X

Războiul din Ucraina are rădăcini în dorința SUA și a occidentului de a conduce lumea

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Într-un interviu exclusiv pentru India Today, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că situația actuală din Ucraina este rezultatul direct al dorinței SUA și a Occidentului de a conduce și de a domina lumea. 

Într-un interviu exclusiv pentru India Today, el a spus: „Evenimentele actuale sunt înrădăcinate în dorința SUA și a Occidentului de a conduce lumea. Ei au vrut să arate lumii că nu va exista multipolaritate, ci doar unipolaritate și au creat o rampă de lansare [Ucraina] împotriva noastră [Rusiei] la granițele noastre. Au pompat arme în Ucraina”.

El a adăugat: „Adevăratul motiv [al războiului] este să mulțumească majoritatea țărilor după cel de-al Doilea Război Mondial. Ei și-au încălcat promisiunile față de conducerea rusă și au început să mute NATO spre Est după ce Uniunea Sovietică a dispărut. Ei au spus că este o alianță defensivă și nu o amenințare la adresa securității ruse”.

LEGĂTURA UCRAINA-UE DĂUNEAZĂ RUSIA: SERGEY LAVROV

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a spus: „În 2003, de exemplu, când Ucraina a avut alte alegeri prezidențiale, Occidentul le-a cerut public și direct ucrainenilor „trebuie să alegeți – dacă sunteți cu Rusia sau cu Europa”. Și apoi au început să atragă Ucraina în Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Acordul prevedea taxe zero pentru mărfurile ucrainene în Europa și mărfurile europene în Ucraina.

Serghei Lavrov a afirmat că a semnalat preocupările Rusiei dacă Ucraina ar semna un acord cu UE, în timp ce aceasta avea un acord de liber schimb cu Rusia.

„În 2013, președintele ucrainean a cerut UE să amâne semnarea acordului de asociere și am sugerat ca noi trei – Rusia, Ucraina și UE – să stăm împreună și să discutăm cum să procedăm.”

El a susținut că UE a respins sugestia și ar fi spus Rusiei că „nu este treaba lor”.

CIVILII NU SUNT OBIECTIVUL ÎN UCRAINA, SPUNE SERGEY LAVROV

Pe 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat o „operațiune militară specială” în Ucraina. El a spus că acțiunea militară a urmărit „demilitarizarea și denazificarea” Ucrainei și a venit ca răspuns la amenințările din partea Ucrainei. De atunci, mai multe persoane – inclusiv civili – au fost ucise în Ucraina și alte milioane au fugit din țară.

Răspunzând acuzațiilor de crime de război comise de armata rusă, Serghei Lavrov a spus: „Armata noastră a vizat doar infrastructura militară și nu civilii. Armata ucraineană a folosit civilii ca scuturi umane”.

El a adăugat: „Occidentul nu acordă atenție faptelor noastre. Ei pun atenția asupra lucrurilor false, cum ar fi ceea ce au spus despre Bucea. Au adus în discuție Bucea la trei zile după ce primarul ucrainean din Bucea a spus cu mândrie că orașul a revenit sub controlul lor. „

Mai multe imagini cu cadavre aruncate pe străzile din Bucea, în Ucraina, au apărut în presa internațională, declanșând indignarea globală împotriva Rusiei.

VIDEOÎn timp ce războiul Rusia-Ucraina a continuat în ziua 41, India Today TV a accesat imagini înfiorătoare din orașul Bucha, unde mai multe cadavre ale celor uciși în război sunt văzute întinse pe străzi. Aruncă o privire.

Karen Smith din India Today

invictuswebmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Cata dreptate are Lavrov! Imi vine in minte un episod care il are protagonist pe acesta. Atunci cand fostul ministru de externe al Romaniei, playboy-ul Adrian Cioroianu, i-a cerut in scris o intrevedere ministrului de externe al Rusiei, (amandoi aflandu-se atunci la la ONU), acesta i-a raspuns printr-un emisar, ca nu e nevoie sa se deranjeze, deoarece daca vrea sa stie care este pozitia oficiala a Romaniei este suficient sa discute cu ministrul de externe al SUA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button