X

Putin avertizează: “dacă forțele armate române sau NATO nu sunt implicate în războiul împotriva Rusiei, țara dumneavoastră nu este în pericol în calitate de vecin al Federației Ruse”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ambasadorul Rusiei la București, Valery Kuzmin, a vorbit, într-un interviu pentru jurnaliștii de la Financial Intelligence,  despre relațiile româno-ruse în contextul războiului din Ucraina. 

Redăm mai jos principalele explicații oferite de înaltul diplomat rus.

eporter: Este România în pericol, având în vedere că se află la granița cu Ucraina?

Valery Kuzmin: În măsura în care forțele armate române sau NATO nu sunt implicate în războiul împotriva Rusiei, țara dumneavoastră nu este în pericol în calitate de vecin al Federației Ruse.

Reporter: Ce mesaj transmiteți populației românești?

Valery Kuzmin: România este unul dintre vecinii noștri și căutăm să menținem relații de bună vecinătate cu aceasta. Ceea ce este important: aceste relații ar trebui construite pe o bază solidă a respectului și beneficiului reciproc, precum și a reciprocității.

Reporter: Având în vedere ceea ce se întâmplă în Ucraina, există pericolul întreruperii livrărilor de gaze către România?

Având în vedere cele de mai sus, nu există pericolul direct de întrerupere a furnizării de gaze către România pe ruta de sud (Turcia – Bulgaria). Deși unele mișcări nesăbuite ale conducerii UE de la Bruxelles („sancțiuni financiare cuprinzătoare”) sau comportamentul aventurier iresponsabil al bandelor naziste, care sunt numite batalioane naționale în Ucraina, reală și chiar cunoscută din experiența anterioară, practica autorităților ucrainene de a fura cu aroganță gazul ar putea aduce riscuri suplimentare aprovizionărilor pe teritoriul ucrainean.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

9 comentarii

  1. DUMNEZEU A VORBIT ROMÂNILOR: RĂMÂNEȚI NEUTRI, ALTFEL ROMÂNIA VA FI DISTRUSĂ!

    Cu cateva zile inaintea invadarii Ucrainei, Parintele grec Elpidios Vaianakis a transmis europenilor un mesaj de avertisment, in care relateaza viziunile sale referitoare la razboaiele care vor distruge Europa: „Dacă nu păstrați neutralitatea, le-am spus românilor, dacă nu rămâneți neutri, veți fi distruși! Din păcate, însă, această neutralitate nu va fi menținută de către toate statele. Nu voi numi statele care vor fi distruse. Nu le voi numi pentru că nu vreau să fie folosite în acest moment cuvintele mele ca atacuri la adresa acelor state care vor suferi mari pagube. Dar văd un mare dezastru în multe țări. Regret că Scandinavia va fi distrusă, pentru că va fi convinsă de către americani să ia atitudine împotriva Rusiei. Îmi pare rău pentru Georgia, care va lua o poziție în favoarea NATO. Îmi pare rău pentru Bulgaria și Letonia, și toate aceste părți care, din păcate, vor ține partea americanilor.” 

    Ce a spus Putin joi? „Câteva cuvinte pentru cei seduși să se implice. Răspunsul Rusiei va fi imediat și va avea consecințe cum nu au văzut vreodată în istoria lor”.

  2. Avem o tara plina de resurse, numai ca nu le exploatam noi, suntem sclavi în propria tara, nu avem nevoie de resursele lor, dacă an fi avut oameni cu credință și curaj sus pusi, altfel ar fi mers lucrurile, speranta moare ultima, poate se trezește flacăra străbunilor în noi și ne luam tara înapoi, cursul istoriei poate fi alterat spre bine, dacă elitele sataniste sunt date jos…

    1. Da, avem o tara plina de resurse, dar, din pacate, resursele astea sunt de natura fizica: aur, gaze, petrol, lemn, relief variat, etc; insa cele mai importante resurse pe care le poate avea un popor sunt constiinta si inteligenta…si se pare ca la astea suntem deficitari….aici, vorbind de inteligenta nu vorbesc de cele cateva varfuri care castiga olimpiadele internationale (si care nu se gandesc la alceva decat cum sa se tireze), ci de inteligenta mediana a populatiei. Si, mai mult, as indrazni sa spun ca, pentru un popor care detine multe bogatii naturale, dar care este deficitar la cele doua caracteristici umane amintite mai sus, bogatiile naturale cu care a fost daruit de Dumnezeu , fiind ravnite de celelalte popoare, vor duce poporul in discutie in sclavie.

  3. poate va urma ca USA sa faca miscari sau nu, dar cum ne-a spus Parintele Elpidie, sa nu luam partea niciunei tari
    Doamne Ajuta!

    1. Alo…inteligentule…nu esti in Coreea de Nord sa fii forțat pt a citi doar acest site “pro rus”!!!
      Uita te la antena3 si comenteaza jocurile video care iti sunt prezentate ca si breaking news din Rusia!!! :)

  4. Nu este un site de propaganda ruseasca, ci este un site care tine cont de profetiile Sfintilor Parinti si a Cuviosilor Parinti care sunt in viata! Dacă la cineva nu place….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button