X

„Niciodată nu ne vom mai baza pe Occident”: Lavrov spune că Rusia își va rezolva problemele economice

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

„Ne vom asigura să nu ne mai găsim niciodată într-o situație similară și că niciun „unchiu Sam” sau altcineva nu poate lua decizii care au ca scop distrugerea economiei noastre”, a promis diplomatul de vârf. 

ANTALYA /Turcia/, 10 martie. /TASS/. Rusia va putea să-și rezolve problemele economice în așa fel încât să nu mai depindă niciodată de guvernele și companiile occidentale, a declarat ministrul de externe Serghei Lavrov în urma discuțiilor cu omologii săi ucraineni și turci Dmitri Kuleba și Mevlut Cavusoglu.

„Vom rezolva această problemă în așa fel încât să nu mai depindem niciodată de partenerii [noștri] occidentali, fie că este vorba de guverne sau companii care nu sunt ghidate de interesele afacerilor lor, ci au devenit un instrument de agresiune politică, ceea ce Rusia experimentează acum din Occident”, a spus el.

„Ne vom asigura să nu ne mai găsim niciodată într-o situație similară și că niciun „unchi Sam” sau altcineva nu poate lua decizii care au ca scop distrugerea economiei noastre”, a promis el.

Vom găsi o modalitate de a nu mai depinde de occident și ar fi trebuit să se facă cu mult timp în urmă”, a adăugat Lavrov.

Petrolul și gazele nu sunt armate

Referindu-se la afirmațiile potrivit cărora Rusia își „armează” aprovizionarea cu petrol și gaze, Lavrov a preferat să lase astfel de acuzații „la discreția și conștiința colegilor occidentali”.

În ceea ce privește petrolul și gazul: lăsăm totul la discreția și conștiința colegilor noștri occidentali”, a spus el, adăugând: „Nu am folosit niciodată petrolul și gazul ca armă, deși ei (colegii occidentali – TASS) ne acuză în mod regulat că facem asta.”

În acest sens, ministrul a amintit că în urmă cu mai bine de zece ani, Ucraina a provocat o criză prin adoptarea obiceiului de a fura gaze naturale, care erau furnizate pe teritoriul său prin tranzit din Rusia către Europa.

„Am expediat în mod regulat gaz de tranzit către Europa, respectând pe deplin obligațiile noastre în ceea ce privește volumele și prețurile, dar l-au deviat”, a spus el.

Credeți că Europa a încercat cumva să-i gestioneze? Deloc: au început să susțină că Rusia armează acest gaz, deși știau perfect ce se întâmplă cu adevărat.”

Ucraina ca instrument împotriva Rusiei

„Tot ceea ce se întâmplă cu Ucraina este măsurat după un singur standard, cum să făcă rău Rusiei prin această țară și cum să izoleze Rusia”, a spus diplomatul.

„Această izolare a început cu mult timp în urmă, înainte de a fi anunțată oficial”, a adăugat el.

Lavrov a evidențiat faptul că în Occident „au numit Rusia cu toate numele din carte, au impus sancțiuni, au interzis companiilor lor să rămână în țară, toți au fugit, dar în același timp spun că vor cumpăra petrol și gaze, pentru că altfel. vor îngheța de frig”. Potrivit lui, un astfel de comportament a demonstrat perfect așa-numitele valori ale Europei.

Ministrul a vorbit, de asemenea, despre amenințările care au ecou în Occident de a impune un embargou asupra achiziției de resurse energetice rusești. „Tot înainte! Dacă nu vor mai cumpăra petrol și gaze, viceprim-ministrul nostru Alexander Novak, care supraveghează sectorul energetic, a spus în detaliu că nu îi vom încerca sa-i convingem să ne cumpere petrol și gaze”, a subliniat el.

„Dacă vor să o înlocuiască, bineveniți să fie. Vom avea piețe pentru vânzări, le avem deja”, a adăugat el.

Traducerea Karen Smith din TASS

invictuswebmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. ..sa mai și râdem..
    breaking news
    Garda Națională din Comarnic a distrus cu rachete convoiul de bombardieri bucureșteni care a invadat Valea Prahovei, primarul spune că a primit ajutor și din alte localități căci oamenii sunt convinși că dacă va cădea Comarnicul, urmează ei. google translate din chineză.. (sursa tnr)..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button