Malaysian Airlines. Printre membri, pe lângă ucraineni și malaezieni, s-au numărat și cei din Australia, ale căror servicii secrete Asis pot participa la ședințele Comitetului mixt de informații (JIC) de la Londra, în cadrul colaborării internaționale 007 din SUA, Canada. , Noua Zeelandă și Australia.

JIC este un organism inter-agenție responsabil de evaluarea informațiilor, coordonarea serviciului de securitate, GCHQ (Government Communications Headquarters) și Informații pentru apărare din Regatul Unit și este supus supravegherii Comitetului de informații și securitate (ISC), deja prezidat de propriul Rifkind.

În comisia specială JIT pentru accidentul aviatic se află și componenta Belgiei care găzduiește sediul NATO în capitala sa, Bruxelles. Tocmai în Belgia a lucrat Barbora Maronkova, de la 1 martie 2017, înainte de a deveni directorul Centrului de Informare și Documentare NATO din Ucraina: entitatea care are sarcina de a ghida țara fostei Uniuni Sovietice către Pactul Atlantic.

Barbora Maronkova, directoarea Centrului de documentare și cercetare NATO din Ucraina

Maronkova, absolventă în Economie la Bratislava și cu un master în Marea Britanie, a intrat în NATO în 2006, în calitate de coordonator al Diviziei de Diplomație Publică la sediul de la Bruxelles unde a conceput, planificat și desfășurat campanii de comunicare într-un anumit număr de state membre ale Alianței Atlantice. Înainte de a se alătura NATO, în 2003 a fondat și a condus un Centru ONG slovac pentru afaceri europene și nord-atlantice pentru a contribui la dezbaterea publică și academică privind aderarea Slovaciei la UE și NATO.

„În Ucraina, încercăm să risipim principalele mituri despre NATO și să-i dezvăluim esența – a spus Mronkova la cel de-al 12-lea Forum de securitate de la Kiev organizat de Open Ukraine în care este protagonistă în fiecare an din 2017 – Trebuie să clarificăm principalele concepte cheie : toate deciziile sunt luate prin consens și nu este nimeni la Bruxelles cu o baghetă magică care să facă transformările magice».

În ultimele zile, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a comentat cu privire la rezultatul anchetei privind avionul doborât în Ucraina: „Salut anunțul de astăzi din partea echipei mixte de anchetă conform căreia patru suspecți vor fi urmăriți penal pentru infracțiuni în legătură cu „reducerea zborului Malaysian Airlines” MH17 în iulie 2014. Acesta este o etapă importantă în eforturile de a descoperi adevărul și de a se asigura că se face dreptate pentru uciderea a 298 de persoane din 17 țări”.

O succes care pentru Rusia este în schimb o piatră funerară a adevărului: încă ascunsă în mijlocul atâtor „dovezi fabricate de Kiev”, presupuneri instigative, convingeri ascunse și o mare muncă subterană de informații internaționale. Acei aproape 300 de morți în 2014 au fost folositori pentru mass-media pentru a da vina pe rebelii pro-ruși.

Karen Smith din GOSPA NEWS

invictuswebmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button