X

După pandemie, Ucraina: Spectacolul trebuie să continue


Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

E cineva la butoane hotărât să trăim în permanentă alertă, în incertitudinea cu privire la ceea ce ne rezervă viitorul, în frică.  Cineva care știe că o societate înspăimântată este mai ușor de stăpânit, pentru că are nevoie să se țină de o mână salvatoare care îi dă siguranță.

Mecanismul este simplu: creăm o problemă, așteptăm reacția și oferim soluția. Acea stare de tensiune permanentă este bine documentată în raportul Iron Mountain, în care mințile gânditoare analizează starea lucrurilor, fie în situație de război, fie în timp de pace. Pentru a controla societatea trebuie să existe întotdeauna un inamic, real sau fictiv. Trebuie create două părți, cel puțin, în așa fel încât să nu existe niciodată un sentiment de unitate între ființele umane.

Astfel, evenimentele istorice petrecute în secolul trecut par să urmeze un scenariu, o strategie calculată pentru atingerea unui obiectiv clar: să întemeieze instituții la nivel mondial care să preia încetul cu încetul controlul asupra politicilor interne ale fiecărei țări. Și ce mai bun decât să inventăm amenințări globale teribile astfel încât lumea să accepte că protecția oferită de aceste organizații supranaționale o depășește cu mult pe cea a administrațiilor locale, mai mult sau mai puțin suspectate de corupție, mereu sub umbra incompetenței.

Soluții globale pentru probleme globale, ne-am săturat de auzit în timpul pandemiei care a consolidat OMS ca minister planetar al sănătății. Odată depășită criza presupusului virus, care a arătat că suntem capabili să renunțăm la un spațiu mare de libertate și intimitate în schimbul unei securități îndoielnice, tensiunile geopolitice revin în prim-planul zilelor noastre. Peste noapte, mass-media abandonează discursul covid și trece la discursul de război, cu ritualul obișnuit.

Cu raționament pueril ei hrănesc monstrul fricii și măresc figura unui dușman care ne amenință modul de viață și bunăstarea noastră. Și acum avem un nou tiran de urât. Amenințarea este aproape, în interiorul Europei noastre dragi și uzată, care, înfășurată în zdrențe, disprețuiește tot ce ignoră.

Propaganda mediatică ne servește, recent scoasă din cuptor, o poveste în care satrapul Putin, în dorința sa excesivă de a recuceri Imperiul Rus și de a emula faptele lui Napoleon, este dispus să arunce în aer echilibrul politic al Europei și să înceapă invadarea teritoriilor împotriva oricărei logici. Peste noapte devine dușmanul progresului și al valorilor pe care instituțiile create după cel de-al Doilea Război Mondial le-au implantat în lume de zeci de ani. Cele pe care mass-media ni le oferă drept „cei buni”: egalitate, eco-sustenabilitate, feminism, diversitate, progresism… pe scurt: Agenda 2030.

În același mod în care se creează un inamic, avem victima: Ucraina, care trebuie salvată din ghearele tiranului pentru că se presupune că reprezintă valorile noastre occidentale acum amenințate. Așa că acum deja avem ambele părți, iar vedetele media din firmamentul globalist se aruncă din plin în campania „nu războiului” și manipularea istorică.

A vedea pe Greta Thumberg la porțile ambasadei Rusiei strigând „Trăiască Ucraina liberă” ar trebui să ne facă să bănuim că ceea ce se întâmplă nu este ceea ce ne spun ei. Prin mass-media defilează mari personalități globaliste, politicieni, cântăreți, actori, filantropi, scriitori, cei obișnuiți: animatori subvenționați, care își vând imaginea pentru o farfurie de linte, bardemii și penelopele (*actorii Javier Bardem si Penelope Cruz) de serviciu.

Chiar și satanistele de la Femen au un număr în acest circ. Toate în stilul Black Lives Matter, cu acel miros sorosian care iese din birourile barurilor globaliste de pe plajă.

Mult zgomot mediatic care va împiedica lumea să pună sub semnul întrebării ce se ascunde cu adevărat în spatele la toate astea: schimbarea modelului economic, social și moral pe care cei care trag sforile vor să-l impună lumii. Puțini își vor da seama că Ucraina este a doua țară din Europa și Eurasia pentru capacitatea de stocare a gazelor, după Rusia.

Mai puțini încă se vor întreba de ce fiul lui Biden a fost directorul unei mari companii de gaze ucrainene până în 2019, coincidențele nu există.

Nici mass-media de dezinformare nu ne va spune că Ucraina se confruntă de ani de zile cu un conflict intern și că o parte semnificativă a populației sale este în favoarea anexării la Rusia, pentru că resping modelul occidental pe care NATO și alte entități globaliste au vrut să-l impună într-o țară ale cărei rădăcini istorice, culturale și religioase sunt aceleași cu cele ale presupusului său invadator. Spectacolul trebuie să continue.

Traducerea Karen Smith din Alerta Digital

invictuswebmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button