X

NATO îl amenință pe Vladimir Putin: “Dacă vreo țară sau teritoriu NATO este atacat, va avea ca rezultat aplicarea articolului 5”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat că atacul Rusiei asupra canalelor de aprovizionare ale țărilor aliate care sprijină Ucraina cu arme și muniții ar fi o escaladare periculoasă a războiului care se desfășoară în Europa de Est.

„Aliații ajută Ucraina să-și apere dreptul la autoapărare, care este consacrat în Carta ONU. Rusia este agresorul, iar Ucraina se apără. Dacă vreo țară NATO, teritoriu NATO, este atacată, va avea ca rezultat aplicarea articolului 5”, a spus Stoltenberg, într-un interviu pentru CBC News, relatează Ukriform.ua.

Articolul 5 este o prevedere privind autoapărarea din tratatul fondator al NATO, care prevede că un atac asupra unui membru al Alianței este un atac asupra tuturor celor 30 de țări membre.

„Sunt absolut convins că președintele Putin este conștient de acest lucru și eliminăm orice spațiu pentru calcule greșite, neînțelegeri ale angajamentului nostru de a proteja fiecare centimetru din teritoriul NATO”, a spus Stoltenberg.

Potrivit acestuia, există o diferență clară între liniile de aprovizionare din Ucraina și cele care operează în străinătate.

„Ucraina este în război și, desigur, liniile de aprovizionare din interiorul Ucrainei ar putea fi atacate… Un atac asupra teritoriului NATO, a trupelor NATO, a capabilităților NATO ar fi un atac asupra NATO”, a spus Stoltenberg.

Secretarul general al NATO a subliniat că mesajul NATO către Rusia a fost că „trebuie să pună capăt războiului, că vom continua să sprijinim Ucraina și că vom continua să impunem sancțiuni fără precedent”.

Context

Miniștrii apărării NATO vor ține o întâlnire de urgență prin teleconferință pe 16 martie 2022.

În timpul unei reuniuni de urgență a miniștrilor de externe ai NATO din 4 martie, aliații NATO și-au exprimat solidaritatea cu Ucraina, dar nu au reușit să cadă de acord asupra unei zone de excludere a zborului deasupra Ucrainei.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

8 comentarii

 1. Amenintarile astea fac parte din ceea ce se cheama, “incordari de muschi mediatici”! In realitate, eu cred ca lucrurile nu vor sta deloc asa! Pt ca dupa ce Rusia isi va fi rezolvat litigiile cu Ucraina(prin victorie militara sau negocieri) va trece apoi pe rand la Moldova(cea mai mare prostie sinucigasa a moldovenilor de peste Prut ar fi sa se impotriveasca militar) , Tarile Baltice(au facut parte din componentza URSS, iar astazi sunt extrem de agresive la adresa Moscovei) si Tarile Scandinave care nu sunt in NATO, Suedia si Finlanda(la fel de agresive fatza de Moscova), asta in prima faza! Si sunt aproape convins ca NATO nu va risca intrarea intr-un razboi nuclear nimicitor cu Rusia de dragul acestor tari neimportante dpdv geostrategic, gasind niste scuze publice convenabile pt non-combat lor! Insa, incepand cu faza a doua, adica cu Polonia si Romania, sunt de parere ca aceasta conflagratie va degenera intr-una nucleara si mondiala, dupa care, Dumnezeu cu mila!

 2. NATO organizatie terorista isi da cu parerea. Ce au facut in Siria, Libia, Afganistan, Irak au distrus tot ce au atins.

  1. bun, parțial are dreptate..in razboiul din Vietnam americanii au bombardat sălbatic (cu napalm și arme chimice) rutele de aprovizionare cu arme sovietice și chineze ale Viet Cong, inclusiv în Cambodgia și Laos.urmand logica și rușii pot ținti mercenarii și armele trimise de NATO cu aceleasi arme..
   și in prezent, Israelul face aceeași chestie in Siria, bombardează convoaiele de arme trimise de Iran, fara ca fătucile din MSM sa se tăvălească in chinuri de grija “daunelor colaterale-1
   ps
   2.as vrea sa vad la antena 3 pe șeful statului major al armatei +(anal)iștii militari-Radu Tudor gen- sa explice pentru fani, cam cum se câștigă meciuri în call of duty-warzone daca joci contra unui hacker…

 3. Declaratii si de-o parte si de cealalta ce au ca scop intretinerea atmosferei de spaima, care spaima produce criza si mai apoi haosul. Asa au primit ordin, si nato si Putin, de la Davos, anume sa creeze panica. Davosul a spus clar ca are nevoie de haos pentru resetare. Haosul il produci prin criza, iar criza prin panica. Si cum produci garantat panica?… prin razboi… sau “vesti de razboi” (cam televizat razboiul asta, asa-i?… si cam cu multe fake-uri).

  1. Televizat ca si revolutia română din 1989. *Cu televizorul, ati…..poporul !* Puneti voi ce se potriveste mai bine in locul punctelor de suspensie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button