X

Peste 34.000 imigranți au sosit ilegal în Spania în 2021, cu 23,7% mai mult decât în ​​aceeași perioadă din 2020

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

tradus din Europa Press

Un total de 34. 343 persoane au sosit neregulat în Spania între 1 ianuarie și 31 octombrie, potrivit datelor făcute publice marți de Ministerul de Interne consultate de Europa Press. Această cifră reprezintă o creștere de 23,7% față de aceeași perioadă a anului precedent.

Dintre cele peste 34.000 intrări, mai mult de 95% (32.713), au făcut acest lucru pe mare, fie către Insulele Canare, Insulele Baleare sau pe coasta peninsulară; 1.630 persoane care au ajuns în Spania trecând ilegal granițele terestre din Ceuta și Melilla.

Nueva llegada masiva de migrantes a las islas Canarias - Noticias de Gipuzkoa

Majoritatea ambarcațiunilor care au ajuns în țară au făcut-o în Insulele Canare, mai exact 422 bărci au fost numărate pe coastele arhipelagului până în acest an, cu 16.827 persoane la bord. Această cifră reprezintă cu 44,3% mai multe intrări decât în ​​primele zece luni din 2020.

La rândul lor, 15.282 persoane au ajuns în Insulele Baleare și coasta peninsulară, cu 7,6% mai mult decât cele 14.202 înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut. Intrările maritime prin Ceuta cresc și ele, față de 2020, de la 453 înregistrate în perioada ianuarie-octombrie 2020 la 596 înregistrate în aceeași perioadă a anului 2021.

Dimpotrivă, sosirile maritime în Melilla scad. Până în acest an, 8 persoane au intrat astfel în țară, cu șapte mai puține decât cele 15 care au făcut-o în 2020.

În ceea ce privește frontierele terestre ale celor două orașe autonome, Internele numără 1.600 de intrări, deși cifrele pentru Ceuta „nu includ intrarea imigranților ilegali care a avut loc în 17 și 18 mai”, potrivit Ministerului.

Ceuta: causas y consecuencias de que España carezca de influencia geopolítica - Converses a Catalunya
Ceuta

Această cifră reprezintă o creștere de 14% față de aceeași perioadă din 2020, când s-au numărat 1.430 de sosiri prin granițele Ceuta și Melilla. În prima dintre ele, numărul de înregistrări înregistrate crește la 588 (față de 153 în aceeași perioadă a anului 2020), iar în a doua scade la 1.042 (față de 1.277 cu un an mai devreme).

*****

Salvamento Marítimo rescata cinco pateras con 283 subsaharianos, entre ellos un menor fallecido, al sur de Fuerteventura | España

tradus din El Mundo

Salvamento Marítimo salvează cinci bărci cu 283 de africani subsahariani, inclusiv un minor decedat, la sud de Fuerteventura

Încercau să ajungă pe insulă cu cinci bărci gonflabile în mijlocul unei mări foarte agitate. Copilul de două luni a murit în călătorie.

Rescatan a 283 personas en cinco neumáticas, entre ellas un bebé fallecido | Canarias7

Salvamento Marítimo a salvat în această seară 283 imigranți în sudul Fuerteventura, care încercau să ajungă pe insulă cu cinci bărci gonflabile în mijlocul unei mări foarte agitată, inclusiv un bebeluș de două luni care a murit în timpul traversării, au informat surse de la 112. Efe şi Crucea Roşie.

Navele Guardamar Polimnia și Salvamar Mízar, au asistat în ultimele ore la Fuerteventura, în total, 193 de bărbați adulți, 67 de femei și 23 de minori (inclusiv cadavrul bebelușului decedat).

Operațiunea de salvare a început după-amiaza, când în jurul orei 18.00, Guardamar Polimnia a venit în ajutorul a trei bărci gonflabile situate la sud de Morro Jable și, pe drum, a găsit o a patra, căreia i-a oferit și ajutor.

În total, Polimnia a salvat 231 persoane de origine subsahariană: 168 de bărbați, 55 de femei, șapte minori și bebelușul mort.

Toți au debarcat în zorii zilei în Puerto del Rosario, de unde una dintre femei a fost trimisă la spital.

În timp ce această operațiune era în derulare, Salvamar Mízar a venit în salvarea unei a cincea ambarcațiuni pneumatice depistate la aproximativ patru kilometri de Morro Jable, cu 52 persoane, toate de origine subsahariană, cu excepția a doi adulți din Bangladesh.

*****

invictuswebmedia.com

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button