X

CIA admite că a oferit nordamericanilor informații false despre Ucraina

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

La sfârșitul anului trecut, un sondaj Gallup a arătat că încrederea nordamericanilor în mass-media a scăzut la al doilea cel mai scăzut nivel înregistrat.  Doar 7% dintre nordamericani au răspuns că au „o mare” încredere în mass-media.

Această pierdere a încrederii a fost câștigată cu greu de mass-media convenționale și explică creșterea masivă a mass-mediei independente și a vocilor alternative pe rețelele sociale. Răspunsul la creșterea vocilor mass-media independente a fost o cursă pentru „anularea” oricărei voci din afara narațiunii domninante acceptată.

Cetăţenii Uniunii Sovietice citesc instituţii de presă manipulate precum Pravda nu pentru că regimul a raportat faptele, ci pentru că adevărul se ascundea între rândurile a ceea ce a fost informat şi a ceea ce nu a fost informat. Se pare că în asta suntem astăzi în Statele Unite.

Săptămâna trecută a apărut un articol extraordinar, printre altele, în NBC News, în care se informa că comunitatea de Inteligență din SUA oferă cu bună știință informații pe care nu le consideră exacte pentru mass-media americană principală… pentru ca publicul american să le consume.

Cu alte cuvinte, articolul informează că „Statul profund” al SUA recunoaște că este implicat activ în mințirea poporului american în speranța de a manipula opinia publică.

Potrivit articolului NBC News, „mai mulți funcționari nordamericani au recunoscut că Statele Unite au folosit informațiile ca armă inclusiv atunci când încrederea în exactitatea informațiilor nu era mare. A folosit uneori informații cu încredere scăzută pentru un efect descurajant…”

Cititorii își vor aminti titlurile șocante conform cărora Rusia era gata să folosească arme chimice în Ucraina, că China urma să furnizeze echipamente militare Rusiei, că președintele rus Putin era alimentat cu dezinformări de către consilierii săi și multe altele.

Toate au fost produse de CIA pentru a fi repetate în mass-media nordamericană, deși se știa că sunt false. A fost, așa cum a spus un funcționar de la Inteligența în articol, „încercarea de a intra în capul lui Putin”.

Poate că acesta a fost scopul, dar ceea ce a făcut de fapt CIA a fost să intre în capul Statelor Unite cu informații false menite să modeleze percepția publicului asupra conflictului. Au mințit pentru a ne face propaganda în favoarea narațiunii administrației Biden.

Cei care au promovat farsa „Russiagate” în anii lui Trump au susținut că scopul „dezinformarii ruse” a fost să submineze încrederea americanilor în guvernul nostru, mass-media și alte instituții. Nu este ironic că CIA însăși a făcut mai mult decât rușii pentru a submina încrederea nordamericanilor în mass-media, alimentând povești false pentru a stabili o narațiune anume în rândul poporului nordamerican?

Pe măsură ce ies la iveală mai multe informații despre activitățile Comunității de Inteligență din SUA pentru a încerca să-l doboare pe Trump, se pare că, pentru o dată, Schumer a avut dreptate.

Este timpul să revizuim dorința președintelui Kennedy după Golful Porcilor. Folosirea minciunilor de către CIA pentru a propaga poporul nordamerican spre război cu Rusia este doar unul dintre miile de motive pentru a împrăștia un milion de bucăți din această agenție în vânt.

Karen Smith din Alerta Digital

invictuswebmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button