X

Ce avioane zboară încontinuu deasupra României

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

De când a izbucnit războiul din Ucraina pe cerul României activitatea avioanelor militare s-a amplificat, iar mulți români din diferite zone ale țării au remarcat zumzetul constant al avioanelor care zboară pe deasupra. 

Mai îngrijorător pentru unii, pe bazele de date publice precum Flightradar24 nu regăsesc nici o informație despre avioanele pe care le aud deasupra lor. Ce se întâmplă, de fapt?

Sunt zeci de avioane de vânătoare în România care execută misiuni de patrulare.

DAR, dincolo de avioanele de vănătoare, mai există o activitate aeriană militară ce se desfășoară în aceste zile și nopți peste România – unele avioane pot fi reperate pe Flightradar24, altele nu.

Astfel, poate cea mai importantă misiune aeriană pe care NATO o desfășoară în aceste momente peste cerul României, în special în zonele de graniță cu Ucraina este survegherea spațiului aerian cu avioane speciale radar (AWACS – Airborne Warning And Control System).

Aceste avioane AWACS sunt mari, cu multiple motoare de reacție și zboară continuu la 10.000-12.000 de metri, în bucle foarte mari care acoperă câteva sute de kilometri.

Fiindcă au un rol critic în supravegherea spațiului aerian, aceste avioane de obicei nu au transponderele pornite, astfel încât nu apar pe servicii precum flightradar24. Cel mai probabil cei care aud zumzetul unui avion dar nu-l găsesc pe niciun serviciu de monitorizare aud de fapt un avion de tipul AWACS aflat în misiune în zona respectivă.

Aceste avioane radar au posibilitatea de a rămâne în aer foarte mult timp pentru că sunt capabile de a fi realimentate în aer.

Și aici intervin în tablou celălalt tip de avion militar care execută constant misiuni deasupra României: cisternele aeriene.

Avioanele de tip cisternă aeriană – cel mai celebru poate este Boeing KC-135 Stratotanker – survolează constant România de câteva zile, în special în zona Transilvaniei și zona de Centru a țării.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

    1. Multumesc pentru aceste link-uri – habar n-aveam ca atatea sarbatori de la noi sunt pagane..
      Doamne Ajuta!

  1. Daca se poate, as dori sa aflu mai multe stri cu caracter practic din zonele de razboi:
    a) CUM DISPARE MANCAREA DIN MAGAZINE ?
    b) CUM REZOLVA CIVILII DIN ORASELE ASEDIATE ACEASTA PROBLEMA ?
    c) MAI SUNT ALIMENTATE SUPERMARKETURILE OCCIDENTALE (CARE LA ORASE DETIN MONOPOLUL ALIMENTAR) CU ALIMENTE, SAU AU ABANDONAT PE OMUL DE RAND PT CA “NU MAI FAC PROFIT” ?

    1. ” Daca se poate, as dori sa aflu mai multe stiri cu caracter practic din zonele de război.”
      Daa, și marmota învelea ciocolată!
      Cei deștepți, erau pregătiți de plecare în cazul în care era nevoie, au cumpărat din timp benzină, motorină (plinul la mașină și canistre suplimentare) și au pregătit bagajul (haine, bani cash și mâncare pentru 1 săptămână).
      La primul semn au părăsit orașul și au plecat spre vest, cei 100000 refugiați demonstrează care sunt cei prevăzători.
      Cei care nu au posibilități, au umplut trenurile și autobuzele în primele ore.
      Restul, cei luați “pe nepregătite” au făcut coadă la benzinării pentru a pleca din oraș.
      Cei care au ales să rămână, fie au plecat la rude la țară, fie au cumpărat în avans mâncare pentru cel puțin o lună. Dacă știi că Putin face exerciții la graniță, trebuie să consideri și posibilitatea de a pleca în concediu cu tancul.
      După primele ore de război, situația se degradează încet, iar în maxim 1 săptămână magazinele ajung să fie goale, dacă nu se continuă aprovizionarea.
      Gândește și singur, care sunt șoferii care se riscă să transporte marfă în zone de război? Oricând poți incasa un glonț, un obuz dacă nimerești în locul potrivit la momentul nepotrivit. Mai există varianta să mori doar ca unii să jefuiască mâncarea transportată și nu doresc să lase în urmă martori.
      Pe scurt, cei deștepți au plecat imediat, cei speriați în primele zile, majoritatea au stocuri de mâncare pentru că nu au fost prezentate încă golirea magazinelor în câteva ore, iar pe termen mediu, dacă nu se organizează convoaie militare sau de crucea roșie atunci cei mai neprevazatori o să facă foamea și să moară.
      Dacă vrei info detaliate, caută despre războiul din Yugoslavia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button