X

Sesizare către SRI privind acțiunile antiromânești ale UDMR

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

O parte dintre reprezentanții UDRM s-au dovedit a fi vectori de învrăjbire interetnică, desfășurând de-a lungul timpului acțiuni vădit antiromânești cu sprijinul Guvernului de la Budapesta, care au contribuit la conturarea unui climat tensionat atât la nivel central, cât și la nivel local.  Adeseori, aceste acțiuni sunt comise cu încălcarea Constituției României și a Legii Siguranței Naționale, cu acceptul ori chiar fără intervenția hotărâtă a organelor în drept, aspect care se observă și de către cetățenii obișnuiți, subliniază senatorul AUR Adrian Cătană, care a trimis o sesizare către directorul SRI pe această temă.

Senatorul AUR constată faptul că principalul obiectiv al UDMR este acela de a slăbi autoritatea statului român în județele locuite predominant de etnici maghiari, în loc să coopereze cu reprezentanții celorlalte partide pentru a crește nivelul de trai al tuturor cetățenilor, indiferent de etnie, și a găsi rezolvare la problemele stringente cu care se confruntă țara noastră.

„În prezent, UDMR are reprezentanți în conducerea guvernului, a instituțiilor deconcentrate, a autorităților publice centrale și locale, inclusiv a comisiilor parlamentare pentru controlul activității SRI, iar mulți dintre aceștia sunt și cetățeni maghiari.

S-a dovedit în mod repetat și fără dubiu că, în fiecare zi aceștia făptuiesc ascuns, ori de-a dreptul la vedere, nesocotesc legile țării, vandalizează sau lasă spre degradare clădiri și monumente de for public, spânzură simbolic figuri naționale românești, pun inscripții neînțelese de români, dau jos drapelele României, fac alianțe dominate de interese etnice, înlătură simboluri ale statului român, ridică statui care nu reprezintă nimic pentru poporul în sânul căruia au migrat și care i-a tratat cu respect, omenie și îngăduință”, punctează Cătană în sesizarea transmisă către directorul SRI, Eduard Raul Hellvig.

Adrian Cătană a solicitat pe această cale o serie de informații privind acțiunile desfășurate de UDMR în unele județe din Transilvania și măsurile luate de Serviciul Român de Informații pentru a contracara aceste activități antiromânești.

„Având în vedere îndeosebi prevederile art.7 din Legea nr.14/1992, cu modificările ulterioare și luând în considerare cele prezentate absolut succint, vă solicit să-mi comunicați, pentru perioada 1990 – 2022, următoarele:

  1. Dacă aveți informații despre constituirea – în unele județe din Transilvania –  a unor structuri paramilitare și informative, care constituie o amenințare pentru siguranța națională a României?
  2. Câte informații despre acțiunile antiromânești, contrare Constituției, ale UDMR a adresat SRI președintelui, premierilor și altor destinatari prevăzuți de lege și care a fost natura acestora?
  3. Dacă SRI a transmis factorilor decidenți informații despre extremismul maghiar și implicarea unor parlamentari, prefecți și primari ai UDMR în săvârșirea unor astfel de fapte, inclusiv despre nesocotirea istoriei și personalităților României?
  4. Care sunt activitățile desfășurate de serviciul pe cere-l conduceți pentru contracararea unor asemenea acțiuni?
  5. Considerați că dubla cetățenie a unor demnitari maghiari constituie o vulnerabilitate pentru România?”, se arată în solicitare.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button