X

Germani și australieni duși cu forța în „centrele de carantină” guvernamentale pentru COVID-19

Tabăra de carantină Howard Springs a fost inițial un sat pentru lucrătorii din petrol și gaze. 
Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

LifeSiteNews – 3 dec. 2021

Centrele de carantină din Germania au inclus închisori, iar autoritățile australiene au apelat la lagăre izolate sub supraveghere 24 de ore pe zi.

Peste o duzină de persoane au fost plasate cu forța în unități guvernamentale de izolare din Germania, în timp ce sute de persoane au fost ținute în centre similare australiene, și țări occidentale continuă să intensifice utilizarea centrelor de carantină forțată în numele stopării COVID-19.

Un sondaj recent realizat de ziarul german Welt am Sonntag a raportat că cel puțin 15 persoane au fost duse la unități de carantină din cele mai mari 10 orașe ale Germaniei de la începutul anului.

Cele 15 persoane, care ar fi încălcat cerințele de izolare la domiciliu pentru COVID-19, includ 11 în Munchen, două în Stuttgart și câte una în Düsseldorf și Frankfurt, a raportat Welt am Sonntag. Numărul total de cazuri este probabil mai mare, deoarece autoritățile din Berlin și Leipzig nu au furnizat cifre pentru ziar.

Unele dintre unitățile de carantină au fost situate în închisori, potrivit Welt. „Majoritatea statelor federale au zone închise în spitale sau închisori pentru cei care rup carantină”, a menționat publicația. „În Eisenhüttenstadt, Brandenburg, negaționiștii au fost găzduiți ultima dată într-un fost centru de detenție pentru deportare, în Renania de Nord-Westfalia, de exemplu, într-o clinică din Solingen.”

Germania totdeauna a permis carantina forțată a persoanelor suspectate de boli infecțioase și care refuză să se supună altor măsuri de izolare. Legea de Protecție împotriva Infecțiilor germană din 2000 autorizează în mod specific „internarea într-un spital închis cu cheie” sau o „unitate închisă cu cheie”. „Dreptul fundamental la libertatea persoanei poate fi îngrădit în acest sens”, prevede legea.

Cu sute de mii de germani supuși ordinelor interne de carantină la domiciliu la un moment dat, autoritățile orașului „verifică” de obicei rezidenții „dacă există o suspiciune specifică”, potrivit Welt. În Stuttgart, funcționarii se bazează pe „informatorii speciali”, inclusiv „vecini, cunoștințe și rude”.

„Un purtător de cuvânt al orașului a subliniat că contactul cu presupușii infractori care întrerup carantina a avut loc imediat”.

Cele mai mari 10 orașe din Germania au inițiat, de asemenea, peste 250 proceduri cu amendă pentru încălcări ale carantinei, a menționat ziarul. Amenzile au variat între 250-1.000 de euro, deși pot ajunge până la 25.000 de euro.

Represiuni în tabăra COVID din Australia

Artists impression of the Wellcamp quarantine facility, showing rows of cabins.

Guvernul australian a dus carantina forțată cu un pas mai departe. În această vară, autoritățile australiene au început să construiască tabere de carantină COVID-19 în toată țara, inclusiv în Victoria și Teritoriul de Nord (NT).

Unele centre s-au deschis deja, ca în NT, unde sute de persoane care au fost testate pozitiv pentru virus sau au avut contact strâns cu cineva care a fost infectat – precum și mii de călători internaționali – au fost relocate pentru sejururi de cel puțin două săptămâni.

La începutul acestei săptămâni, poliția a arestat trei adolescenți după ce au evadat dintr-un centru de carantină din apropierea orașului Darwin din NT, a raportat The Independent. Băieții, de 15, 16 și 17 ani, au fost duși în tabără, centrul Howard Springs, după ce au fost considerați contacte apropiate.

Ei au escaladat pereții unității miercuri dimineață, dar au fost capturați mai târziu în acea zi, după ce poliția a lansat o vânătoare și a stabilit puncte de control în zonă.

Toți cei trei băieți, care provin din mica comunitate indigenă din Binjari, au fost testați negativ pentru COVID-19 înainte de evadare, potrivit ministrului șef al NT, Michael Gunner.

NT Covid-19: Chief Minister Michael Gunner slams overseas conspiracy theorists | NT News
Michael Gunner.

În ciuda faptului că a recunoscut că adolescenții prezentau un risc „foarte scăzut” pentru sănătate, Gunner i-a criticat miercuri la o sesiune informativă, spunând că nu există „absolut nicio scuză” pentru acțiunile lor. „Fuga de la Howard Springs nu este doar periculoasă, este incredibil de stupid, pentru că te vom prinde și vor exista consecințe”, a promis el. Băieții se pot confrunta cu amenzi de peste 5.000 de dolari fiecare.

Carantină impusă cu armata

Gunner, membru al Partidului Laburist de stânga, a impus o izolare totală în Binjari și în comunitatea din apropiere Rockhole luna trecută, după raportarea a doar nouă cazuri pozitive, interzicând oamenilor să-și părăsească casele, cu excepția cazurilor de urgențe medicale. La acel moment, NT raportase zero decese COVID și câteva sute de cazuri într-o populație de 246.000.

El gobierno australiano obliga a hacer cuarentenas a personas no infectadas rastreando sus tarjetas de crédito - El Diestro

Prim-ministrul australian Scott Morrison a trimis aproximativ două duzini de soldați australieni în regiune la sfârșitul lunii noiembrie, care au început să stabilească contacte strânse în comunitățile indigene și să-i transfere în lagăre de carantină.

„Am identificat deja 38 contacte apropiate la Binjari, dar acest număr va crește”, a anunțat Gunner într-o conferință de presă din 21 noiembrie. „Acei 38 sunt transferați acum.”

De atunci sute de gospodării și contacte apropiate au fost transportate la Howard Springs, a raportat ABC News din Australia, în timp ce peste 1,300 sosiri internaționale au finalizat „carantină supravegheată obligatorie” în unitate din octombrie. Centrul, care rămâne sub supraveghere 24 de ore din 24, poate găzdui în jur de 3.000 persoane.

Regulile pentru detinuții din tabară sunt severe cerându-le să rămână în camerele lor sau într-o mică verandă alăturată camerelor, în orice moment, cu excepția cazului în care un ofițer le permite să iasă. Măștile și distanțarea socială sunt obligatorii în afara cabanelor, indiferent de statutul COVIDului.

De asemenea, deținuții trebuie să „respecte toate instrucțiunile date de un funcționr autorizat pentru a evita ca persoanele să se adune într-o zonă de carantină”, conform îndrumărilor guvernului NT. „Nu puteți să împărțiți sau să predați obiecte fizice rezidenților care nu sunt membri ai familiei dumneavoastră.”

„Personalul unității de carantină vă va reaminti că trebuie să purtați masca, să stați pe verandă și să vă distanțați fizic prin informațiile din broșura rezidenților, trimițându-vă mesaje de text de memento prin sms și verbal în persoană dacă vedem că nu urmați instrucțiunile.”

„Toți rezidenții aflați în carantină, inclusiv toți copiii, sunt testați de trei ori în timpul șederii lor în ziua 1, 5 și 12. Aceste teste sunt tampoane pentru nas și gât”, se menționează în ghid. „Dacă nu treceți la un test, vi se va cere să rămâneți în carantină încă 10 zile, pe cheltuiala dumneavoastră.”

Carantina în Australia nu este ieftină. O detenție de două săptămâni în NT costă 2.500 USD pentru o persoană și 5.000 USD pentru o familie de doi sau mai mulți.

*****

invictuswebmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button